Geng Betty

Topics

AIR ASIA SALE (7) ayam (3) bake (4) Bebe (3) betty (35) Bokashi (61) Boo Yong (11) books (19) Budak Asrama (26) cikgu (7) daging (4) emo (107) ethics approval (13) family (29) Fei Mau (10) friends (95) Giant (15) holiday (6) Lulu (29) lyrics (5) Mail Lambung (10) makan2 (52) momot (11) Moochin (2) movie (4) pasta (4) PETKNODE (8) Peya (2) Ramadhan (3) rencam (128) Rozy Tiger (54) salad (5) sale (20) sotong (3) spss (5) Sunkiss (9) umah baru (13)

Monday, 31 March 2014

Kesian jun mee...

As salam...

Ini Jun Mee..budak hitam kesayangan mamabetty..ada nampak apa2 yg pelik? xde kan...

Ni? pon x nampak apa2 kan...

Makan minum semua ok, poo pee pon ok....tapi rupanya x ok...sob..sob...sob...

Hari Rabu hari tu bg makan wetfud...makan jemaah la budak2 ni...Jun Mee joined the crowd, dia pon makan sama...nampak ok..xde yg pelik2...Khamis pon ok...
Hari Jumaat la..tiba2 big boss call, katanya tinge Jun Mee mcm luka...bengkak...mcm berdarah, x pasti discharge ke pus...x sangka la serius sgt..so mcm biasa kasi spray Colloidal Silver aje..hari Sabtu nampak mcm dah kering...kami spray lagi...Hari Ahad nampak bengkak balik...dah la Ahad tu bz, ptg baru sampai umah...penat jgn ckp ler...tapi xleh jadi...hati aku risau...apa kes plak tinge anak aku sekor ni...hhmmm...terus rush pi klinik...nasib baik klinik tutup pukul 8.30...kali ni kami pi vet di Puncak Jalil...vet yg baru beroperasi..tapi servisnya alhamdulillah memuaskan...

Check punye check, Dr kata yg basah2 tu nanah...arrr....panik.kejap...kami diberitahu mende ni dah pecah, dia cepat berlaku sbb tu masa Rabu Khamis tu xde apa2..in fact telingan Jun Mee bersih, sebelah aje yg kene ni... dan dia dah vaccinate dah, dah pakai ubat kutu cuma ubat cacing je yg outdated pasal payah nak bagi makan ubat pill budak ni...kalau bg mkn ubat, pill tu sampai hancur lencun, mulut dia dah berbuih2 ngan air liur tapi nak telan ubat tu tidak sesekali...degil kan...

So Dr dah clean tinge dia..dapatla inject 1 das kat montot dia..so balik continue ubat dan antibiotic utk seminggu then dtg balik utk follow up...pelik tau baik je budak ni...kalau kat umah mesti dah meronta mcm kene sawan...so hari ni mulalah aktiviti berperang dengan Jun Mee 2x sehari... Jun Mee dah pon aku asingkan, kuarantin dlm cage utk penyembuhan yg maksimum..xmo dia stress2..supaya scepat sihat..itu pon si kakak dah rajin teman si Jun mee...dia tido atas cage Jun Mee...

P/S: Cepat sihat Jun Mee..mama risau...


Tuesday, 25 March 2014

Hari ahjumma ahjussi sedunia

As salam..

Hari Ahad punye citer...plannya apa?? hhmm..nak perabih voucher Kyochon..nilainya RM120...syg pulak kalau x guna...kan....so...gigihnya pi 1U...demi Kyochon kekdahnya...

Voucher ni dpt sbb masa pi food testing dulu...ada order yg x sampai....so dia pujuk ler kami2 ni dgn janji nak bagi voucher...

Muka2 gembira mkn kat sini...lagi!! Hahahhahah...hot jugak tempat nie...penuh jer...staff x berapa ramai..balik2 muka sama...patutla setiap kali baca review..mana table yg sempat di serve bagus..dpr ler pujian...table yg serve ala2 lepas tengkuk punye standard...dpt la makian...
Haish, masih teringat2 ayam goreng sedap itu...mana ntah nak cekau resipi nih??

Dap nye...dapnye....dari smlm mmg lapa..mkn dinner awal....pastu tgh malam perut pedih...harusla aku makan tak tgk kiri kanan esoknya kannn...
Kalau korang rasa ayam2 ni semua sedap2....haaa....yg bawah ni lagi sedap mata memndang...sejak first time kami dtg...suka benar kami tgk staff yg sorg nie...ala2 abg pedas gayanya....sape pulak abg pedas???
|
|
|
|
|
V
Ni la abg pedas weolls...sesambil mkn...cuci mata...hakhakhak....Sape yg baca buku karya Melur Jelita (MJ), buku I love you stupid ngan My precious iris, dia tau la kisah abang pedas nih...hekhekhek...Dulu abg pedas ni yg serve table kitaorg, this time abg x berapa pedas serta ireng2 skit yg serve...alaaaaaa.....tp...gigih la acix nana snap pic...pantasssss jari crinkle cut uolls ehh....kihkihkih

Lepas tu...kami jenjalan carik present si cah cantik yg dah selamat melahirkan baby boy...baby Ziq kami panggil...Yus Ziqrul namanya...tak ingat pulak ada sambungan ke idak...rata2 baju baby banyak yg girl punya yg kiut2...so finally decide nak beli something yg berguna..utk jangka masa lama..beli baju pakainya sekejap jer..dah ler disyakki baby Ziq tu tinggi...sbb kakinya panjang...

Haih...penat la jalan....duduk minum dulu..dah pot pet pot pet...pastu..sambung pulak kat Ko Hyang, meletop la perut weii.....ehehehhehehe *entry Ko Hyang di sini*

Ni la antara menu kat Ko Hyang tu...menarik kan...kan....bibimbap dia mmg sedap tau.. pa Jeon Nya pon....bulgogi bokem pon..ehhh...semua sedap plak...ekehehhehehehehehe....Aku ni setiap kali dtg sini mesti bercita2 nak mkn tu la..ini la...tp...sampai jer kedai tu...terus order pa jeon...haihh...mcm tade menu lain...bibimbap kat sini wayyyyy better dr yg kat Dubu Dubu... banchan ikan bilis dia mmg winner...mkn ngan kicap n nasik panas pon sedap...sayangnya x buang kepala jek...ala...x buang kepala pon laju jek aku makan....huuhuhuh...

Ehhhh....Ehhh.....Eehhh.....Ntah kenapa....pic 2 org ni aku selang selikan dgn pic hot dog..nape ek??? Ouuh...mystery sgtttt...... Hew..hew...hew... *_*
Ohh..this time xde saket mata...2 ketul ni dah ada nama baru...ku perkenalkan Bobo & Wawa...ala2 Bonnie & Clyde sangat kan...partner in bed crime gitu...haaaa...boleh gitu....apa motif pic nih??? Ntah!!

P/S: Pic ehsan dr bangbo n tok sukar dilawan...

Sunday, 9 March 2014

Doa kerdilku buat MH 370

As salam...

Kejadian kehilangan pesawat MAS MH 370 masih menghantui semua....terkejut...x percaya...x kurang juga yg x sabar. .masing2 berebut nk bg buah pikiran....haishhh....

 Tgk ni....ramai betul sebok nk jd informer tak rasmi lagi tak bertauliah...jgn ditambah susah hati org...kita kena belajar berempati...what if yg kene tu family kita...or kawan rapat kita....bangang2 pon kawan2 biasa....kesannya ttp ada...kene sensitif sikit...

Sedih aku baca nih :'( ya allah...

Hhhmmmm....betul tu ...pls save ur stupid opinion to urself ..taula pihak berkuasa tu nk jlnkan keje depa...

Ameen....amenn...yra....


P/S: Ya Allah...lindungilah mereka2 ini...jika masih belum ajalnya mereka...Kau kembalikan lah mereka kepangkuan org2 yg menunggu dan menyanyangi mereka...sekiranya sebaliknya takdir yg tertulis buat mereka...mohon segera dipertemukan agar jenazahnya dapat disempurnakan dengan sebaik2 cara....Berilah pertunjuk dan jalan kpd para penyelamat dlm usaha menyelamatkan mangsa...Kau tenangkan hati ahli2 keluarga mereka dalam menerima ujian Mu...sesungguhnya kepadaMu kami berserah dan memohon pertolongan...Tuhan sekalian alam..yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...hanya Kau sahaja yg tau sebaik2 hikmah disebalik setiap kejadian..Ameen..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers