Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 5 September 2011

PETKNODE PETHELL?? Pt. 1

As Salam..

Hari Raya ku kelam..
selepas dpt berita ttg kekejaman PETKNODE..
utk sape yg x tau..PETKNODE tu asalnya petshop pastu dia bukak boarding service utk kucing2..mcm cat hotel ler..so masa cuti raya ke..byk la owner yg hantar anak2 kat sana..

Tak sangka..sungguh tak sangka..dulu Petknode x mcm nie..slalu dgr pujian dr owner yg berpuas hati dgn servise yg diberikan..tp kenapa skrg berlaku sebaliknya..diskaun besar2an kononnya sempena raya mmg menarik ramai cat owner utk hantar anak masing2 kat situ..termasukla aku..cadang nak hantar Betty..tp alhamdulillah x jd..kalau tak mesti Betty ialah antara kucing yg terkurung tanpa makanan dan air kat situ..nauzubillah!! sudahnya aku hantar Betty ke HVC spt perancangan awal.. 
Aku cerita kat Betty pasal apa yg berlaku kat sana..dia diam aje..mukanya monyok..maybe dia faham apa yg aku bgtau tu..sedih kot memikirkan nasib kawan2 dia tu..ye..mama juga sedih Betty..walaupun 300 kucing teraniaya tu bukan kucing mama..bukan adik beradik kamu..tp mama sayang semua kucing dlm dunia nih..biarla apa pun kondisi dan dimana pon lokasinya..

Misi menyelamatkan kucing2 ni x dpt aku nak join..sbb baru sampai dr kampung..bukak je FB kes ni dah kecoh..rescuer dah selamatkan kucing2 tu..press conference hari ni juga x dpt nak join sbb tuntutan kerja..apa yg mampu aku beri hanyalah doa..

doa agar kucing2 tu selamat dan boleh kembali sihat, kesian..kucing2 tu trauma..kurus kering..x mampu berdiri..mengiow pun x larat..baring aje..nazak...xde mkn minum almost a week pastu duduk kat atas poo and pee sendiri sbb xde siapa bersihkan cage..

doa pd rescuer agar dipermudahkan urusan mereka dlm membantu kucing2 dan owner2 yg x dpt pick up kucing masing sbb xde kat KL..semoga semuanya berjln lancar...

tak lupa juga doa kepada so called manusia yg menguruskan petknode tu agar diberikan balasan setimpal oleh Allah..harap2 mereka sesal dgn perbuatan kejam mereka tu..minta maaf pd owner2 yg kamu tipu especially owner yg kucingnya mati kerana sifat tamak haloba kamu tuh..


Bersambung pd post seterusnya..aku dah tak larat nak menaip..dada sebak..air mata dah berlinangan... =( tiada gambar dlm entry nie..sbb gambar2 yg aku tgk tu semua menyedihnya..kucing2 ini bukan stray atau feral..mereka ni kucing bertuan..owner bayar rm300-500 agar mereka dijaga baik sepanjang peninggalannya tp ini yg jd..




4 comments:

  1. sedih kan.. smpi ati betul dirog tu :(

    ReplyDelete
  2. Kite pun tau dah lewat.. but I did went there, nak tolong. But went home with empty handed. Terkilan sebab terlewat, semua kucing dah di'anakangkat'kan sehingga jumpa tuan sebenar..

    ReplyDelete
  3. Geram, sakit hati, marah...pilu... Syukur, dibuka Tuhan hati Mamabetty tak jadi hantar Betty kesana...

    ReplyDelete
  4. mama HeeBum..depa ni apa masalah x tau..aku nak tau gak ngape sampai hati gitu..kan..

    miss J..kita x sempat lansung..balik kf bukak fb..tgk2 cerita dah boom..

    kak Kim..intu..syukur sesangat..dah le Betty ni pangkat warga emas..haishh...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers