Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 30 November 2011

vet - twillight breaking dawn - pizza - shopping

As Salam...

Smlm..x brape sihat..x sangka Big Boss sampai amik cuti..terharu dan tersentuh okehh..dia EL ..alasan sbb wife tak sihat.. ouhhh..touching giler..kihiihihihih..mesti ada yg dah muntah hijo baca statement gedik aku nih kan..

Katanya maybe aku penat dan stress..dlm bz2 buat write up..uruskan adik nak tunang etc etc..so dia kata..marilah kita berpoya2 sekejap..aku on jer la..

Lepas hantar anak teruna aku, si Sunkist amik mange jab kat vet, aku jenguk2 Mama J si victim Petknode case yg nak put for adoption dan tanya khabar Charlee, kucing kurap LRT yg sedang warded kat sana..kami pon bergerak...bergerak maju utk berjimba ria...hehehe...

1st pit stop..op kos ler..nengok 3 kawan lama nie..tgk Twillight Breaking Dawn..huhuhu..x sabar nunggu Part II plak...heyyy....nak kene abiskan baca buku dia nih..sbb aku dah x sabar nak tau endingnya..

 Part I ni..ok ler..rasa mcm boring sket sbb lebih byk scene lovey dovey..yela..kan Edward kawin ngan si Bella tu..scene gi honeymoon, x byk la adegan vampires atau werewolves mengamuk2 ...ingatkan Bella mati lepas beranak..tapi sempatla dia bg teaser..ditunjukkan Bella bukak mata tgk anak mata dah jadik kaler merah..hhmm..sah dah jadik one of the Cullens la tu..lg la membuak2 aku nak tgk endingnya...penantian satu penyeksaan!!

Jacob mcm biasa..kekal comel dan dok merayu2 dan protect Bella..aku lebih suka Jacob dlm bentuk wolf dari rupa org..bleh gitu..bila jd werewolf, nampak comel..gebu2 dgn fur yg tebal..heii..geram nak gomol2 guling2 jer..dah mcm Bokashi pon ada aku nengoknya..

Selesai Twillight..makan!!! huhuhu..
Teringin nak rasa pizza yg ada 7 jenis cheese tu...sedap mmg sedap..utk cheese lover la..kalau bukan cheese lover confirm depa kata x sedap..muak so xleh mkn byk2..selama ni kalau beli saiz regular pon mesti tapau bawak balik..yg ni lg la berkeping2..sbb mkn 1 piece dah takmo dah..kene makan ulang2..

Apa pun, aku rasa Philadelphia cheese tu mcm x brape sesuai..rasa dia sgt heavy...dah le depa buat bentuk bebola..masa nak makan spread kan atas pizza..lg satu maybe sbb kita dah biasa mkn rasa philadelphia tu dlm cream sauce atau pon cheesecake...tapi aku bedal jek..frankly speaking..aku lebih prefer stuffed crust cheese yg biasa..x perlu sampai 7 jenis cheese..sbb less is more..

 Then..shopping barang2 sikit..bg menggantikan apa yg dah buruk, putus, koyak etc..belanja berhemah ok..bukan boros membabi buta..boros tu perangai syaitonnn!!! ingat tu!!

 Psstt..pssttt....mama tu kan...*%$%&..pastukan mama Rozy..Big Boss plak kan..dia *&%#$%^...depa tu *^E#$%^^...bla..bla..
HOITT!! NGUMPAT KER!!!

P/S: Thank you Big Boss!! xoxo


Monday, 28 November 2011

Cuti = Tido

As Salam..
minggu ni merasa cuti panjang sampai Isnin

Apa kami sekeluarga buat??

 Me and kak mok tdo..

 Me and adik..tdo lagi..

 Big Boss ngan Rozy..tido jugak..

Sempat lelap masa tgk bola..tdo sekejap..

Ya..kami mmg suka tidur..hobi teragung dimasa lapang...

tdo ialah terapi yg paling baik utk rejuvenate kan badan yg dah penat bekerja..tdo yang berkualiti (bukan kuantiti tau...) boleh increase good mood, kurangkan stress, increase alertness, better thinking capabilities dan kurangkan sakit kepala...

so marilah kita tdo utk kesihatan bersama ..jgn overslept sudah...

P/S: Mcm mana pon..aku kalau diberi pilihan..lebih suka retail therapy...membeli belah..siapkan aje ongkosnyaaaaaa!!! hakhakhak


Thursday, 24 November 2011

Sikat Idaman Semua...

As Salam..

Hmmm...letih plak main garuk2 nie...mana mama nie..dia xnak test ke sikat baru beli tue ke..nampak menarik.......

 Maaa...oh mama yg cantik manisss...nak garuk..pleaseeeeeee....guna sikat hebat yg baru tu yea..

 Hhmm.....hhmmmm....hhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmm.....

 Urghh......hhmmm..........uuurrgghhh.............

 Ya Tuhan.......
Nikmatnyaaaaaa........hhhhhmmmmm.......
ternyata..ini mmg sikat idaman..

Eerrkkk!! Maa..nape stop..???!! Lagi....lagi....sampai besok pagi jgn benti...
Byk cantik muka ko Rozy!!!


P/S: Ini la sikat pertama yg berjaya menambat hati semua furkids..termasuk Betty yg fussy lagi kuat memilih tu...Alhamdulillah!!


Wednesday, 23 November 2011

Biarla aku mengalah amik tikus kelabu yg buruk...

As salam..

Hmm...masa pi MITC tu..sempatla grab a few stuff utk budak2 bucuk kat umah nie..

 Sbb dah last day..all item dpt less 20%..ok la tu kan...drpd xde less lansung.. so aku beli scratcher, scratcher mat ngan new brush utk budak2 nie..brush to..kalau pi kedai berbelas hengget..takpon rm 20 lebih..kat MITC dpt rm5..suka!!

Yang paling menyebuk..sape lagi..diva janda anak 3 ni la..si Rozy Tiger..awal2 lagi dia dah chop scratcher besar tu..Si adik dah gigit tikus tu..tak sampai 10 min..penuh air liur dia..nak buat sampel check DNA pon boleh...

Maa...oh ma..Rozy nak tiang garuk2 yg besar ni yea..ni Rozy punye kan..kan..Rozy suka nih..ada tikus dlm benda bulat tu...thanks ma..Rozy tau mama mmg sygkan Rozy..kan..kan..
Adikkk...pi amik pen marker..nak tulis nama Rozy Tiger besar2..kalau x nanti kak mok amik...
Hooiii!!! Share la..share!! pepandai nak tulis nama yea..

 Alaa...takmo share..ni Rozy punyer..Rozy nampak dulu...

 Lagipon kak mok dah ada kipas..takkan garuk2 ni dia nak jugak..tamaknya...!!kalau share pon..Rozy share ngan adik je yea..
Err..tapi kan ma..adik nak tikus tu jer..yum..yum..yum......

 Oiii Rozy...apsal ko dok atas tuh..ingat aku x berani nak rampas ker?? Mama kata share!! Pegila tepi sikit..aku nak merasmikan tiang scratcher baru tuh..tepi!!

Err...kak mok..ko amikla scratcher mat ni..fungsi sama jer mcm tiang garuk2 nie..amikla..amik..amik..jgn malu2..ko suka baring2 kan..sesuai scratcher ni ngan ko..kalau yg bertiang ni nak main kene berdiri panjat2..ko x suka panjat2 kan..ko kan berat..
Nah amikla mat hijau yg cantik nie..pi la baring2 sana yea..tgk ni..ko punye ada tikus gak..tikus putih lagi..bersih dan suci..tiang besar ni tikusnya kelabu..x sesuai dgn ko yg cantik jelita..biarla aku mengalah amik tikus kelabu asap buruk nie jer..ko amik la tikus yg cantik nie.. 
(harap2la si mok2 ni termakan ayat manis lagi power nih)
Oh..ye ke..kalau cantik jelita sesuai ngan tikus putih ek?..sbb aku mmg cantik kan..so...OKlah!!


P/S: Sila share2 yea..boleh tahan perasan ye ko Betty!!


Tuesday, 22 November 2011

Tahniah Harimau Muda..Bye2 Garuda..

As Salam..

Masih tersenyum2 siput lagi ke?? Ye..Ye..aku tau..smlm korg tido pon senyum sampai ke telinga kan..kan..

Tahniah pada pasukan Harimau Muda..kerana berjaya merebut pingat emas smlm...tp harus diingat..game smlm mmg sangat genting dan pasukan Indonesia mmg bermain dgn bagus sekali...bersungguh2 depa main..kagum aku..semangat betul..tapi apa nak buat rezeki berpihak pada M'sia lagi kali ni..

Jangan ungkit2 sangat isu sentimen perkauman penyokong Indonesia..penyokong2 Msia pon ada kalanya over acting dan extremist..yg penting sama2 kene jaga perangai..apa2 hal..kita ttp serumpun..biarlah Indonesia sebok nak hentam2 dan ganyang Msia..hakikatnya ramai rakyatnya datang carik rezeki di bumi Msia jugak..kan..kan..so masing2 jaga perangai dan adab sopan org timur yea..

 Huh..khas utk menonton perlawanan nie..smlm aku masak sup tulang..dari lembu korban utk diangkut keumah mak mertua..smlm port tgk bola kat sana..mmg terangkat!!

Stadium penuh..bagus2!! semangat kesukanan yg tinggi..mujur player msia takde gugup2 sgt..player Indo turun dgn gahnya..inilah kelebihan bermain dipadang sendiri.. tapi adat la..ada menang ada kalah..kalau sume menang..apa ke jadahnya..kan..

 Kecewa goolie nya..sbb terlepas masa last penalti..tapi takpe..dia mmg goolie yg bagus..x de rezeki Indo mlm smlm..sbb sama2 kuat..sama2 hebat..sama2 garang..tp kalau bab serang2..ternyata Indo lebih tangkas..Mesia mcm defend lebih jer..takut ka..The Indonesian trio of Octovianus, Patrich Wanggai and Titus made several dangerous attempts tapi si Apek tu.. Khairul Fahmi worked hard to stop them...tq ler Apek..sbb bekerja keras smlm..

 Players yg missed penalti semalam...kesiannya kamu..kamu dan kamu..adat permainan...Octovianus was chosen as the best player of the match tonight...sememangnya dia layak..

Myanmar took the bronze medal lepas selamat membelasah Vietnam 4-1. Tahniah semuanya..!!


P/S: Debaran utk hari Rabu plak...Big Boss n kawan2 + adik2 ipar sepupu sepapat dah kompom ke stadium..aku malas la nak ikut..dok depan TV ngan budak2 je la..
Dulu musuh tradisi Msia ialah Spore..la ni Indonesia..kan..
Oh Abbas Saad, I missed you ler...mamat ni la player peberet ku dulu..main utk Spore..dia masuk court...aku yg nangis2..hawau betul...kahkahkah

 

Monday, 21 November 2011

Gambar lama-MITC

As Salam

Lama berjanggut x jenguk blog..busy..malas pon ado...
Event ni dah lama..ada cat show di MITC, Melaka..KTAJ pon ada bukak booth..alang2 dah ke Melaka utk kenduri kwn Big Boss...pastu singgah jenguk2 kawan2 di booth plak..

Layan gambar jer..aku xde mood nak tulis apa2..

Big Boss dgn gadis2 litar booth..

 Cerita pasal cats n dogs yg berjaya di rescue..

 Kittens for sale..maaf yea..saya x beli kucing..saya adopt dari shelter house atau kutip2 aje strays..
Love needs no pedigree..

Model x berbayar..Big Boss aka Mr Lobert Tham (HK) aka Mr Bahadur Bohjan (Nepal)...ngeee

 ini pon sama..model syok sendiri..wuwuwuuwuwuw...pelik kan aku gi jenjalan sbb pakai baju kurung..balik kenduri daa...

Hhmm..kalau la dpt sekor bela kat umah..baguskan..sape alahan cat fur..mmg sesuai..jimat duit sabun pon iye..x susah2 nak mop rumah hari2...sbb member xdok bulu!!

 Kawan2 yg menjayakan booth...

 Sempat sopping..hhmm..sopping la sgt..org lain yg nak bertunang..aku yang sibuk2 sana sini..malas dah aku nak layan..

Dpt ni..ribbon penghargaan sbb menyertai event..kategori Adoption..sbb ada bawak cats for adoption..ala2 adoption drive gitu..

P/S: Ahamdulillah..makin byk n murah rezeki KTAJ..byk yg menjemput utk join dlm event2 yg dianjurkan..dptla KTAJ turun padang..buat kempen utk create awareness dan buat sales utk rescue fund...akan bz..disyakki sampai Dec..go KTAJ!! go!! 
Btw..new name utk KTAJ..skrg dikenali sbg SRATCH..cakar..jgn x cakar!!









Friday, 18 November 2011

Update pasal Emau lagi!!

As Salam..

Haii..masih ingat dengan Fei Mau aka Emau?? Alaa....Fei Mau budak baik berekor kontot?? x ingat?? kat belah kiri blog ni ada tab Fei Mau..leh baca kat situ..

Emau ni dah diserahkan pd mummy baru..a few days ago..mummy nye tu upload gambar terbaru Emau..terubat rindu kat budak baik nie..
As ussual..'komplen' mummynya..Emau tersangat manja....hehhehehhhee..what to do..its in the genes!! Siblings dia kat sini pon sama..manja tahap gaban....sape lg..kalau bukan Bokashi ngan Lulu...geram aku nak kunyah2 jek..

 Panahan mata Emau...tergoda..tergoda..dengan idung besar, mulut mungil ngan micai sekerat dia tu...adehh...tergoda..terpana okehh!!

 Emau selesa dan serasi di tempat baru..siap tdo tunjuk2 ketiak lagi..ko ado???

 Mendominasi lappy mummy...udah2 ler bergossip...hahahhaha

Semoga Emau sihat2 selalu..membesar cpt..jd kucing yg baik dan bijak yea..
Tq mummy Ayen..sbb jaga Emau dgn sempurna..x salah pilihan mamabetty memilih Ain dikalangan  mereka2 yg berminat nak adopt Emau dulu..bravo!!

Oh yea..smlm Emau dihantar utk gi zass ball2nya..sat2 ni mummy nye sms..baru pas fetch Emau...alhamdulillah..semua berjalan lancar...berat dah naik..3.5kg...syukur2..sihat dia...
hhhmmm..Emau dah masuk alam dewasa skrg...

Gambar diciplak dari FB Milin..hikhikhik

Skrg nie..bz sangat...walaupun serabut kepala lutut otak..tetap bersyukur..segala kekeliruan statistik dah dapat dibereskan siang td...harap2 lepas ni leh continue goreng writting dgn aman dan jayanya...

Kawan2..kalau aku agak slow..senyap dan menyendiri..harap faham yea..aku sedang bertarung ngan keje2 akhir aku skrg nie..Kalau korg call hp x angkat..rajin2 ler sms..hp aku slalu jer sepah2 kat umah..harap maaf...FB pon boleh..sbb most of the time aku ada depan lappy..
Ya Allah..permudahkanlah urusan hambamu ini..Amin...Amin...

P/S: ada byk gambar2 n citer yg aku nak kongsi..tp sbb banyak keje..terpaksa pending dulu..nanti ada masa aku upload yer..pedulik la kalau dah lama pon..suka hati arr...hahahahhah........


Tuesday, 15 November 2011

Nak cat tree!!

As Salam..

 Maa...oh ma...adik boringla...xde toys baru ker?? Hhmmm...maaa..belikan adik cat tree bleh??? syok juga kalau dpt panjat2...
Cat tree eh??? duit ada ke dik??? kirim pakai air liur x dpt ler...

 Ala..apa susah..kak mok tu kan ada..panjatla..dia kisah...

finally..bukan stakat kak mok dia panjat..ngan Big Boss skali dia panjat...nasib ler..

P/S: nanti mama ada cash lebih mama beli cat tree yea adik...


Monday, 14 November 2011

Smelly paws off!!

As Salam..

I was bz facebooking... adik was bz snoring with mama Rozy...krohh..kroh..krohh...

 then ada 1 kaki comel..tendang my lappy....hoi!!! watch ur feet!!

 kaki comel tu semakin dekat..hoi!! tepila!!

 Eh..eh..kaki comel ni..naik atas lappy plak..melampau!!

 dan semakin banyak dia naik..wah wah!! siap tendang keyboard cover lagik!!

 finally the whole cute feet atas lappy..
Nak kene nih!! oit!! what were u thinking hah adik!! get ur smelly paws off my lappy la!! Adiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! Gggrrrr!!!

 Err..apa nih ma..tolak2 kaki adik!! adik tgh mimpi tendang2 guni BW tau!!

Yela..yela..adik tdo depan sliding..tendang2 sliding lagi best..huh!!

Saturday, 12 November 2011

RIP Owen..smell you later dear friend..

As Salam...
Hari ni..Betty update blog..mama busy..Big Boss keje..

 Kawan2..Betty nak bgtau..berita sedih...smlm kawan Betty..Owen..pergi meninggalkan kita..bertemu Penciptanya.. T_T

Betty pernah jumpa Owen skali jer..masa tu mama antar Betty utk boarding raya haji kat HVC..

Masa sampai...doc tgh suap Owen makan..kawan2 mama pon ada masa tu..auntie Shah, auntie Rina, auntie Ain ngan mama Mira pon ada visit Owen..sedih sangat.. T_T 

Dia duduk aje dlm bakul hijau peberet dia tuh..x larat nak bangun..Betty tgk dari dlm carrier..pastu mama keluarkan Betty..Betty duduk at one corner..tgk jer Owen..takut nak cium ngan pi dekat2 kat dia..nanti dia stress..Stress is not good for us..
Walaupon semua org try to be optimistic..condition Owen masih samar2..fluctuate..kejap OK..kejap x..

 Rozy x berpeluang jumpa Owen..tapi mama ngan Big Boss slalu cerita..Rozy ngan Bokashi doakan saje Owen sihat sejahtera disana...
Terima kasih pada kawan2 yang doakan Owen semasa dia tgh bertarung nyawa dengan penyakitnya..hanya Allah akan balas jasa kalian..berbuat baik sesama makhluk..walaupon hanya dengan sekeping doa..

 Terima kasih pada mama Sri ngan mama Ecah..sbb slalu lawat Owen..Rozy xde lesen kete nak pi visit Owen..kak mok tu lagi la tak bleh harap..dia ada lesen tdo jer..
Thank you juga auntie Rina sbb fetch Owen dan kebumikannya..untuk auntie Shah..Rozy ucap takziah :'(
 Owen ketika baru di rescue..bulan March 2011 kalau x silap..
 
 Owen masa sakit..di HVC.. Oct/Nov 2011...

RIP Owen..you'll be missed by many...

P/S: Sungguhpun asalnya Owen ni strays..tapi dia istimewa..dekat dlm hati..sbb dari awal sudah mengikuti perkembangannya..selain tulisan ajal..Owen juga pasti sudah letih..bertarung melawan penyakit..dia juga pasti mau beri laluan pada strays yg lain utk diselamatkan..sekurang-kurangnya dia pergi dlm keadaan ramai yang menyanyangi dan ambil berat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers