Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 31 January 2012

Bosanlah!

As Salam...

 Hiii!! Anyonghaseyo!! Hari ni Bokashi update blog..sbb mama bz..mama balik Ampang, so kitaorg lepak2 ngan Big Boss jer...Bokashi rindu mama... kesian mama.bz sgt sampai mama demam2..selsema batuk sume cukup..kejap2 sroott...sroott..sroott... sampai abis tisu sekotak..dah xde tisu dah Bokashi nak buat main koyak2 skrg nie...sume dah buat sapu hingos mama..eeuuwww....

 Boring tau..nak ajak mama Rozy main.. bz katanya..dia pon buat thesis mcm mama.... katanya ler..thesis ler sgt..dowhh....

 Tgk mama Rozy tu..tak abis2 ngan questionnaires..bz betul..tekun menulis dan mengira..ntah hape dikira pon x tau..hakhakhak..poyo jer..

 Pas tu dia zzz..zzz..zzz...

 Hhmm..Bokashi pon nak tulis2..tapi x reti..so sudahnya Bokashi tolong sepah2kan ajer..koyak2 kertas..main2 wayer...sampai slalu kene marah..mama kata asyik main wayer kang kejung bulu kene karen...ele..Bokashi kebal...

Tapi utk nampak lebih educated dan sophisticated..Bokashi tdo atas kertas2 mcm mama Rozy..konon2 rajin la buat tulis2 kira2..lakonan semata...hehehhehe..

P/S: Gambatte mama!! Fighting!!

Saturday, 28 January 2012

Mata tu jgn nak tgk TV jer!!

As Salam...

Ma..oh ma..kata banyak keje editing nak kene buat..ngape asyik tgk drama Korea jek..kang x siap mula lah x tido..pastu sakit kepala la hape..buatla keje tu dulu...
~ Yela..yela.. ~
 
Ha..tulis betul2..pantas sikit menulis tu..ejaan biar betul..

Hah!! Hah!! ke mana matanya melilau tu..cepat tulis!! Asyik nak tgk TV jek!!
~ Yela makcik..awak ni bising tau tak! ~

Jgn suka sgt bila dah siap..nanti dulu..Rozy nak  proofread dulu...

Hhmm...yg ni Ok..Ok..good..good.....hhmm...
~ Hah!! camner Rozy ok ker?? Mama sambung tgk drama Korea ni lagi yek..~ 

Hhmm..mintak maaf ler yea..ni ada byk salah nie..ni salah..ni salah..ni x lengkap..sila tutup TV..segera!!
~ Gulp!! ~

P/S: Focus!! Focus!!


Ingat free ker??

As Salam..
Mlm ni berhempas pulas..menyiapkan writting yg entah bila nak siapnya..letih wei..dah bbrp hari x tdo mlm..xpe..bersusah2 dulu...mudah2an siap ler  berkat usaha tak tdo nie..Tolongla ya Allah..hamba mu ini lemah..dok ngantuk jer memanjang...

Maa...oh ma...ma x tdo lagi ke mlm nie..?? Lulu teman yea...Lulu teman sampai subuh ok..
~ Yea..keje banyak nie..maceh syg...lebiu okeh!! ~

Selepas 4 jam... 

|
|
|
|
V

Ma..dah lama dah nie..Lulu turun dulu la yea..
~ Okess..~

Err...Ma..xkan okess ajer..ingat Lulu teman mama  tu free ker?? Bayar  arr..upah utk teman selama 4 jam... 4 scoop BW..cepat sikit yer...
~ Hah??!! ~

P/S: Zaman skrg..nak kencing pon kene bayar..kan..

Friday, 27 January 2012

Buurrppp!! Sushi burung satu!!

As Salam.. 
Ni kes bbrp hari lepas...mula2 x perasan kenapa..tapi tiba2..semua anak2 yg indoor bergegas lari depan sliding dan duduk lama berjam2 x bergerak2..eh..eh..musykil aku...
Apa kes?? aku pon join ler skodeng...

Eh..Peya bawak apa tu...x nampak..so aku zoom ler...ala..mana ada kamera hebat..Lumix kaput aku ni jer pon...janji ada pic sudah ler..

Berkepak wehh..bergerak2 lagi..burung!! Burung tu hidup lagi hoccay!! aku dah panik2..mmg ler naluri kucing ni hunter..tp bila nampak burung tu hidup..struggle nak selamatkan diri..kesian plak.. 
Si Peya ni plak..bleh dia dok tayang2 burung tu kat depan sliding..yg kat dlm ni apa lagi..x reti diam ler..sume dok kagum tgk kakak Peya dia nih..hebat katanya...

Usha line...

Sblm mkn..kita kenela buang dulu bulunye yer puan2...

Tgk tu..bersungguh dia..x dpt nak selamatkan..burung tu sudahnya terkulai dia,..xpela..dah rezeki si Peya menu exotic hari tu..dah hari2 dok lantak kibbles jer..dia pun teringin nak Kepsi..kan..

Enjoying her meal..RIP dear birdie..maafkan Peya yer..mmg dah circle of life gitu..

Tiba2 ada bunyi bising..jiran sblh tgh buat construction..terkejut Peya..

Dia lari tinggalkan hasil tangkapan dia..nak kluar amik bangkai burung tu aku segan..sbb x brape nak senonoh baju dikala itu kan..kang terkejut plak mat2 kontrak tu..hehehhe

Sian burung ni..dah tertulis ajalnya jd makanan si Peya..bila tgk dekat2 besar gak burung ni..

Ingat nak tanam burung nie sok pagi..tapi x sempat!! Mlm tu Peya ke stray mana2..x taula..dtg dan abiskan saki baki burung ni...tgk2 tinggal bulu jer..dengan wing2 kaki2 sume licin..x tau sape punye keje..sbb kat luar ni ada 2 ekor stray yg hari2 dtg pagi ptg utk mkn...plus my own 2 stray yg aku dah anggap outdoor cat sbb been feeding them since they were babies, aku foster them kejap and lepas kan bila depa dah start gatal..masa tu mana la ku tau kepentingan neuter ni..kan..Insyaallah sekor akan dineuter dlm masa terdekat ni..sudah2 la kamu membohjan ye..marila mama bawak kamu pi sunat..masuk Jawi!! Hahahhahaha.... 

P/S: Peya ni kucing ke2 senior lepas Betty..Alhamdulillah masih sihat lagi..

Thursday, 26 January 2012

Dah tua2 pun nak main Angry Bird lagi??!!

As Salam..

Ohoyyyyyyyyyyyy..mama bawak balik toy baru...besarnya!! 

Waaa..besarnya...ni apa eh?? scratcher post baru ke ma?? 
~ Hoii!! jgn sentuh!! ~

Apa hal lak x leh sentuh..hhmm..kalau bukan scratcher.. arrr..dlm ni mesti ada catnip..kan ma?? kan?? meh try gigit skit...
~ Hoiiiiiiii....jgnla....!!! ni mama punye!! gi dok jauh2!! shoo...shoo... ~

Ele..poyo je mama nie..dah tua2 pon nak main bear2 Angry Bird ke?? Udah2 ler...

P/S: Hahahhaha..dengki ler tew.....TQ Ila utk angry Bird ni..besdey pressent katanya..ngeee...


Giler pemalas ko ni Lulu!!

As Salam..

Lulu..ko ni bucuk arr...ko x groom bulu eh?? Pemalas seh!! Meh sini ko!!

Apa ni main rogol2!! X mo  la!!
Rogol kejadah..aku nak sikat kepala ko nie..x rata!! bulu bersepah!

Sudah2la tu..
Tgk ni..bulu tinge pon bergumpal..giler pemalas ko ni Lulu!!

Hidong berkerak!!
Ma..help!!

Taik tinge berkeping2!!
Help!! Help!!

Misai bersimpul!!
Waaa..xmo lerr...!!

Taik mata bertepek!!
Udah ler..rimas!!

Ni lagi..x terurus..ni ha..bergumpal2..!!
Maa..maa....tolongla Lulu!! Tgkla pakcik cleaner ni...!!

P/S: Sejak ada adik ni..rajin betul Bokashi jadi abg2..pantang tgk si adik leka..mulalah dia nak jd groomer..sampai menjerit2 kawan tu dihempapnya..maklumla..saiz x sama..mcm tenuk menghempap sang kancil..

Hishhhh..abislah nipple I mcm nie...!!!

As Salam...

Lama x update blog..aku bz..dateline nak submit thesis dah dekat..SV aku dah bising2 kata aku x focus..
Sejujurnya..aku dah cuba sedaya upaya..banyak benda berlaku dalam tempoh beberapa bulan ni..aku manusia biasa..bukan robocop ataupon transformer megatron..huhuhuuhu..

Semenjak 2 menjak nie..si Bokashi yg kunun2 dah jadik abang2 sejak Lulu duk umah nie...buat perangai..

 Huh!! nenen cap gantung..terbaekkk!!! *sambil sondol2 si Rozy*
~  Errkkk..budak kaki nenen dah datang...mana nak lari...mana nak lari... *Rozy muka panik* ~

 Eh..mana nipple nie..xde pon..xkan skrg pakai straw plak...

 Ehh..x jumpa la...GPS xde plak nie..
~ GPS hotak hang!! ppffttt!!! ~

Maa..oh ma..benci tau ngan Bokashi tu..gigi dah penuh pon sibuk nak nyusu lagik..abis penuh air liur sardin dia tu kat perut Rozy..abis ditarik2 nipple Rozy..x suka!! X sexy la nanti nak pakai bikini...pfffttt!!!
~ Gulpp..bikini kerr???  ~

P/S: Penghibur dikala duka lara..org keliling apa tau..yg nyata ko dan aku berbeza...


Sunday, 22 January 2012

T SHIRT BARU!!

As Salam..

Hi..ni ha..T-shirt comel2...beli boleh pakai n ada portion salur utk animal charity jugak..suka tak??? Aku suka giler!!!

Tshirt2 ni..pattern x banyak..tp choice of colours...hmmm..saaaangat banyak...rambang mata...combination pon cantik2..

RM 30 [ normal tee ]
RM 35 [ hi-grade ]
+ postage RM6

Every RM9/RM12 from the sale of each t-shirt goes to :

***
XS : 19 IN/38 AROUND
S : 20 IN/40 AROUND
M : 21 IN/42 AROUND
L : 22 IN/44 AROUND
XL : 23 IN/46 AROUND
XXL : 24 IN/48 AROUND
XXXL available upon request

Ehem..ehem...sila tgk dgn air liur meleleh..ni aku punye peberet nie..dah order pon..korg bila lagi??
Apa??? xdok fulus??? poket kering??
Ala...relax..bukan ada due date ke hape..order sentiasa dibuka...

Car sticker pon ada...

 Ini car sticker kat kete Big Boss..ganas sgt..x sesuai ngan jiwa mentel aku yg tulus mulus nie..hahahhahahahaha!!!

 Yang ni utk kete aku..baru la comel..kaler pun mengancam..ko ado??? hihihihih..
Pattern ni susah nak dpt..dlm byk2 sticker n badges, ini yg antara abis awal..aku sempat grab bagde je..car sticker kene order direct ngan Furkids Project nih...

P/S: Aku xde hubungan rahsia/cinta/saudara (except saudara seIslam) ngan Furkids Project nih..jgn ingat aku dpt komisyen buat promosi plak yea..bukan apa..barang baik..mesti mau share maa....

Wednesday, 18 January 2012

BUSY DROWSY CRAZY WEEK

As Salam..
was BUSY yesterday, 
stil BUSY + DROWSY today, 
expected to be BUSY + CRAZY tomorrow..

Dear Allah, pls give strength to finish all these super BUSY DROWSY CRAZY stuff....



Life is hard..
InsyaAllah..will try my best to finish everything up..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers