Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 31 December 2011

Langkaweeeeeeeeee Pt.2

As Salam..

Sambungan..
Lepas dah flat kepenatan shopping...dan ronda sana sini...balik tdooo...

 Esoknya gi Makan Mahsuri..ikut hati malas nak pegi..sbb mmg niat rombongan shopping bukan rombongan sejarah..tp sbb mak teringin nak pi tgk..kami layan kan je la..so berbondong2la kitaorg ke sana..giler panas...cuaca terik..dah pakai sunglass pon bleh nampak kaler kuning..sangat terik..

 Ni aku x tau apa hal..gilo depa nih!!

 Mak sakit kaki..slalu acik pimpin mak..this time Big Boss plak..so sweet...

 Giler membeli perfume kembali membuak..tp kene tahan nafsu weh..perfume yg borong kat Hong Kong ngan Macau pon x abis pakai lagi..yg belum bukak pon ada..sabar..sabar..so kami beli sorg satu jer..itu pon perfume biasa2..Guess silver tu dah botol ke 3 aku pakai..suka sbb baunya simple dan x leh over sgt kalau aku nak pakai time pi skolah..aku cikgu beb..xleh over2..niat gi skolah nak mengajar..bukan nak melawa..

 Kami pi sana cuma bawak 2 beg ni jer..xde luggage pon..beg ijau tu pon sbb letak sliper..

Tapi kami balik dengan nie..itupun slps berhempas pulas menahan nafsu..backpack merah tu beli masa dtg Langkawi last year..this yr beli satu lagi yg sama..beli luggage lagi semata2 nak isi coklat..ya tuhan...next yr mcm nak pegi lagi..dah mcm acara tahunan plak beli stok cekelat kat sana utk setahun..hahahahah.....

P/S: Next year repeat lagi!!



Langkaweeeeeeeee Pt.1

As Salam...
Hmm..lama rasanya beku blog ni..aku sibuk ler..dateline nak submit draf thesis dah dekat..aku masih lagi meraba2 dan meraban2 nak settlekan itu...
Tapi memandangkan hari ni last day utk 2011, aku buat entry kejap la...byk na benda nak tulis tp kekangan waktu dan sibuk urusan2 taip menaip...
Azam biar kuat...aku nak grad thn depan..
x kira!!  x kira!!

Dalam kesibukan tu..sempat aku horrey horrey holiday ke Langkawi..ala..kejap jer..release tension..merangkap birthday trip pon ye gak..kami fly ke Langkawi masa Christmas Eve..layan gambar eh..

 Bekalan wajib kalau singgah KL Central/airport...

 Coklat yg berjaya dibeli pada hari pertama..weeeeeeeeeeeeeeeee.....bahana excited lebih..nyaris2 nak terbeli coklat non halal..aiseyy..

 Ko tgk...monyet kat Langkawi pon mkn coklat Daim!! Ko ado??

 Petang2 lepak Pantai Chenang/ Pantai Kok..makan pasembor ngan laksa..kat sini sbb angin sepoi2 bahasa..kebetulan plak sedap..semua org mkn 2 pinggan..termasuklah aku!! muahahhahah

 Lepas mkn2 birthdaykat restoran, balik tu dpt present..dari mak, cu, acik ngan teh..paling best ialah hadiah yg kaler hitam tu..dpt kuali/periuk idaman..mentang2 aku suka masak..kuali yg depa bagi..tp aku sukaaaaaaaaaaaa.....sumpah suka!!

 Pulau Dayang Bunting...masa belum kawin ada la gi island hopping kat sini..x terpikir nak minum air dia..yela..katanya mudah2an cepat pregnant..bila dah kawin ni x sempat plak nak pegi..by the way usia perkahwinan dah cecah tahun ke 4..rezeki yg dinanti2 belum tiba lagi...pasrah..pasrah..
Faces that I love the most..Big Boss dan adik2nya..acik ngan teh..2 mamat ni adik ipar tp dah aku sayang mcm adik sendiri..title ipar tu dah lama aku buang..pegi jenjalan holiday mana2 pun..2 mamat ni gak la aku ngan Big Boss heret skali..masa aku susah2 xde keta dulu..2 ni la yg gilir2 fetch aku setiap Jumaat bawak balik umah, bagi pinjam kete pi tuisyen, pi vet...buat baik dibalas baik....nah..inilah habuan nya..aku sponsor bawak jenjalan Langkawi..hikhikhik...love uolllss...


To be continued.....

Friday, 16 December 2011

Scratch turun JB..Awas!!! Entry yg penuh gambar!!

As Salam...

10 & 11hb Dis yg lepas..kami lepak JB, 2 hari..sempena Run For Your Heart event di UTM..it was fun....F.U.N...FUN!!
Lepak dgn member2 sekepala..mmg terbaekk!!
Enjoy the pics!!

 Sampai2 aje..pi nasik carik ambeng..dlm happy2..sedih pon ada..jumpa mummy cat with 8 kittens..8 i tell u!! *collapsed*

 Then lepak dan berehat kat hotel sementara nak tunggu mlm utk fetch Zeezam yg sampai lambat..lapa plak ptg2..bedal murbatak murtabak dulu..giler sedap...!! Maceh Tedi!!

 Sblm pi mkn malam...kami singgah UTM jap..tgk2 lokasi dan pasang banner..ni banner baru youuuu...sejak Kucing Terbiar Anjing Jalanan (KTAJ) dah merge dgn MCCP (Malaysian Cat Care Project), nama ditukar kepada Scratch (Stray Cats Rescue And Treatment Community Help)... and we are so proud to be part of it..oh yes we do!!

 Oh..ni gambar kekasih hati I..Big Boss dok panjat2 gantung banner..lebiu..hihihii..

 Dah letih memanjat2...apa lagi..makan la!! this time mee rebus tulang..mmg terangkat..next time kene repeat nih!! Big Boss belanja sempena anniversary kami yg ke 4thn pd 7th Dec dan my birthday pada 8th Dec..yg best..birthday Farah pon minggu yg smaa..on the 9th..so celebrate skali la..

 Perut dah kenyang..Zeezam belum sampai..off to Danga Bay...amik angin..jenjalan..

 Ehemm..ehemmm..termasuk plak..gambar percintaan..kuikuikui..sila jgn muntah atau pengsan yea...ahhahaha

Akhirnya Zeezam sampai..apa lagi..supper!! mkn summore..this time kat Osman..kesian member..pas keje..dari KL shoot ke JB..hambek..nasik lemak Osman+roti telur...me..repeat lagi bandung soda..pastu mlm x leh tdo..sbb kembung perut!!

 Hari kejadian..kita ada 2 stray male cat..belah kiri tu persian kaler white..mok2 sikit..belah kanan tu siamese cat...snip!!! snip!! snip!!
Ahahahhaha...matila kalau Big Boss nampak  nie....kihkihkih

 Barang2 jualan untuk raise fund...

 Sblm ni, kita ada KTAJ tshirt kaler putih..now..we have new Scratch for adult in black and white, new design of course, and....new Scratch Tshirt for kids..incoming ada kaler kuning..lagi cun..and we do have new car stickers as well...byk betul new stuff...and not to forget..that day kita ada chocolate moist cake..rugi korg x turun weh!!

 Ehem..ehem...boipren sejati meng'interframe' lagik...this time dgn stray yg kami jumpa di area booth kitaorg..kucing betina ni dah scratch tangan Farah tau..tp ngan Big Boss elok je diam..gatai kamu yea!!

 The crowds....mmg happening....
Lappy mesti bawak..update jgn x update....promo jgn x promo.....report jgn x report...

Sape ni??!! ni la JayBee (JB)..bukan Jay Chow..atau Justin Bieber..budak ni kami sauk depan hotel utk adoption..sangatla manja..pernah ko tgk stray bleh tdo siap menganga2 atas riba mcm ni..sbb tu kitaorg tau dia ada potensi utk di rehome...
Alhamdulillah..dia berjaya mendpt mummy baru masa adoption drive kat sana...dan dah selamat di Seremban skrg..syukur2...

Ni 2 volunteer, Naim ngan Akmal..mereka ni respond bila kami shout out utk volunteer..TQ byk2...

Mereka yang menjayakan event di JB..BFF!! 
Btw, yg tudung hitam kat tgh tu la kepala event kat sana..cik Zetty Akhtar Abdillah..

Zet..nanti kami dtg lagi eh...and thank you for everything..apa yg everything?? sbb dia sponsor bilik hotel kitaorg..aku dpt bilik honeymoon kau!!....kelaaasssss ko Zet!!

P/S: Bila nak ada event di JB lagi... :-)


3 Scratch's Event...Go!! Go!! Buy!! Buy!! Adopt too!!

As Salam...

Kawan2..aku nak war2kan..ada 3 event Scratch weekend nih...
Hah?? x nampak?? x jelas..?? poster kecik sangat??? 
Sila scroll bawah lagi yek..ada besar punye...

|
|
v

 
 Ranat Art Event ni 3 hari..start hari ni at 2pm sampai Ahad..hari Ahad tu ada prize giveaway utk Scratch photo contest..sape yg menang dan terpilih as top 20 dtgla utk amik hadiah..congrats ya!!

Me x dpt dtg la..ada hal sikit...so Scratchers yg on duty..pls take the goodie bags for me..ada 2 tau..!!!

 Ni Pawsome...yg best Scratch ada jual sugar cookies..special n limited edition..hanya ada disini sahaja..event tempat lain xde..ada adoption drive juga..so if you're looking for a cat/dog to be your forever friend..do come and visit our booth here ok!! 
Free adoption available but must pass the interview first la kan...penting tu..sbb all these babies were rescued..so we dont want to see them being on the streets again..korang paham kan..

 
Yang ni plak event kat Shah Alam..sambil  tgk2 catshow tu..singgah2lah booth Scratch..kat sini pon ada kucing for adoption..this time ada SILVER TABBY..ko tak mo ke?? rugi wooo... Maybe ada book sales..cds too..

P/S: See you there...Insyaallah..


Wednesday, 14 December 2011

Update seciput...

As Salam... 

 Hhmm..mama tu...dah lama x update blog..berabuk..bersawang2 dah blog ni..dah la ada byk benda bleh story mory..
Ala..mama tu mmg..bukan berita terkini..dia berita terbasi!! lambat sokmo!!

 Xpela..biar kak mok ngan adik yg update blog..tp kitaorg x pandai nak tulis panjang2..kami buat point form aje yer...ala..mcm note exam gitu..kuikuikui...

  1. baru2 ni mama n big boss baru balik dari UTM, Skudai, JB sempena Run For Yourt Heart Event..sbb Scratch bukak booth..mama kata nanti nak buat special post on that..
  2. Ingat tak photo contest by Scratch...ehem2...relax...kami x menang pon..tapi listed as the best 20 photo..jadila..kak mok ler gambar ke-20 tu...adik gambar ke 16 kot ..lupa dah..tahniah pada KittyWorld..sbb Yaya dpt no 1..pheewwiittt!! tapi yg x best mama x pergi kot event Rantai tu utk amik hadiah...ala mama nie..spoil la!!
  3. adik baru dpt tau..Mrs. Azmi punye Coki..iras2 adik tau...hah..terkesima!! adik versi besar!! nanti adik suruh mama upload gambar..
  4. kawan mama, auntie Rara yg pandai buat felt craft tu masuk paper The Star smlm..mama kata nak special post gak yg tu..sbb tgh nak discuss pasal charity for Scratch dgn auntie Rara..
  5. Oh yea..abg pok, adik mama dah tunang..mama xde masa nak update pasal tu..sorry abg pok..nanti kami paksa mama tulis something on that ok..
 Kak mok..!! kak mok..!! bangunla..apsal ko tdo plak..keje belum abis nie..
Takmo..takmo...aku dah x larat...berat betul mata ni...so ko update je la sorg2...zzz...zzzz...zzz...

Hhmm...kawan2..esok adik sambung yea..mana aci kak mok tdo sorg2....I need my beauty sleep too tau!! Kbai!!

P/S: Mama yg sedang mengalami waktu sibuk, kesibukan, penyibuk, tersibuk, menyibukkan..dah segala2 yg ada perkataan 'sibuk'...pendek kata..SIBUK BETUL!! ke...berpura2 sibuk??!!

Friday, 9 December 2011

Happy 4th Anniversary + Happy Birthday Mama

As Salam...

 Hii..masih ingat muka hensem ni..saya Bokashi..panggil saje abg Bokashi...sbb saya dah besar mcm abg2 skrg nie..

ouuhhh..jgnla tenung saya lama2..saya tau saya hensem mcm Aaron Aziz..hhmmm..ye..aaron Aziz yg berlakon dlm Ombak Rindu..Bokashi pon ada berlakon gak..tapi citer lain..citer Ombak Ribut..ko ado??? nan adooo...
Tujuan utama Bokashi update blog nie sbb...nak wish mama ngan Bog Boss
HAPPY 4th  ANNIVERSARY!!!

Special utk mama...
HAPPY BIRTHDAY MAMA!!  
bila tanya yg ke brape thn..mama asyik jawab Sweet 17.. young at heart katanya...susahla dpt mama perasan nie...urrgghh...

 Ni..gambar masa Big Boss nikah ngan mama dulu..nikah a day before bday mama..so kenduri kawin sama date ngan bday..patutla ada byk kek.....apsal mama mcm kurus eh dlm gambar ni..skrg?? skrg??? huh...ngeri!!

Apa pon..moga mama ngan Big Boss happy slalu..terima kasihla sbb blanjer kitaorg makan wetfood 2 hari berturut2..tgk perut Bokashi..mama kata dah buncit..kompom xde saiz kalau nak beli sluar skola..tp apa susah..sluar Big boss kan ada..ngeeeeee

OK..dah yea..nak tdo..perut dah kenyang..mata pon mcm berat aje...x  baik melambat2kan perkara baik..marilah cepat kita tdo..daaa...

P/S: TQ pada semua yg wish pada kami 2 hari berturut2..terharu I tau...

Tuesday, 6 December 2011

Adik merajuk ke??

As Salam..

Di satu petang yang boring..huarrgghhhh.....ngantuknya...sangap ni... matila...keje byk tak siap..tp dok ngantuk x abis2...

 Adik...adik...buat apa??
~ Mandi.. ~

 Hhmm..buah hati kesayangan mama ni buat apa?
~ Mandi la... ~

 Oooiiii...busyuk2 muncit mama buat apa ni..??
~ Ye..adik mandi nih.. ~

 ~ Mama ni kenapa....tanya soalan sama byk2 kali...adik mandi la..mandi...MANDI!! ~

 ~ Nampak kaki power adik nie...lg skali ma tanya..adik bg mama flying kick!! ~

Penderaan telinga betul...nak beli jiwa la tuh..menyampah!!


P/S: Hahahahhahaha.....Bokashi skrg dah mcm abg2..xmo manja2 ngan mama mcm slalu kebelakangan ni..nape yek?? Merajukkah?? Adakah sbb aku tanya dia "Boleh tak kalau mama nak adopt bawak balik adik baru? Nak tak?? Nak tak??"


Sunday, 4 December 2011

Cencurut gomok utk birthday mama!!

As Salam..

Jumaat lepas..MB dpt kejutan lagi dari si mak aji..semput...semput...

 Maaa..oh ma...nah..amik la...cencurut..terbaek dari ladang...
Uhh???!!! waarrgghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!! WAAARRGGHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!! (mama takut)

 Kak mok..hebatnye ko!! gomok betul cecurut tu..Rozy nak sikit bleh??
X boleh!!! aku nak bg mama...advance birthday present utk bday mama 8hb nanti..
~WWWWAAAAARRGHHHHHH!!!!!!! ARRGGHHHHHHH!!!!! (mama continue terpekik2 ketakutan)~

 Buang Betty!!! BUANG!!! MAMA TAKUTTT!!! WAARRGGHHHHH!!!!! (mama kuis2 ngan penyapu)

 Tapiiiiiii...Betty tangkap special utk mama nie.....
WARRRGGHHHHHH!!!! WARRGHHHH!!!! TAKMO!! TAKMO!! (this time mama tgh duduk menyangkung atas kerusi makan)

 X paham betul la..org nak bg present takmo plak....nanti kata org x ingat bday dia..kata kita x sayang dia la..bla..bla..

 Buang Betty!!! Mama takut!!! Buangla...sob..sob..sob.... (masa ni mama tgh nangis sambil tepon Big Boss..masih lagi dlm posisi menyangkung atas kerusi makan dgn tangan sebelah pegang penyapu)

Yela..yela..Betty buang...tp..xde la present utk tahun nie yea..

P/S: Kisahnya...ada cencurut menyelinap masuk ke dapur melalui pintu belakang rasanya..so apa lagi..hantarla 3 ninja muncit.. Betty, Rozy ngan Bokashi..x sangka dpt plak dikejarnya..tp masa tu Big Boss belum balik keje..giler horror!! Tak sangka..si makcik tua ni yg berjaya tangkap, yg muda2 plak mcm terkial2..apa daaa!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers