Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 30 July 2012

Bila rindu dtg lagi...

As Salam...
Hari ni..tiba2 hati terpanggil nak tgk pic Betty..rindu sgt2...
Dah 6 bulan Betty pergi, rindu hari2..x pernah surut..x pernah lupa..
Kuat betul ikatan jiwa yg Kau wujudkan antara aku dgn makhluk comel nie ya Allah....sob..sob..sob..

 Gambar Betty di hujung usia nya..time nie dia masih sihat..masih berisi..masih notty..x padan dgn tittle nenek..almaklum la..dah umur 15 thn..senior citizen..

 Ni pon sama..masa ni tgh sihat..masih membulat..jln pun ala2 gengster..gengster tua..hehehhe

 Kerjanya tdo ajer..x kisah dimana2..asalkan ada kipas dan org dia nak sendeng2..mulalah dtg menyempit..

 Xdpt tdo atas pangku..tdo kat kaki pun jadilah...janji dkt dgn kita..

 Selagi org tak layan..selagi tu dia buat muka 25 sen..mana tahan kalau asyik dipujuk rayu macam ni..sudahnya aku kalah..aku dukung2 jugak budak nie..walaupun beratnya MasyaAllah!!

 Dah puas disayang2..di timang2...baru dia pergi tdo sendiri..manja betul..rindunya mama dgn kamu Betty..

 Masa ni..Betty dah mula susut berat badan dan tahap kesihatan..tgk bulunya yg comot2 tu..dia dah x kisah nak groom diri sendiri..sayu mama tgk kamu..mama x sangka kamu sakit..notty kamu ya..x bagi clue pon..x mau mama risau ya..sob..sob..

 Antara last pic dia..badan makin susut..tgk collar leher dia..longgar benar nampaknya..walaupun lemah..digagahkan jugak dtg bila kita panggil2..setianya kamu Betty...sob..sob..sob..

Anak comel yg ku bela sejak thn 2000 hingga 2012..12 thn mama bela kamu..masakan dpt melupakan kamu sekelip mata..bertabahla duhai hati..sbb yg hidup itu pasti akan mati...sob..sob..sob..


P/S: Jika mama diberi peluang bila di sana nanti..pasti apa yg mama minta pada Allah ialah supaya kita dipertemukan kembali..tak lupa Uyung, Mail Lambung dan Nell juga..InsyaAllah..


Sunday, 29 July 2012

Missy ada Eosinophilic Granuloma katanya....

As Salam..
Hari tu..bawak Missy pi vet..asalnya utk check kaki dia... entah kenapa.. lepas spay dia hari tu..dia ni jalan ala2 limping plak..risau mak dibuatnya nyah!! 
Tiba2 kakinya baik..bibir bawah dia plak swollen..mula2 x perasan..ingat budak ni semula jadi berbibir pink dan mungil mcm Angelina Jolie..x sedap hati..Big Boss check mulut dia..eh..eh..apsal mcm bengkak plak..hhmmm..malam tu jugak pas bukak puasa..kami rush ke vet...

Dah alang2 ke vet..sauk la skali si Amada baby ni utk di vaccinate..tu masing 2 muka cuak ler tu..Amada mcm biasa..buat muka x puas hati dia tu ler..

Haa..cuba tgk lower lip si Missy..bengkak kan!! Dah mcm menjuih bibir pon ada aku tgk..

Setelah di check..vet amik sikit sampel dan check bawah microskop..hhmmm...mmg eosinophil dia aktif giler..byk plak tu...apa ke jadah eosinophil tu?? 
Hmm...eosinophil ialah sejenis blood component iaitu white blood cell yg terlibat dlm body defense mechanism.. spesific dalam allergy reaction, boleh release histamin yg sebabkan gatal2..
Vet siap check referense lagi utk double confirm...adoyaiii Missy....

Ni bukan Missy..ni contoh gambar eosinophilic granuloma tu...

Ni pon sama...

Sbb proses nak amik sample tu menyakitkan..yela..benda bengkak ko nak cucuk2 ngan jarum utk sampling mmg hazab kan..so vet pengsan kan dia..sian Missy..

Selesai amik sample..alhamdulillah dipermudahkan semua...

Balik tu..aku buat sedikit reading pasal mende nih..yela..risau la aku kan..kalau cik Missy ni byk pe'el penyakitnya..susah nak di put for adoption..aku ni fosterer dia sajer..Missy oh Missy...adakah kau mmg ditakdirkan duduk sini dgn mama sbg permenant resident?? adakah?? Ntahla...
Aim aku skrg..nak dia sihat aje..kadang2 kecik ati dgn kawan2 yg tegur "Ko kluarkan duit sendiri antar kucing yg bukan ko punye ke vet..beratus2 plak tu..membazir sungguh!" Boleh dia ckp rupa ini kat aku..mcm nak aku celet2 jer dahi dia..geram!! 
Aku punye duit..aku punya suka la!! Big Boss pun x bising..siap bleh chip in sama2 bayar bill ngan aku lagi..Alhamdulillah aku dpt hubby yg sama2 share minat dan pendapat dgn aku...haishhh...

Ok..back to eosinophilic granuloma..kalau aku tulis/cut & paste pepanjang pon bukannya kita2 ni paham sesangat kan..so amik sikit2 jer yg berkenaan dgn Missy..nak lebih lanjut..sila Google sendirik ek..

 Eosinophilic granuloma complex is a common and underdiagnosed disease in cats.  It is thought to be due to an allergic reaction, and symptoms range from ulcers, swollen nodules, and raised red lesions on the cat’s face, mouth, neck, belly, limbs, or groin area.  Because of it’s allergic origin, there is no cure, but treatment is aimed at preventing the allergen exposure, and therefore limiting the outbreak of clinical signs.
The lip ulcer (eosinophilic ulcer, indolent ulcer, rodent ulcer) is found usually on the upper lip of cats. Diagnosis is based on clinical appearance and histopathologic examination, which generally reveals hyperplastic ulcerative superficial perivascular dermatitis with eosinophils or neutrophils, mononuclear cells and fibrosis. Blood eosinophilia and tissue eosinophilia are less common than the other diseases in this complex. The primary underlying diseases identified with the indolent lip ulcer are flea allergy, food allergy and atopic dermatitis; when these are controlled, the lip lesion resolves.
Another form associated with the chin and lower lip is referred to as 'pouting' or 'button lip'. The nose, muzzle, ears and the junction of the pads and the haired skin on the foot may also be affected. The foot pads may be ulcerated and swollen and there may be loss of pigment. The skin lesions are usually red, raised, hairless and have a grainy look. There may also be lesions in the mouth. Causes may include hypersensitivity to flea bites, reaction to food and environmental allergens. In the USA and Australia, cats kept in an insect-free environment have improved rapidly. 

P/S: Next follow up ialah pd early August nanti..hoping for the best utk Missy..at the moment..she's on antihistamine for 2 weeks + Fish oil + Vetri DMG...payah nak kasi ubat makcik sekor nie..menggelupor lebih!!

Thursday, 26 July 2012

BONUS SETENGAH BULAN GAJI KEPADA PENJAWAT AWAM

As Salam..
Ni berita gembira utk para penjawat awam...dpt bonus...walaupun x merasa nak dpt bonus 4-5 bulan mcm org keje swasta..syukur ttp syukur..Ok la ni dari xde apa2..sah2 kerajaan Mesia mmg susah nak bg bonus..ni kira bertuah la...
Belanja la dgn berhemah..tp mcm mana berjimat dan berhemah..pasti rasa mcm ngam2 je..sbb apa?? sbb time ni slalunya ada je peniaga yg amik kesempatan menaikkan harga barangan walaupun ada kawalan dari pihak berkuasa...lagi2 nak raya nih..hhmm...


P/S: Alhamdulillah..

Monday, 23 July 2012

Best ke Batman The Dark Knight Rises tu?

As Salam..

Hari ni kami cuti..lepas Zohor td..bergerak ler kami pi tengok citer Batman baru tu kat The Mines..aku x layan sangat citer Batman dan sewaktu dengannya...tp sbb nak habiskan masa sementara tunggu berbuka..layann kan ajer....
Lagipun..nak guna kupon less RM4 utk setiap tix..dpt masa beli KFC hari tu..dpt 4 keping..dpt ler tengok 2 movie..tp x sempat..dpt guna 2 jer..lagi 2 tu..lain kali la..janji sebelum 31st August..kupon popcorn x usik lagi..sbb puasa..ngehngehngeh..

 Ni la haa..incik Batman..dari review2 yg aku baca sebelum ni...ramai kata best..Iye ke best??? 
Maybe depa mmg suka Batman kot...

 Tapi bg aku la kan..hhmmm..biasa2 jer..xdenya aku nak bagi 5 bintang...jauh skali..3bintang setengah kot?? Hekhekk...
Aku ni siap terlelap 2-3 kali dlm wayang tu..apakah??!! apakah??!!
Nasib baik Big Boss kejut...kalau idak...hhmm..mau lena sampai habis..pada hemat aku ler kan..Spiderman lagi best kot..ya..kompom..aku lebih suka Spiderman...nak kata aku suka sbb ada unsur2 animal (spider), x jugak..sah2 ler Batman tu abg sedare kelawar kan...
Yela..Batman ni kan..scene citer dia banyak gelap2..heavy machine sana, motor sini, kereta sana, kapal terbang sini..hitam semua..yela,,dah si incik Batman punyer kan..takkan Batman nak layan kaler pink plak..kan..kan..huaarrgghhh..ngantok!!
Bila dah rasa macam x best... mula la kejap2 tgk jam..start pukul 2.40..abis kol 5.30..terasa lama sungguh dalam tu..

Cuma yg comel dlm tu ialah Catwoman..mcm biasala..sexy itu pasti..menggoda itu wajib..haishhh...this time..Catwoman dia si Anne Hathway tu..awek cun bermulut lebauuu...Catwoman version ni lagi cantik berbanding dulu rasanya..

P/S: Aku nak tengok citer Abraham Lincoln Vampire Hunter sebenarnya..tp xde..nak layan Madagascar atau Brave takpun Ice Age..mmg x dapek la..citer2 unsur kartun ni mmg aku pi tgk ngan kengkawan jer...x pun beli CD...jgn harap Big Boss nak masuk tgk...dulu masa bercinta iye la..dia layan karenah gurlpren dia nih..dah kawin..x payah ler....huhuhuhu....



Sunday, 22 July 2012

Ohoiii..malasnye..

As Salam..

Tak tau nape...xde mood sgt nak berblog..bertimbun gambar dan draft2 yg aku x publish lagi..kenapakah??! mengapakah??!!

Maybe sbb urusan dgn bahagian tajaan tak settle lagi..urusan pergerakkan gaji tu la..silap2 xde pergerakan gaji aku thn 2011 tu..sumpah aku lupa isi borang LNPT tu thn lepas..due date da lama lepas plak tu..Jan 2012..matik!! itu pun dpt tau lepas kerani sekolah lama telefon bgtau...alahai..alahai..sedih betul hati... tp big boss kata...kalau x rezeki nak buat mcm mana..leceh betul la..

Smlm big boss pi bazaar ramadhan..semuanya licin..almaklum hari pertama..mesti semangat berkobar2 nak berbuka gamaknya manusia2 nie..selera piranha..udahnya dpt beli air teh bunga seplastik..cukupla..smlm buka mkn lauk masak sendiri..puas hati..sotong sambal, perut masak lemak cili pasi n ikan masak kicap..sayur xde sbb x sempat...sungguh x sihat menu aku nih..low fibre..haishhh...

Sat lagi nak ke Giant..nak buat kuih buka pose sendiri....kuih la sangat kan...hakhak..alaa...nak buat cekodok udang...takpun sosej gulung with cheese..x pon popia simple2...bila tanya big boss, dia suruh buat semua..wooii..ingat aku nih octopus tangan lapan kerr???

nak la melawat bazaar..kot2 ada laksam...
Nanti kita bersiaran lagi yek..

Salam Ramadhan utk semua...daaa....

P/S: Incik Nuffnang..bagi meredakan kesedihan saya ni...meh la bagi BE kat saya..pliss..pliss..


Tuesday, 17 July 2012

Risaunya hati..sob..sob..

As Salam..

Entry ni buat setelah berminggu2 mencari, risau, nangis dan mencari lagi..

MAIL LAMBUNG SAYA TAK BALIK2!! Tolongla Ya Allah..pls..not again!!

Dia ni stray yg aku bottlefeed dari kecik, dah besar aku lepaskan balik keluar, jadi stray/community cat..Masa tu aku belum terdedah2 dgn urusan2 spay neuter ni..mmg membohjan ler dia kat luar..almaklumla muka ensem macho bergaya..lepas dah terjebak dgn group animal activist ni..byk la info yg aku dpt..so Mail juga x terkecuali..so snip la dia...kasi buang itu buah laici 2 ketul...

Pas snip..baik sungguh perangainya..hari2 duk depan rumah, xde lagi aktiviti membohjan, round satu taman sampai x balik umah...hati aku pon senang..badan makin sihat..dah xde luka2 gaduh sbb rebut gurlpren ataupun kawasan jajahan...Udahnya..aku upgrade dia jd outdoor cat aku secara rasmi...

 Dulu.hari2 balik mkn...2 kali sehari, pagi dan petang, lepas kene snip..hari2 dok depan umah x kluar2 lansung..jadi guard terhormat depan umah..ngeee...

 Hensem kan..masa kecik panggil dia Adik/Atek..muka mmg macam nak nangis jer..masa dia kecik, kak mok Betty ada la tolong asuh dia nih..yela..masa tuh kucing yg dibela cuma kak mok tu sekor jer..

 Ni la keje nya..duduk atas batu surat..sambil mengenang kembali zaman kegemilangan sblm kene snip...maybe dok mengenangkan buah laici yg dah kene remove..takpun kenangkan gurlpren2 lama yg dok bersepah keliling taman...

Dah penat mengelamun..bila cuaca baik..dia tdo atas tu..tgk tu leher pon dah takde..mmg mokmok dia...

Tapi itu semua sebelum dia hilang/tak balik2...dah diusahakan carik, dah dipesan pada outdoor yg sekor lagi, si Peya..kalau jumpa Mail..suruh dia balik sbb mama dah lama tercari2..sampai skrg..setiap kali Peya balik, dia balik sorg jer..mengomel2 sepanjang jalan nak menuju ke aku atau Big Boss..seolah2 nak ckp dia x jumpa Mail kat mana2...hhmm..

Big Boss suruh pikir positif..katanya Mail dah ensem..maybe ada yg berkenan bawak balik bela kat umah..kalau betul gitu takpela..kalau sebaliknya mcm mana? 
Tangan aku ni yg bela dia sejak kecik, tau sgt pe'el dan perangai dia..dia tu bukan mesra alam sgt dgn org x dikenali..jujurnya..aku x agak dia diambil org...nak kata mati dimana2..kene langgar ke hape..bangkainya juga x jumpa...aku makin musykil..

Masa bawak pi vet ngan si Missy dulu..vet dah ckp..dia ni maybe ada FIV atau FeLV..sbb mmg nampak ada tanda2..cthnya gusi dia merah membengkak..sejak Uyung pergi dek bahana FIV, aku makin seriau bila dengar/tgk perkataan FIV..sangat menghantui...Mcm mana cuba nak fikir positif..hati ttp berkata2..Mail mungkin sakit dimana2..x dpt nak balik sbb cedera..ya Tuahan..jgnla ko bagi aku imaginasi yg horror sedemikian rupa :(


P/S: Apapun..mama doakan Mail selamat walau kat mana Mail pergi..kalau Mail pi jenjalan cuti2 Mesia jer selama Mail hilang ni..balik la segera..mama dah rindu..Peya xde kawan dah kat luar tu..kalau Mail dah x ade..Mama redha...tipula kalau mama kata mama x sayang Mail..xpela walau Mail comot...Mail kaler x cantik..Mail garang..pada mama Mail baik, ensem dan x pernah susahkan mama...


Friday, 13 July 2012

Kau sempurna bagiku..

As Salam... 

Cinta Bersatu - Liyana Jasmay

Di matamu ku berharga

Kau perlakukan aku lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
yang mampu begitu tulus mengerti aku

Kau sempurna bagiku

Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu

Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu

Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu



P/S: Tetiba mood feeling..aku menghargai Big Boss..seadanya dia..mmg sempurna bagiku...susah senang bersama...harta boleh carik tetapi lelaki yg baik mmg xde gantinya...
Jgn nak ngata aku bajet hot, bajet romantik, bajet apa2 pun..ini suka2 je tau..sbb aku suka lagu tuh..Ingat jgn nak ngumpat aku..keji tau!! Hehhehehe..


Wednesday, 11 July 2012

Cat Tree Murah!! Grab Cepat!!

As Salam...

 Berkumpul semua kaum kerabat cat lover ku..ada berita gumbira nak share!! (menaip dlm keadaan excited lagi bersemangat) 
Sila beri perhatian semuanya ya!!

KITA BOLEH BELI CAT TREE MURAH!!
 YA!! MURAH!!

Kalau cat tree besar selalu kosnya mesti RM700 ke atas kan..pastu tgk gak apa design..ada buaian ke hape..ada lobang kotak ke kan..yg ni lain..harga KURANG DARI RM600!! 
Percaya lah..ini cerita benar!!

Ada 2 design tau..tp dua2 mmg besar...
BESAR I TELL YOU!!


Nih ha...ko tgk harga tu..so far xde yg leh celen harga best mcm nie...suka!! sumpah suka!! Ada 4 pilihan kaler..pilih la mana berkenan...kalau tgk depan2..Black & White tu cantik katanya...tp aku ttp setia dgn kaler ala2 PINK..hekhek
Aku dah order hokey..cuma tinggal nak pick up jer..aku nye kaler HOT RED mcm dlm gambar...jeles tak?? jeles tak?? 
Pengsan ler anak2 aku kalau tengok..nak wat camner..dah mama nye GILER PINK..pasrah je la..


Ni pattern lain sikit..pilihan kaler ada 2 tu..cream cerah sikit..coffee gelap sikit..pilih jgn x pilih!!

Utk sbrg pertanyaan lain..nak pick up mana..kos post ke hape..sila berhubung dengan SCRATCH/KTAJ ye.
Email ler depa at ktaj0311@gmail.com..
Nak tanya kat FB depa (Kucing Terbiar Anjing Jalanan) pon buleh juga....
Order cepat yea..stok terhad..kalau lambat..ko tgk gambar cat tree je la jawabnya...

P/S: Tak sabar nak pasang cat tree I yg sexy itew...huahuahua...




Missy oh Missy..Ginger berhidung hangit..

As Salam...
Hai..hari  ni..nak share..pasal si Missy..sape Missy??
Missy ni kucing yg direscue oleh Herny, kawan aku kat Medan Selera UIA kat Sg Pusu tu..dia ada kedai makan..satu hari, kucing2 stray yg dia selalu bg mkn bawak balik si Missy nih, nak tumpang mkn gamaknya..

Tumpang mkn la dia nih..tp kesian sgt..telinga berkurap2 krusty crab tau..Earmites lagi...sbb dia ni DLH, so Herny nak bagi put for adoption sebab kesian tengok bulu tak berjaga bagai kan..kalau ada owner pasti lebih terjaga..dia nih pon nampak mcm org buang sbb jinak betul..dia jer..xde nak mencakar ke hape..mmg bersopan santun.. tp memandangkan berkurap teruk tahap gaban..aku x bg letak dalam KTAJ Online Adoption House tu..sbb kalau nak advertise..kene la letak kucing yg sihat..

Udahnya aku n big boss bawak pi clinic, sbb geram tgk krusty ears dia tuh..ni gambar masa kurap2nya dah elok..

Masa kat klinik, jumpa Mawar..ala..mummy Mawar aka @ acixkurung..rescuer si Boo Yong dulu..Boo Yong aku adopt dari dia la..dia bawak si adik baby ni..x tau apa problemnya, tamo mkn walaupun masih gerak aktif...

Vet pon kompius..

Udahnya, adik baby ni vet inject dgn ubat yg side effectnya menyebabkan lapar, naik la selera dia kejap..tu la nampak dia mau mkn, kalau x..xde nye dia heran walaupun ko bukak wetfud..sesambil tu pass la sikit goatmilk for pet si baby Amada punye..
Dengar2nya adik baby dah sihat..nak tau sebab apa..sbb Mawar ckp "Adik baby cepatla sihat..kalau sihat duduk je la umah mummy nih,mummy bagi PR, janji adik baby sihat.." 
Haaa ko!! terus dia mau mkn..Alhamdulillah...aku rasa adik baby risau kene put for adoption tu yg sampai xmo mkn tu..hahahhaha

Hmmm..berbalik pd Missy, ni gambar Missy masa baru amik dari Herny..maaf ler..gambar agak blur2..sbb amik dari henpon cap ayam aku nih ha jer..
Lepas amik tu, esok2nya aku bawak pi vet dah alang2 mmg aku nak pi inject si Mail Lambung tu (my adopted stray)..utk inject kurap n rawatan earmites dia tu..mmg dah earmites tahap teruk ko!! Mujur cepat..kalau x boleh sampai ilang telinga tau!!

Nahh..ni Missy skrg..cantikkan..dia dah pon kami spay..under subsidi by KTAJ/Scratch kat KKS ...Masey uollss....

Muka dah comel..earmites dah xde, kurap dah baik..neuter pon sudah..tinggal nak pasang badan bagi sexy jer makcik sekor nih..cantikkan dia nih...suka!!

Setiap kali bentang tilam utk kucing2 lepak dpn tv..dia yg pertama sampai..menggeliat2 dia atas tu...suka kau ye Missy..:)

P/S: Belum terpikir nak put for adoption utk dia nih, sbb aku plan nak buat blood test..sbb lepas spay hari tu..tiba2 dia jalan terhencut2 padahal sblm ni ok jer..vet kata tu tanda2 ada blood parasites, so tgk dulu progress dia mcm mana..kene confirm melalui blood smear then kalau betul then baru proceed dgn antibiotics 2 minggu...nanti la pikir pasal adopter tu ya..susah2 aku bela je terus budak ni..hehehehhe..apa2 pon..kene usaha dia utk sihat balik..so far mkn minum poo n pee semua ok..Nati kita pi vet ye Missy :)

Tuesday, 10 July 2012

SUPER CAMP 2012..camp masa cuti sekolah

As Salam...

Skrg semua sekolah/cikgu tgh sibuk nak habiskan topik dlm text book sblm mula ber final exam..utk budak SPM, pas raya dah trial..

Pas tuh?? Cuti buat apa?? pegi camp nak?? 
Ni nak bgtau..SUPER CAMP 2012 dah nak bukak...sekolah rendah ada..menengah pon ada...
Company yg organize pon bukan calang2 company..kalau berkesempatan join la..dari dok lepak x buat apa..bukan lama tp input yg diberi mmg banyak..dan..FUN ITU PASTI!! Dijamin hokeh!! Berani promote sbb MB kenal sama itu fasi2 otai semua tau..tarak tipu punyaaa...
Baru 1 hari announce sudah berpuluh yg sign up..bagus kan...sbb tu cepat2 MB publish dlm blog, supaya korg x ketinggalan maklumat ni..rugi x pi..cuba dulu..dah kene penangannya..maunya tahun depan ko tanya lagi..
"SUPER CAMP 2013 dah bleh register ke belum??!!"


P/S: Perkara baik mesti diwar2kan..sharing is caring..caring is loving...kalau loving..meh la banjer kepsi sebarrel..muahahah..


Incik Nuffnang.. saya nak BE!!

As Salam..

Td..kawan aku call..ini dialog kami masa dlm phone..

Fren: Jeng..jeng..jeng..weii..aku nih..
MB: Hoi..dah x reti bagi salam ek..ngape berjeng3 tuh?
Fren: Bila nak dating..aku nak share ni..aku dah dah buat 1st cash out..suka tak?? suka tak??
MB: Cash out kejadahnya?
Fren: Cek duit Nuffnang tgh on the way nih...ehehehhe
MB: Wahh...congrats..tak bgtau pon dpt BE..
Fren: Aku lupa..meh la lepak Mid Valley..tgk wayang ke carik baju raya ke..tgh free nih..ada kat KL..
MB: Hmm..baeklah...aku tgk schedule dulu..

P/S: INCIK NUFFNANG..SAYA NAK BE JUGAK!! PLEASEEE...BAGILA..BAGILA...KASIHANI LAH SAYA...ANAK SAYA RAMAI.... 
*sila baca dgn nada nangeh lg sedu sedan*

Oh ya, tahniah lah utk fren saya nih..x lupa jugak ada a few student saya yg bakal dpt cek kali ke brape ntah.. write more!!


Monday, 9 July 2012

Berhoyeh2 di JOGOYA..Awas!! Entry ini penuh dgn makanan!!

As Salam...
Hai..Sabtu lepas..ada pi makan2 dgn kawan2..kat Jogoya Japanese Buffet Restaurant..lokasi di Bkt Bintang..mmg hazab nak pi sbb manusia super ramai kat Bintang Walk..kereta jgn ckp ler..jem saje..jem forever and ever gamaknya..tp sbb nak mkn punye pasal..kami redah!!

Kat sini buffet style..mknla apa nak mkn..kalau nak dtg..eloknya buat reservation dulu..kalau x sia2 je redah jem..tgk saje la gamabr di luar premis jawabnya..hekhek..harga 1pax masa kami pi tu dalam RM102.08 selepas dah kene tax bagai..udah bayar mahal2..balun la kenyang2!! Kat sini ada:
Asian Fusion
Barbeque
Buffets
Chinese
Diners
Japanese
Seafood
Sushi Bars
Taiwanese

 Antara yg hadir..

 Sedap!! Waflle panas2 + eskrem..mmg terangkat..
 Mawar aka Acixkurung..feeling masak2 ler tu...

 Haaa....

 Ni lagi...

 Desert yg mcm x abis2..

 Scallop dgn 7 spices chili sause ke hape namanya ntah... :)

 Choc fountain..utk penggemar cekelat..

 Ini yg paling best..Haagen Dazz free flow..suka!! suka!!

 Dim Sum corner..

 Japanese kitchen..nampak tuh pak pak sedara Oshin tgh masak tuh..

 Desert lagik..cookies lagi..pastries lagik..

 Hummpphh....bleh sesat tau kalau round semua bahagian2 makanan nie..

 Posing sakan lepas makan..itu perlu hokeh!!

 Air kelapa cinonet yg menjadi rebutan ramai..kami2 ni pakat minum dlm 3-4 bijik sorang..itu belum calamansi juice jug kecik..ada yg sampai kembong perut pas tu...hehehehhe...

 Konon2nya nak share ngan mawar buah dlm bowl tu..udahnya aku bedal sensorg..huhuhu

 Sesi pikul tanglung pas makan..motif?? ntahler...btw, nice meeting you Brandon..ko mmg senget mcm Bangbo..mmg boleh geng ler :)

Kesengalan tahap cipan..ni la padahnya kalau udah kenyang..

Pada yg berminat, ni add nya:
T3, Relish Floor, Starhill Gallery,181, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur, Malaysia 
11:30 am - 12:00 am
03-2142 1268
































































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers