Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 17 June 2011

New Myvi 2011

As salam..

Hmm..korg dah tgk Myvi baru? apa pendapat? ok? for me..boleh la..so so aje..


Perodua Myvi generasi kedua ini juga dikatakan lebih compact, kecik sikit compare dgn previous model, tp ruang kabin masih lagi luas sama mcm yg asal. Ada 6 warna menarik Perodua Myvi versi Elegance ialah Ebony Black (hitam), Mystical Purple (ungu), Ivory White (putih), Glittering Silver (perak), Medallion Grey (kelabu) dan Pearl White (putih mutiara). Dlm byk2..yg kaler purple tu yg nampak comey dan maybe taktiknya nak tarik perhatian pembeli wanita selain myvi yg kaler pink tu..Buktinya..aku sudah tergoda..wawawawa...

Cantik kan kaler nie..aku mmg suka kaler2 yg jarang org pakai nie..disyaki kaler HOT ni disasarkan pd pemandu wanita..

Ni kaler hitam..standard kaler nih..
Senarai harga (OTR termasuk insuran) untuk Perodua Myvi 2011 utk 1.3 liter:
RM44,926.00 (M) Standard
RM47,726.00 (M) Premium
RM54,908.00 (M) Elegance
RM47,926.00 (A) Standard
RM50,726.00 (A) Premium
RM57,908.00 (A) Elegance

Perodua Myvi Elegance (metallic & auto) yg paling complete specsnya boleh dibeli dgn harga RM57,908.00 OTR. Personally, hati ini berkata..MAHAL SUNGGUH KETE KECIK NIH!! Memang la kalau nak compare ngan kete comel import mcm jazz etc, harga masih lebih murah tp..ni kan kete national, saiz kecik..cuba la berpatutan sikit..

Timbul persoalan kini ialah adakah berbaloi untuk memiliki sebuah Perodua Myvi 1.3 liter yg kecil dan tak brape comel itew dengan harga setinggi itew? Itu baru model 1.3, belum lagi model 1.5 special Edition (SE) & Extreme yg akan launch ujung thn nanti..After all, yg bertukar hanya saiz dah tambahan kaler selain feature dalam ie gps. Enginenya pulak..hhmm..…same old..same old eh..enjin lama versi yg asal..

Haaa,,ni la idaman siang dan mlm..kalernye aje dah buat aku meleleh air liur..pekenan sungguh ler sbb kalernya PINK!! kalau duit berkoyan2..mau ku sambar satu buat second car..utk p pasar ke jenjalan biasa...

P/S: Apapun, pilihan stp org berbeza2..mahal ke murah bergantung pada kemampuan dan minat individu. Ada yg suka kete kecik2..ada yg suka kete sedan macam aku..bukan apa..stp kali p shopping barang sure penuh kalau pakai Myvi aku nak sumbat mana? kalau gi beli barang naik Myvi adik2 aku, sure barang akan melimpah sampai ke seat belakang..kibbles anak2 kucing aje dah 1 guni 7-8kg, belum litter sand dia lg yg berkilo2 gak..abis tu..makanan aku? ayam daging udang gajah tenuk yg aku beli nak taruk mana? kan..kan..basically, I need a sedan or MPV maybe, Mitsubishi Storm pun xpe..ls aku suka..compact2 ni tak praktikal utk aku..unless kalau kete itu compact tp panjang mcm Alza..hehehe..tepuk dada tanya poket masing2..mampu ke tak...??

4 comments:

  1. Tul, kete nasional lebih mahal dr kete import. Tp bila bawa kete nasional rasa bangga jd anak M'sia..

    ReplyDelete
  2. tp mahal..pastu perodua bila nak service pun leceh, kene appointment bagai..haishh..naik basikal le4 gini..hehhe

    ReplyDelete
  3. lawa la mywi tu..tp satu je aku x brkenan dgn enjin 1.3...nak pecut pun payah..but look trendy..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers