Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 11 July 2012

Missy oh Missy..Ginger berhidung hangit..

As Salam...
Hai..hari  ni..nak share..pasal si Missy..sape Missy??
Missy ni kucing yg direscue oleh Herny, kawan aku kat Medan Selera UIA kat Sg Pusu tu..dia ada kedai makan..satu hari, kucing2 stray yg dia selalu bg mkn bawak balik si Missy nih, nak tumpang mkn gamaknya..

Tumpang mkn la dia nih..tp kesian sgt..telinga berkurap2 krusty crab tau..Earmites lagi...sbb dia ni DLH, so Herny nak bagi put for adoption sebab kesian tengok bulu tak berjaga bagai kan..kalau ada owner pasti lebih terjaga..dia nih pon nampak mcm org buang sbb jinak betul..dia jer..xde nak mencakar ke hape..mmg bersopan santun.. tp memandangkan berkurap teruk tahap gaban..aku x bg letak dalam KTAJ Online Adoption House tu..sbb kalau nak advertise..kene la letak kucing yg sihat..

Udahnya aku n big boss bawak pi clinic, sbb geram tgk krusty ears dia tuh..ni gambar masa kurap2nya dah elok..

Masa kat klinik, jumpa Mawar..ala..mummy Mawar aka @ acixkurung..rescuer si Boo Yong dulu..Boo Yong aku adopt dari dia la..dia bawak si adik baby ni..x tau apa problemnya, tamo mkn walaupun masih gerak aktif...

Vet pon kompius..

Udahnya, adik baby ni vet inject dgn ubat yg side effectnya menyebabkan lapar, naik la selera dia kejap..tu la nampak dia mau mkn, kalau x..xde nye dia heran walaupun ko bukak wetfud..sesambil tu pass la sikit goatmilk for pet si baby Amada punye..
Dengar2nya adik baby dah sihat..nak tau sebab apa..sbb Mawar ckp "Adik baby cepatla sihat..kalau sihat duduk je la umah mummy nih,mummy bagi PR, janji adik baby sihat.." 
Haaa ko!! terus dia mau mkn..Alhamdulillah...aku rasa adik baby risau kene put for adoption tu yg sampai xmo mkn tu..hahahhaha

Hmmm..berbalik pd Missy, ni gambar Missy masa baru amik dari Herny..maaf ler..gambar agak blur2..sbb amik dari henpon cap ayam aku nih ha jer..
Lepas amik tu, esok2nya aku bawak pi vet dah alang2 mmg aku nak pi inject si Mail Lambung tu (my adopted stray)..utk inject kurap n rawatan earmites dia tu..mmg dah earmites tahap teruk ko!! Mujur cepat..kalau x boleh sampai ilang telinga tau!!

Nahh..ni Missy skrg..cantikkan..dia dah pon kami spay..under subsidi by KTAJ/Scratch kat KKS ...Masey uollss....

Muka dah comel..earmites dah xde, kurap dah baik..neuter pon sudah..tinggal nak pasang badan bagi sexy jer makcik sekor nih..cantikkan dia nih...suka!!

Setiap kali bentang tilam utk kucing2 lepak dpn tv..dia yg pertama sampai..menggeliat2 dia atas tu...suka kau ye Missy..:)

P/S: Belum terpikir nak put for adoption utk dia nih, sbb aku plan nak buat blood test..sbb lepas spay hari tu..tiba2 dia jalan terhencut2 padahal sblm ni ok jer..vet kata tu tanda2 ada blood parasites, so tgk dulu progress dia mcm mana..kene confirm melalui blood smear then kalau betul then baru proceed dgn antibiotics 2 minggu...nanti la pikir pasal adopter tu ya..susah2 aku bela je terus budak ni..hehehehhe..apa2 pon..kene usaha dia utk sihat balik..so far mkn minum poo n pee semua ok..Nati kita pi vet ye Missy :)

1 comment:

  1. Missy dpt PR sajek la..kan senang!! Hehehehehehhe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers