Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 9 June 2011

Ngomel cik Betty : 2 Alam

As salam..

Hi..smlm mlm x boleh tdo..mama minum kopi bergelas2..sape suruh..hhmm..so sudahnya sume layan movie..citer 2 Alam..pukul 12 mlm..mcm tgk midnite eh..btw Betty pon x leh tdo..sbb siang td tdo byk sgt..

Mama kata citer ni lama dah..tayang Mei 2010..pecah punggung panggung katanya..tp finally kutipan 1 juta pon  sampai..tp Betty & mama x tgk lagi..takpela tgk lambat dr org..drpd x tgk lansung..mama ckp Betty je boleh tgk citer nie sbb Betty dah dewasa..yg lain2 xleh..sbb bawah umur
Betty bg summary yea..citer ni pasal lelaki bernama Adam..budak pandai yg berjaya belajar sampai ke London..ntah apa silapnye.. Adam tukar jantina..siap sempat kawin ngan sorg lelaki mat saleh kat London sblm balik M'sia untuk menjadi penyanyi..paham2 ler lifestyle mcm mana..clubbing nye..bersekedudukannye..dengan lelaki non muslim plak tuh..hadoi...teruk sgt..tp maybe mmg itu yg berlaku dlm masyarakat..sama ada kita sedar atau tak sedar..haishh..

satu hari..pas clubbing..dok gatal nak wat projek kat taman bunga (giler ape??!! bawak BMW pegi la balik projek umah ler..hotel ke..ni perangai mcm style mat rempit lak..pelik2..)..so kene rompak ngan 3 penyangak..kete kene kebas..bf kene bedal..si Amy@Adam ni kene rape+liwat (kesian..sape pun dia..satu penganiayaan dah berlaku di situ).. Oleh kerana si bf buat report police..terkantoiler si Amy penyanyi popular ni dah kene rape & bocor ler rahsia yg dia ni sesorang lelaki..habis ler karier nya..stress sgt..sbb xde iman..Amy ambil jalan mudah dgn menggantung diri..akibatnya jenazah dia susah nak uruskan..mayat berat..tayar pecah, xde van jenaah lain..terpaksa usung..sampai kubur dah malam..bumi x terima..terpaksa kebumikan diluar kawasan perkuburan (sbb tanah perkuburan Islam utk org2 Islam..si Amy ni..mana Islamnya??) citer ni true story ke???..sbb at the end ada tulis 'Adam binti Halimah, 1978 -2010'
 
ok..here's a few snips of the movie..

 A: Jenazah Amy@Adam dimandikan..sbb jenazah lelaki..lelaki ler yg mandikan..walaupun fizikalnya dah jd pompuan..pelik je muka pak aji tuh....

B: Kalau dah cerita lelaki jd pompuan..bedroom scene mesti ada..scene yg sexy2 pon banyak..hadooii...takutnye tgk lifestyle mcm nie..nauzubillah!

C: Jenazah terpaksa diusung ke tanah perkuburan..sbb tayar van pecah (all 4) sbb jenazah berat sgt..org yg mengusungnye pon sampai sakit2 bahu/badan..terpaksa ganti2..azab..azab..

D: Jenazah sampai di tanah perkuburan mlm..jauh betul mengusung mayat tu..pg sampai ke malam..nak tanam pon bukan main payah..

Baring2 memikirkan citer  2 Alam..mencari2 dimana loop hole citer nie..
 Betty rasa..
  • cerita ni best..walaupun ramai yg kata x best..kecam Dr Rozmey tu mcm2citer level drama etc..wartawan gelak2kan citer ni....but at least citer ni ada unsur nasihat..pendidikan agama secara x formal..skrg ramai yg suka main tukar jantina nie..xpon gatal nak jadi lembut..jaga2..silap langkah nanti berpotensi gatal nak tukar ehem2 tu plak..kalau nak banding dgn citer Ratu Razak Mohaideen yg sgt mengarut, bosan lg membazir tu, ini lg OK..mungkin ada byk pembetulan/penambahbaikan boleh dibuat, maybe sexy scene tu boleh alter sket...maafkanlah depa..ni 1st time dia nak wat movie..korg byk komplen..ko reti ke nak wat filem? ada bajet? xde kan..huhuhuhu
  • Citer betul ke? Betty  sure la..kalau betul pon maybe story line ditukar sikit..mana leh mengaibkan org..sbb so far..seingat Betty mana ada artis penyanyi M'sia yg tukar jantina..pastu mati gantung diri..xde kan..maybe org sebenar model ke..bisneswoman ke..ntah..
  • Kenapa lepas jd report polis baru tau Amy ni lelaki..bukan masa jd artis..nak sign kontrak mesti bubuh nama penuh ngan IC no kan..guling2 Betty gelak memikirkan betapa terkejutnya si datuk gatal yg hire si Amy ni jd one night stand..ko tido ngan lelaki ler..muahahahha..tu ler..gatal sgt!! pastu..si penyangak 3 ekor tu dok rasa 'bertuah' sbb dpt taji ehem2 dgn penyanyi terkenal kononnya..padahal itu lelaki..blueekk..mual wehh..geli ketiak Betty..hehehe
P/S: Kaum keluarga Betty..sahabat handai dan cat family lain..kami sume xde akal..Allah bg otak jer..tp xde plak dgr Mail lambung cita2 nak jd Melly atau Rozy tiba2 nak berubah menjadi Rozman..manusia yg diberi akal..sila fikir betul2 segala apa tindakan yg korg nak buat..Betty baca paper pon byk spesis korg ni yg rajin buang2 anak..apa daa..bikin malu saja.. lepas tgk citer 2 Alam..Betty tgk citer CUN..ala..yg maya karin tu berlakon..best gak..nanti Betty cerita lagi eh..skrg Betty nak gi lari/sembunyi..mana la yg sempat..dgr cerita mama nak bg Betty mandi..iskhh..x suka betul..larikkkkkkkk....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers