Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 27 January 2012

Buurrppp!! Sushi burung satu!!

As Salam.. 
Ni kes bbrp hari lepas...mula2 x perasan kenapa..tapi tiba2..semua anak2 yg indoor bergegas lari depan sliding dan duduk lama berjam2 x bergerak2..eh..eh..musykil aku...
Apa kes?? aku pon join ler skodeng...

Eh..Peya bawak apa tu...x nampak..so aku zoom ler...ala..mana ada kamera hebat..Lumix kaput aku ni jer pon...janji ada pic sudah ler..

Berkepak wehh..bergerak2 lagi..burung!! Burung tu hidup lagi hoccay!! aku dah panik2..mmg ler naluri kucing ni hunter..tp bila nampak burung tu hidup..struggle nak selamatkan diri..kesian plak.. 
Si Peya ni plak..bleh dia dok tayang2 burung tu kat depan sliding..yg kat dlm ni apa lagi..x reti diam ler..sume dok kagum tgk kakak Peya dia nih..hebat katanya...

Usha line...

Sblm mkn..kita kenela buang dulu bulunye yer puan2...

Tgk tu..bersungguh dia..x dpt nak selamatkan..burung tu sudahnya terkulai dia,..xpela..dah rezeki si Peya menu exotic hari tu..dah hari2 dok lantak kibbles jer..dia pun teringin nak Kepsi..kan..

Enjoying her meal..RIP dear birdie..maafkan Peya yer..mmg dah circle of life gitu..

Tiba2 ada bunyi bising..jiran sblh tgh buat construction..terkejut Peya..

Dia lari tinggalkan hasil tangkapan dia..nak kluar amik bangkai burung tu aku segan..sbb x brape nak senonoh baju dikala itu kan..kang terkejut plak mat2 kontrak tu..hehehhe

Sian burung ni..dah tertulis ajalnya jd makanan si Peya..bila tgk dekat2 besar gak burung ni..

Ingat nak tanam burung nie sok pagi..tapi x sempat!! Mlm tu Peya ke stray mana2..x taula..dtg dan abiskan saki baki burung ni...tgk2 tinggal bulu jer..dengan wing2 kaki2 sume licin..x tau sape punye keje..sbb kat luar ni ada 2 ekor stray yg hari2 dtg pagi ptg utk mkn...plus my own 2 stray yg aku dah anggap outdoor cat sbb been feeding them since they were babies, aku foster them kejap and lepas kan bila depa dah start gatal..masa tu mana la ku tau kepentingan neuter ni..kan..Insyaallah sekor akan dineuter dlm masa terdekat ni..sudah2 la kamu membohjan ye..marila mama bawak kamu pi sunat..masuk Jawi!! Hahahhahaha.... 

P/S: Peya ni kucing ke2 senior lepas Betty..Alhamdulillah masih sihat lagi..

3 comments:

  1. peya dapat tangkap burung, hebat!

    kat rumah ni setakat lipas jela dapat!! ahahah

    ReplyDelete
  2. masih sihat peya tu.. naluri memburu masih kuat!

    ReplyDelete
  3. Peya ni sama cam BabyMushuk kita mmg handal memburu burung, tp BabyMushuk tak makan pon dia wat main haihh...

    sian burung kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers