Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 29 May 2014

All Of Me

As Salam...

Suka sgt2 lagu ni...lyrics nya sangat la emotional...menusuk kalbu gitu...try la dengar lirik dia....aku yg selalu feeling2 kambeng pon boleh feeling2 beautiful tetiba...kehehhehehe
Lagu si John Legend ni sebenarnya dia dedikasikan kepada wife dia...
Katanya Kim K pon pakai lagu ni buat tema lagu kawin dia ek....

What would I do without your smart mouth
Drawing me in, and you kicking me out
Got my head spinning, no kidding, I can’t pin you down
What’s going on in that beautiful mind
I’m your magical mystery ride
And I’m so dizzy, don’t know what hit me, but I’ll be alright

My head’s under water
But I’m breathing fine
You’re crazy and I’m out of my mind

Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
‘Cause I give you all of me
And you give me all of you

How many times do I have to tell you
Even when you’re crying you’re beautiful too
The world is beating you down, I’m around through every mood
You’re my downfall, you’re my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can’t stop singing, it’s ringing, in my head for you

My head’s under water
But I’m breathing fine
You’re crazy and I’m out of my mind

Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
‘Cause I give you all of me
And you give me all of you
Give me all of you
Cards on the table, we’re both showing hearts
Risking it all, though it’s hard


Kemas2 tabung

As salam...

Ini kisah semalam....

Tabung penuh, beratnya setiap kali nak bukak laci....kebetulannya acik kantin sokmo xde duit siling, so pi tanya dia, nak tukar duit ke idak....haaa....bersinar2 mata acik tu dengar duit siling....hahahahha...

Udahnya korekla tabung...kira punya kira...ada la 100++...ok la kan....ni semua duit baki beli mkn ke hape...ku campak saje dlm tabung...ini mmg kat opis punya la...berat ler nak jinjing beg yg penuh siling...lama2 laci pulak berat...haih....

Ikut hati...aku nak masuk je dalam plastik....tapi bahana kawan sorg ni rajin bebeno nak menggulung duit...haa...lantak...buatla.....aku?? tengok sajork....

Aha...nampak kemas dan senonoh kan...ala...feefeling bank gituh....hahahahahah....

P/S: Misi menabung diteruskan....



Solat Sunat Taubat

As Salam...

Terjumpa satu item perkongsian yg sangat baik dan berguna....

Bertaubat dapat menggugurkan dosa, 
Bertaubat dapat membersihkan hati, 
Bertaubat dapat meningkatkan iman,
Bertaubat dapat meningkatkan ketaqwaan.

~~ Pohonlah pada Allah keampunan dan janganlah ditangguhkan taubat yang ingin dilakukan.


P/S: Ya Allah...ampuni la dosa2 hambaMu yg banyak ni...sob...sob...sob...



Wednesday, 28 May 2014

Fine! Ko sorg je la ada abg!

As Salam...

Bila kita bela kucing...x semua dtg dr induk yg sama, bukan adik beradik...ada yg direscue di sana sini...ada yg org bagi...ada yg dikutip..mcm2la kisah...at the end...kita lah mak..kita lah bapaknya...

Sajer nak kongsi...kisah 2 beradik lain mak lain bapak TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII sama mama dan sama papa..hehehhe..

Si NikitaJovi aka Nikitek aka adik aka Saet Byul rapat betul dgn si abg nya Chachi...mana2 pergi berdua...mengempetttttt je keje...kalau abg or adik xde salah satu, yg satu lagi resah x sudah...bising mulutnya mencari...padahal abg/adiknya cuma pi berak memberut dlm littertray...

Tdo berdua..

Grooming berdua..

Lepak berdua...

P/S: Kasih sayang yang dikongsi itu manissssssssssss sekali... 

Tuesday, 27 May 2014

Thomas Cup milik Ultraman

As Salam...

Kisahnya...aku pindah umah hari yang ada final Thomas Cup...so wajibla TV masih dlm kotak...kalau berjaya dipasang..Astro pon xde lagi....so streaming live dari internet la jawabnya....mujur line ok...hikhik

Muka masing2 nak nangis selepas 1st double kita kalah...tp mmg depa main bermati-matian...

Ni jer ha...tv cinonet nya...ini pon jadilah...dari x tengok lansung...kan...kan...Aku siap kene pakai cermin mata nak tgk...kalau x...samar2 je aku tengok..shuttlecock tu mmg terus x nampakla...ahahahha


P/S: Takde rezeki kita tahun ni walaupun sudah 22 thn mengidam...

Thursday, 15 May 2014

Anjing kene panah...pakcik Robin Hood???

As Salam...

Ni kisah dah bbrp hari lepas...kecoh pasal anjing cedera kene panah 2 kali dek orang dikawasan perumahan....aha..yea...dalam kawasan perumahan...bukan nya padang sasar panah kat Bkt Jalil atau dlm hutan ala2 Robin Hood....

 2 anak panah kene pada anjing ni..anjing ni berkolar...tak tau apa kisahnya...dibuang ker...terlepas ker...tp anjing ni x serang sape2...selepas di check oleh vet..anjing ni dah tua...senior dog..ada masalah penglihatan lagi...buta ke separa buta ke gitu2la...sbb tu anjing tu x bergerak dok diam situ jer walau selepas kene panah....kesiannya....walaupun anjing...kesian sgt...

"BRIANNA the Rottie is currently admitted at one of our regular veterinary clinics. Besides being partially blind and suffering from a bad hip problem, Brianna has anemia and the vet says her blood is as 'thin as water'. She also has severe tick fever and also tested positive for heartworm. Brianna is a very very sick dog and that's probably also why she could not move much. We will see her through this difficult period but going by her many ailments, its going to take some time before Brianna is able to leave the clinic if she manages to pull through this ordeal."

Anjing ni dah dibawa ke vet...di bagi nama Brianna...kehehehhe...anjing ni banyak na ticks nya...kesian...vet tamo boarding sbb takut jangkit..rasanya ada yg foster kejap...

Ini la katanya lelaki yang panah anjing ni...dia siap pegang pun bow ni...dikatakan anjing ni duduk depan pagar umah dia..so dia nak halau...tp kan...aku rasa anjing ko halau dengan pancut air ke..acah2 dgn penyapu ke..dah lari dah...x payah nak berpanah bagai...sebab ada cara lebih baik dah selamat...

Kebetulannya kawasan ni dekat dgn umah...so smlm kami pi sajer jenjalan kat tmpat kejadian...nampak gaya mcm kawasan majoriti Melayu..maafla ckp...melayu ni kan sgt obses dan sensitif bab anjing ni...sampaikan najis pon dikatanya haram....sbb ada mentaliti mcm tu...persepsi yg dah diterapkan dr kecik mcm tu...yg jadi kes mcm ni...Melayu dgn anjing mcm musuh sgt2...aku x sentuh pasal agama di sini...sbb Islam x pernah ajar penganutnya utk mendera atau menyakiti x kisahla manusia atau haiwan. kalau x suka, memadailah dgn halau supaya dia pi tempat lain...dunia ni bukan utk kita hidup sorg2..kita kene kongsi dgn makhluk lain...sbb setiap makhluk lain yg Allah ciptakan itu, ada fungsinya di dunia ni...

Ada juga yg marah2 kat FB, katanya jgn di fitnah pakcik Robin Hood ni, maybe kita tatau perkara sebenar...hhmm...iyelah....apa2pun polis dah pi umah pakcik ini utk di temubual/soal siasat...tapikan aku stil x agree la...sbb ada cara lain yg lebih baik nak halau anjing tu...dalam kes ni aku stil salahkan yg pihak manusia, x kisahla dia ni bangsa apa atau agamanya apa...sbb kita ni ada akal...so kita boleh berfikir mana yg baik dan buruk...motif dia jadik robin Hood mlm2 tu panah anjing, dia aja yg tipu...and mind you...manusia ada tendency utk menipu...esp kalau bab nak lepas tengkuk sendiri...kan...kan....boleh baca lanjut di link ini yea http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/cops-vow-action-on-man-who-shot-arrows-at-dog

Satu lagi..anjing liur bagi setan..??? Iyer ke?? maafkan aku...aku maybe ilmu x tinggi mcm si pengkomen nie...ye ke?? *evil laugh*

 
 Haaa.....panahnya...tajam tuh! Kompom la sakit...cuba dia aku sajer2 panah...agak2 dia suka tak??          

Ni pulak aku copy paste respon dari presiden PERTAMA....

Tuan,


KENYATAAN MEDIA
KES SEORANG LELAKI MEMANAH SEEKOR ANJING DI SERI KEMBANGAN



Saya, Muhamad Akmal bin Mohamad Dahalan selaku Presiden Persatuan Pemanah Tradisional Malaysia (PERTAMA) dengan ini ingin membuat kenyataan rasmi berhubung kes seorang lelaki telah memanah seekor anjing di Seri Kembangan. Untuk makluman pihak tuan, lelaki yang telah memanah seekor anjing sehingga mendatangkan kecederaan kepada anjing tersebut BUKANLAH ahli berdaftar PERTAMA.

Tambahan lagi, berdasarkan kepada gambar yang dipaparkan, busur yang digunakan lelaki terbabit tidak menunjukkan ciri-ciri busur tradisional yang biasanya diguna pakai oleh ahli-ahli PERTAMA. Sehubungan itu, saya bagi pihak PERTAMA mengutuk sekeras-kerasnya perlakuan yang tidak berperikemanusiaan ini dan berharap agar pihak berkuasa dapat mengambil tindakan sewajarnya terhadap penjenayah tersebut.

Kejadian ini amat memalukan dan merosakkan reputasi pemanah-pemanah di Malaysia kerana sukan memanah telah membentuk peradaban manusia sejak berkurun yang lalu dan berjaya mendisiplinkan manusia ke arah kehidupan yang lebih baik. Tiada tercatat di dalam disiplin seorang pemanah untuk menyalahguna kemahiran memanah. Malah, manusia seharusnya menjadi pelindung dan pemelihara kepada kesejahteraan kehidupan di atas muka bumi ini.

PERTAMA mempunyai visi dan misi dalam menyatukan perpaduan para pemanah tradisional di peringkat tertinggi malah begitu komited dalam mendidik masyarakat tentang kebaikan yang diperolehi ketika memanah seperti membentuk fokus dan keyakinan diri. Nilai membangga diri dan menunjukkan keberanian secara tidak bertempat itu tidak sesekali diterapkan di dalam jiwa seorang pemanah yang sebenar. Kenyataan media ini tidaklah bermaksud pihak PERTAMA mempunyai apa-apa liabiliti ke atas perlakuan kejam tersebut tetapi semata-mata atas dasar kemanusiaan.

Yang benar,
(MUHAMAD AKMAL BIN MOHAMAD DAHALAN)
Presiden


Ni sedikit perkongsian dari kawan di FB.. Fikir2 kan lah yea...

P/S: makin maju dunia...makin ramai org yg buat mcm2 perkara pelik...makin kurang rasa belas kasihan dan simpati..kalau sesama manusia pon xde..inikan pulak binatang...haihhh..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers