Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 19 November 2012

Selamat Hari Lelaki & Hari Tandas Sedunia..

As Salam..

Pagi td otw pi ofis..kecoh kat Era fm pasal hari ni ialah Hari Lelaki dan Hari Tandas...muahahhahahah...gelak giler dlm kete...apsal hari lelaki mesti sama date dgn hari tandas...tapi kenapa?? Kenapa??!! Nyata nya sangat sinonim wokeh......sesuwai sangat nyah!!

Tapiiii..dalam gelak2..ada sebab kene ada Hari Tandas Sedunia ni aka World Toilet Day (WTD).. Tujuannya was to raise global awareness of the struggle 2.6 billion face every day without access to proper, clean sanitation.WTD also brings to the forefront the health, emotional and psychological consequences the poor endure as a result of inadequate sanitation. So, bersyukurla kita ada proper toilet dan sumber air..x semua negara menikmati ini...ala..dlm negeri kat Mesia ni pon ada yg mengalami masalah nie...

 
Ouuhh..x daya aku nak besarkan pic nie...Toilet rupa ini..ko mampu nak membuang..mmg ilang terus feelingnya..feces yg dah nak membuak2 keluar pasti akan cuba sedaya upaya utk duduk dalam rektum...Takmo keluar!! Sanggup tahan sampai umah...kehehhe

Sama la seperti kewujudan Hari Wanita..Hari lelaki ni atau IMD (International Men's Day) ni fokusnya wajib ler pada lelaki kan..Objectives of International Men's Day include a focus on men's and boy's health, improving gender relations, promoting gender equality, and highlighting positive male role models. It is an occasion for men to celebrate their achievements and contributions, in particular their contributions to community, family, marriage, and child care while highlighting the discrimination against them.
Oh yea..theme utk 2012 ialah Positive Male Role Models..ooouuhh..I loike!!

 And due to that..I'm gonna treat my man dinner tonite...woohoooooooo....
Abg..ini mlm syg belanja okeh..pilih je nak mkn pe..tenuk goreng tepung..kari kepala gajah..sambal zirafah..order jer..I bayar!! muahahah..

Ma..oh ma...Giant pun man jugek...ma nak belanja apa?? Giant nak Kenny Rogers ngan Ayam Penyet doploh bungkus boleh tak??
Errkkk!!

P/S: 3 more days to Penang..yehaaaaaaaa!! Dan ya..Happy Men's day abg..lebiuuu...cinta mati okeh..sumpah!! This goes to u too oppa..jgn sedih2..kami yg keliling2 ni kan ada..jgn simpan dlm hati..sharing is caring..ingat tuh! 




2 comments:

  1. terima kasihhhh sebab ingat jugak kat aku.
    weihh aku ada permintaan nih. nampak macam over sangat tapi aku siyes tau. kalau aku mati, aku nak mintak Lobert (sama-sama dengan fad and che matt) tolong uruskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh oppa..nape ko??!! tak suka tau ckp2 mcm nie..mmgla mati itu pasti..tp jgn gini la..sedih tau!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers