Geng Betty

Topics

AIR ASIA SALE (7) ayam (3) bake (4) Bebe (3) betty (35) Bokashi (62) Boo Yong (11) books (21) Budak Asrama (28) cikgu (9) daging (4) emo (119) ethics approval (13) family (42) Fei Mau (10) friends (112) Giant (16) holiday (7) Lulu (29) lyrics (6) Mail Lambung (10) makan2 (56) momot (11) Moochin (2) movie (5) pasta (4) PETKNODE (8) Peya (2) Ramadhan (3) rencam (138) Rozy Tiger (54) salad (5) sale (20) sotong (3) spss (5) Sunkiss (10) umah baru (18)

Wednesday, 10 June 2015

Terkunci lagi!

As Salam...

Hari..slps sekian lama baru ada time sikit nak hapdet blog ni...kekdahnya..smlm dah selamat present proposal MMPU...hadoii,,separuh nyawa rasaya....ptg tu jugak jumpa sv apa yg patut..mlm tu kengkononnya nak open table..release tension +reward diri...tp lain pulak yg jadik...

Bahana dah ting tong beberapa hari..balik bilik semua telentang kepenatan...haihh..kene siap awal plak nak pi makan kat Pendas ke mana ntah..lepas golek2...pi la mandi..ada kawan ni lepak kat bilik...aku x kisah..aku suka je ada kawan kan...aku pesan la...aku nak mandi dulu..dan aku expect dia tunggu la aku balik mandi then ganti..sbb aku x bawak kunci..so pi la mandi aku dengan gembiraaaa...tiba2..makcik ni dtg toilet...kocoh2 nak terkencing...dia tanya..."Anaaaa..ko bawak kunci tak??!!" Hah..terberenti aku tgh syok2 mandi..kau..bisu..membeku...Allaahhhhh..ni mesti bilik aku dah terkunci dari dalam nihhhh....aku continue mandi dengan rasa sendu..mcm mana nie...henpon semua dalam bilik..sesambil pikir..apa nak buat..apa nak buat...sblm ni dah pernah terkunci bilik jugak..yg menciknya..setiap kali tu la aku dlm keadaan serba kekurangan...adoii....ku tutup atas...bawah bukak..ku tutup bawah atas bukak...at least this time aku ada towel..drpd hari tu...mmg ala2 victoria secret sangattt...ihik ihik :p

Aalaaaaaa....hancur harapan nak pi mkn sedap...aku siap pesan ngan kawan...pi la makan tanpa kami...sbb sepertinya x sempat ..mana nak mintk kunci dengan felo la...sadis..dalam kepala dah pikir..kawan dok mkn sedap...mesti aku mkn mee goreng hostel sambil nanges sbb kene tinggal...


Rupa2nya tidakkk...depa tunggu.haaa...suka...suka...smpat la settle kan apa yg patut..dlm kol 8 lebih baru gerak pi kedai seafood tu...

Gembira...gembira....nasib baik x kene tinggal..kehehhehe...

Dah settle..lepas ni menghadap hazab yang lain... pasal kes yang berlaku tu.idokla aku salahkan kawan aku..sbb mende dah nak jadi..cuma lepas ni...pi mana2 mmg kene gantung kunci kat leher.. Dont worry anis..aku x marah...tp mmg akan jadi bahan sampai 3 thn yg akan dtg...tak lupa Nannanera..ko mmg driver pujaan weolls...hakhakhak...

Oohh..sangat merindui si mokmok ni...Chachi...rindunya...minggu depan mama balik ya....Rindu Chachi...rindu sgt2...

Daa...


Thursday, 30 April 2015

Enjoy the pain...

As Salam...

Haii...hhmmm...uollss apa bikin....aku?  hhmmm..kalau ckp dah berlumut berkulat kat sini aci tak? hehehehehe...hhmm..life is hard....hhmm...mengeluh je...x baik mengeluh...tp tu la...nampak sangat jiwa n minda belum betul2 kuat...Ya Allah..permudahkan la semua...harap2 apa yg dicari menjelmakan diri..cant wait utk dpt my 'aha!' moment...

Hidup dah ok..walau ada sikit kucar kacir sana sini...so many things to be done..yet so little time...ehh...kenapa mcm bongok sgt manage masa nih?? tp tula..aku cuba susun ikut tertib..yg dahulu didahulukan..yg kemudian dikemudiankan...multi tasking mcm sotong tangn lapan pon..kalau kepala dah penat..semua x jalan..powernap je jawapnya...hari tu dpt ceramah free..dari dekan..dr koordinator..enjoy the pain katanya....adoii..yela..tgh enjoying la nih...

fave song..motivasi diri sendiri...bukan susah nak susah..bukan senang nak senang..


Hampir ke situ - Mendua

Aku sadar bukan mudah..Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu..Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti...Dapatkah ku miliki


Sudah jauh kita tempuh...Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmah Yang akan menunggu Di penghujung jalan
Biar nanti kecewa...Setidak-tidaknya cuba


Jika halangan menduga perjalanan kita..Janganlah kau putus asa
Karena ku ada di sisi setia menemani...Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku..Kita hampir ke situ


Adakala ku terasa..Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan gunanya..Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku..Aku yakin kita mampu


Biar orang katakan...Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi..Kau ada aku dan aku punya kamu
Amanlah akhirnya tetap bersama




P/S: saya mau GOT ...pleaseee...sob..sob...sob.. sv aku bukan calang2 org..sape org multimedia/creative media kalau x kenal nama dia.maknanya x khatam lagi ler...sgt senior dan mmg ilmu penuh di dada...benda2 ni semua hujung jari dia...Prof Larson tu kengkawan dia jek kat MIT tu..makkk...serammmm nih....patutnya kene happy walau mcm hazab..berguru dgn org hebat..harap2 ada auranya yg lekat kat aku nih..x dpt banyak..dpt sipi2 pon jadi laaaaa..



Saturday, 21 March 2015

JODOH PASTI BERTEMU + DONT GIVE UP

As salam...

Hari ni..terkejut..ada sorg kawan sinergi, kak Zura nak quit study..Allah....kenapa pulak ni...so lepas dah dapat berita tu..lepas breakfast..aku pi la dgn sorg lagi kawan ni, kak Tini pegilah umah kak Zura..akak ni duduk rumah kelamin dlm UTM..kami2 ni dok hostel...campus life sgt dah tua2 bangka nih... nak balik! nak balik! *nanges*

Kami nak tau jugak apa kes..apa yg x kena..kot la boleh bantu...giler tak nak bantu kawan..3o org je kot program ni...harusla kita sesama kawan nak saling bantu membantu..supaya sama2 berjaya grad 2o18 nanti insyaallah...

Borak punye borak...dia dah x tahan..dia dah usaha tp x daya...problem bukan pada program tp pada diri sendiri..selain masalah keluarga...penguasaan bahasa Inggeris juga menjadi masalah kak Zura...hhmm....dah bgtau..kita sama2 buat...ala..english kami2 ni pon bukan tahap mana pun..ala2 lepas gitu2 jer..aku pon x lahir2 ckp omputih..tp kalau rasa x pandai dr org lain..kita kene usaha lebih jugak la dr org lain...bila timbul bab keluarga aku xleh ckp apa..naluri keibuan ni lain..2 anak disana dan lagi 2 anak di sini dengan dia...anak yang di sana pulak jenis attach gegiler dgn mak nya...maknya takde..lembik dia..dah la nak hadap peperiksaan besar..harusla risau maknya..udahnya maknya mengalah..nak bagi laluan dan tumpuan pada anak2...aku xde dalam situasi dia so aku xleh ckp byk..aku hormati keputusan dia cuma aku ckp sebelum apa2..pi la jumpa penyelaras program dan bincang dulu..kot ada jalan keluar mana2 yg boleh dibantu.. kak Zura ni bukan calang2 org..dia guru cemerlang matematik...sape yg kat Gurun, Kedah tu x kenal dia..tp itulah...kita x tau perancanganNya bagaimana...sampai had mana jodohnya dgn UTM ni..sejujurnya..i want her to stay...ya Allah..permudahkan la urusan kak Zura ni..ameen....hhmmm..

lepas jumpa kak zura...aku jadi makin determine nak abiskan pengajian..x mau duduk sini jadi sesuatu yg sia2...hadoiii..baru dok sini dlm 2 bulan kot dah pikir sampai thn 2o18..ala..apa kesah..berangan tu free..kan....hari2 aku kene remind diri sendiri..aku nak..aku boleh..dah aku akan dpt...aku boleh...tp dalam dok pulun boleh2 tu...ntah bape kali nak nanges pon tatau la...tp xpe..nanges tu bukan sbb frust..itu cara nak redakan jiwa..pas tu work hard balik la..aku mmg garang sket..tp cengeng ttp ada...sob..sob..sob...

Lagu afgan ni..sedap betul lirik dia..lagu peberet acixkurung ni..menjit2 dia kalau dengar lagu ni..botol air pon bleh jadi mikrofon on the spot..ahhahahaha...memandangkan aku dah ada laki..lagu ni aku tujukan khas utk scroll phd tu..ihik ihik ihik...ku kan memiliki mu..jodoh pasti bertemu...jodoh ya....jodoh...bukan bodoh mahupun hodoh! hahahahahah...

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu



P/S: limbic is my new bestfren...i can do it...oh yes i can...


Saturday, 14 March 2015

frenss...

As salam...haiii....

Lama benar x bersiaran...kan...smpai naik bersawang blog ni...eeeeee...blos sape nih...hahhahaha..

Aku dah boleh adapt dgn campus life skrg..walaupun la title student kertu...tp stil la ada sikit rindu family..anak2 bulus n frens...eh..kata boleh adapt...tp ni rindu2 pulek...eehhh....
Harusla kan...aku anak buah pon ada seketui je pon...harusla rindu...babyyyyy...mama mok miss u!!
Rindu kawan2 jugak...hari tu..aku balik naik bas...sampai kol 11 malam..kawan2 dah siap2 tunggu kat kedai makan sg besi...haaa..giler terharu weii...

Pic ni hanya lah hiasan semata...aku bukannya berkawan dengan gajah hoccay...btw..good luck acixkurung..selamat ber frenatkins..harusssss ko slim melim pas nih...misi kebaya!!

kat sini pulak...i met a new fren..kawan atas kawan la ni..siti namanya..mmg baik dan x berkira..selalu2 la dia kidnap kami2 budak hostel ni merayap2 release tension...td pi jusco bukit indah..haaa...tengok..sampai johor pon heboh dengan jusco..hehehhehe...owhh..siti ada 3 ekor kucing..si bongsu namanya tortie, ada calico girl namanya sara dah sekor abg kawasan kaler oren nama leo...mmg suka la aku pi umah siti la jawabnya ...masa utm black out hari tu..pi umah siti la...utm tu dah 2x black out...apa cerita...utm kot...haihhh....

adat berkawan kan...kadang2 ada la gado2 manja sket..yelah setiap org ada diff perspective kan...bukan senang kita nak ngam dgn org..so aku doa2 agar frenship yg ada ni terjaga baik hubungannya...bila berkawan..kalau ada kecik2 hari ke hape..duduk berbincang....jgn kerana sikit punye hal ilang segala kebaikan selama bertahun..rugi...khennn...aku kadang2 perhatikan aje..sesambil tu buat reflections...weii..we teachers mmg dah jadi habit buat reflections..yes..we are very2 good at it tau...x payah cermin...kehehhehehe


P/S: Kat sini..aku ada 1 main supervisor and 3 co sv...haaa..giler x giler...budak hlp biasa ada 1 je sv..nak apply co sv pon kene mintak izin sps dulu..budak2 sinergi ada yg 3  ada yg 4..haaa..takotkan..kan..apakan depa nak buat ngan kami2 nih...imagine la...4 sv maknanya 8 mata memerhati..homaiiiii.....hhmm..marilah bersangka baik..harap2 boleh GOT dalm tempoh 3 thn..ameenn....


Thursday, 26 February 2015

surprise partayyy

As Salam..

Ni kisah basi lagi..besday acixnana..kami dijemput pegi memeriahkan majlis sesambil tu diadakan aktiviti berendam jemaah...kesukaan semuanya..sbb ada indoor pool...ko nak terjun dgn baju kurung ke..telekung ke..pon boleh..xde lifeguard sebok nak pretpret tiup wisel suh ko kluar sbb pakaian renang tidak sesuai...kan...ouh...ni semua berlaku di PD..Grand Lexus PD..ntah nape hari tu ramai pulak orgnya sbb ada jabatan kerajaan buat function...hhmm...byk betul duitnya..kami dok kursus in house sajork...

Sebelum ketibaan yg diraikan...naik biru muka masing2 tiub belon...tiub la sebanyak mana yg dpt...masing2 pandai tiub belon..tp nak ikat tak pandai...hahhahaha...
Awal2 dah set table..makanan dah hidang..yea...mknn harus ada dan disusun dulu...penting tu...almaklum kelaparan...masing2 dah standby...bukak2 pintu...bukan muka besday girl..tp muka bellboy tolak beg yg terjojol kat pintu...dia la sudahnya yg kene jerit sepraisss....bukan setakat kene jerit..siap kene tembak dengan jurai2 kertas yg mcm mercun tu..party pop ke hape...harusla seprais mukanya....pucat...toreh pasti x berdarah mukanya...nasib baik dia xde lemah semangat....maafkan kami adik bellboy...nasib ko la kan...pandai besday girl berdiri tempat lain...tak apalah, janji aku dah pulun jerit seprais tu..kan...so objektif tercapai ..hhehhehe

Makan udah..potong kek udah...ini la tujunya...perbincangan, gurau senda semua dlm air...feeling2 mermaid n merman sgt nih...naik hanya utk ke toilet dan ambil mknn/minumam...pastu masuk terjun dlm air balik...Fad terkecuali..sbb dia zombie dlm air...aku x dpt nak explain apa gayanya tp sgt2 la kelakar...imagine...ada zombie..beliak mata..tp perot boncet sket..pegang belon..pastu jalan laju senget2 dlm air...sambil bunyik...arrr....arrr....takut tak??? zombie dlm walking dead kalau tgk...dia pon insaf ...terus pencen..depa bagi fad je role zombie tuh utk season seterusnya...hekhekhek

P/S: Lupa nak tepek pic reramai dgn besday girl..x sempat nak curik pic tu dr bangbo :p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers