Geng Betty

Topics

AIR ASIA SALE (7) ayam (3) bake (4) Bebe (3) betty (35) Bokashi (62) Boo Yong (11) books (21) Budak Asrama (26) cikgu (7) daging (4) emo (118) ethics approval (13) family (40) Fei Mau (10) friends (105) Giant (16) holiday (7) Lulu (29) lyrics (6) Mail Lambung (10) makan2 (54) momot (11) Moochin (2) movie (5) pasta (4) PETKNODE (8) Peya (2) Ramadhan (3) rencam (138) Rozy Tiger (54) salad (5) sale (20) sotong (3) spss (5) Sunkiss (10) umah baru (18)

Tuesday, 27 January 2015

tq!!

As Salam..

Belated birthday present...bukan nilai yg jd ukuran tapi ingatan..terima kasih byk2..nanti ai bawak hangkut pi UTM yea..hekhekhek..

Kucing gemok oren atas tu..mmg Ah Chang sgtt!!
Selamattt......dilukis tangan...tak apa..lukis dgn kaki pon ai appreciate tau...


Ni pntg..microwave safe..sooo...ai boleh buat cuppies instant nanti..hekhekhek..

Friday, 23 January 2015

The GAP..

As Salam...

Ni bukan GAP label baju tuh...ni GAP yg boleh  buat ko separuh giler nak carik..ngehngehngeh..


Perkongsian dari Jahirah Jalal Abidin dari Postgraduate Support Group..bagus analogi nya nih :)



Thursday, 15 January 2015

Anak Siapa Ni??

As Salam....

Nih...nih...ni anak sape??? Datang2 dgn mulut bisingnya..masuk2 umah terus melepak..terus makan...badannya kotor2 sikit..tapi..tak mungkin stray cat..sbb sihat2 sedap2 badannya...Check punye check..eh..eh..boboi nih..bergantung2 telonya nih...arrr..ko x snip lagi ya..patut la mulut ko becok yg amat!!

Bagi nama dia Boboi..

Masa sampai tu bulunya kotor sket..main guling2 kat pasir ke hape tak tau la..so udahnya kami kasi mandi..siap Malaseb dan spray Justz Spray tu..dah wangi..baru boleh pelok2...

Kuat meleser budak ni..kejenye mengekor kaki org je..kadang sampai nak jatuh bila jalan sbb nak elak2 dr terpijak kaki atau ekor dia..dianya mcm tak kesah..sebok membontot org sana sini.. Bukak tilam kucing lepak2..tdo dia..boring2..dia tdo atas sofa..selama aku pindah x pernah ada yg berani dan berjaya cakar furniture..dtg budak dompot ni..dia dah berjaya cakar sofar dan meja makan ..sob..sob..sob..sampai hati ko boboi ..sampai hati...

Bila tengok2 balik..muka dia mcm Bokashi la..cuma beza kaler jer..big boss dah mcm excited..sbb ni jantan..almaklum..kami kan kehilangan dan kematian 2 ekor anak jantan..err...apakah maknanya...apakah??!!

P/S: Buat masa ni..cadang utk foster..apa2 snip dulu..sbb kucing lain meroyan..dia pon tumpang sahut menyahut dr atas bilik..bising betui!



Tuesday, 13 January 2015

cepatla!!

As salam...

Hari bapaknya kemas bilik kucing dan membibik segala...lock depa kat bilik lain dulu..kalau idak..kita nyapu dia kejar penyapu...kita kutip bekas nak cuci time tu la heboh nak makan...kita bersihkan tray time tu sebok mengais2 nak berak!!

Menunggu penuh sabar utk pintu dibuka...dah beratur mcm org nak serbu Eon masa JCard Day!! hahahahhaha.. Si Atoto dah standby dok depan sekali...bapaknya kat dlm tu dah kunci sliding tu..sbb apa tau..sbb mamat ni pandai bukak pintu tu..kagum tak?? Panjang akalnya budak ni...kalau diter sajer2 kurung sape2 la adik dia at the other side, gigihla la dia panjat2 n kuis2 pintu nak tolong bukak..pensebok ko nih Atoto..McGyver sgt nih!!

Selepas 30 minit..masih x bukak2 lagi...muka masing2 dah x puas hati..apsal lambat sgt nih...mmg la lambat..kemain depa sepahkan bilik..ngan bulu2 shedding lagi..haihhhh

Selepas 1 jam...hah..masukla..masukla..littertray dah bersih..bilik dah wangi..lantai dah kilat..bowlls dah berisi....so korg dipersilakan utk buat sepah lagi ye...silalah..silalah...


P/S: bibik forever



Thursday, 8 January 2015

Doa utk jinakkan haiwan

As Salam..

Ni ha..terjumpa satu perkongsian berguna dari group kucing2 kat FB tu..sesuai la nih..utk rescuer kan...terima kasih pada yang berkongsi..lupa pulak namanya..


P/S: Kalau kucing kat umah..aku bacakan Yassin jer...sbb kalau buat prangai ngamok2 dah mcm kene sampuk setan perangainya..derhaka sgt nih...hikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers