Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 12 November 2011

RIP Owen..smell you later dear friend..

As Salam...
Hari ni..Betty update blog..mama busy..Big Boss keje..

 Kawan2..Betty nak bgtau..berita sedih...smlm kawan Betty..Owen..pergi meninggalkan kita..bertemu Penciptanya.. T_T

Betty pernah jumpa Owen skali jer..masa tu mama antar Betty utk boarding raya haji kat HVC..

Masa sampai...doc tgh suap Owen makan..kawan2 mama pon ada masa tu..auntie Shah, auntie Rina, auntie Ain ngan mama Mira pon ada visit Owen..sedih sangat.. T_T 

Dia duduk aje dlm bakul hijau peberet dia tuh..x larat nak bangun..Betty tgk dari dlm carrier..pastu mama keluarkan Betty..Betty duduk at one corner..tgk jer Owen..takut nak cium ngan pi dekat2 kat dia..nanti dia stress..Stress is not good for us..
Walaupon semua org try to be optimistic..condition Owen masih samar2..fluctuate..kejap OK..kejap x..

 Rozy x berpeluang jumpa Owen..tapi mama ngan Big Boss slalu cerita..Rozy ngan Bokashi doakan saje Owen sihat sejahtera disana...
Terima kasih pada kawan2 yang doakan Owen semasa dia tgh bertarung nyawa dengan penyakitnya..hanya Allah akan balas jasa kalian..berbuat baik sesama makhluk..walaupon hanya dengan sekeping doa..

 Terima kasih pada mama Sri ngan mama Ecah..sbb slalu lawat Owen..Rozy xde lesen kete nak pi visit Owen..kak mok tu lagi la tak bleh harap..dia ada lesen tdo jer..
Thank you juga auntie Rina sbb fetch Owen dan kebumikannya..untuk auntie Shah..Rozy ucap takziah :'(
 Owen ketika baru di rescue..bulan March 2011 kalau x silap..
 
 Owen masa sakit..di HVC.. Oct/Nov 2011...

RIP Owen..you'll be missed by many...

P/S: Sungguhpun asalnya Owen ni strays..tapi dia istimewa..dekat dlm hati..sbb dari awal sudah mengikuti perkembangannya..selain tulisan ajal..Owen juga pasti sudah letih..bertarung melawan penyakit..dia juga pasti mau beri laluan pada strays yg lain utk diselamatkan..sekurang-kurangnya dia pergi dlm keadaan ramai yang menyanyangi dan ambil berat..

2 comments:

  1. tringt kucing aku time nak2 mati dulu, dia x byk move, baring stmpt ...rupanya ajal dia dh nk smpi, aku rindu kucing tu sebab tu kucing ksygan arwah abah aku dulu, huhu

    ReplyDelete
  2. RIP owen deary...dekat dihati walau tak pernah jumpa. semoga Owen aman di sana di sisi Nya. amin. gone too soon:(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers