Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 26 June 2013

Ya Allah...perasannya ko!

As salam...

Ma...oh ma...Ebee ni comel kan ma...Ebee ni cantik kan ma...Mama syg Ebee kan...Ebee ni buah hati mama sbb Ebee ni comel kan...kaler Ebee cantik kan ma...kan ma...kan ma...

Eh..eh..eh...apa punye soalan getik ko nih...meluat tau tak..belagak comel konon, perasan perasaan sgt ko nih...Michi comot tak sikat bulu tu lagi comel kot....

Heyy you...kita mmg comel la..kalau x..takkan kita ni pemes seantero dunia...x caya..nah..ini buktinya...

Tgk ni...ada stokin pattern tuxedo cat...ko hado ke Chahci???

Ni ha lagi....setem muka spesis I...ko hado...??? Nan hado kan...kan...

Ni haa...cartoon pemes...pattern apa?? Ada pattern tumpok2 mcm ko...cekelat idak...kuning idak...ni pattern apa??? Tuxedo hoccay...tuxedo..

Kitaorg ada calendar khas utk tuxedo...ko ado?? Nan hado I tell you...

Tgk ni Chachi...T shirt special edition muka I..U mampoo ke Chachi ooii.....
Itu belum search kat pokcik Google lagi...lagi byk tuxedo cat punyer pattern, poster2, lukisan2 ngan barang2 tau...bla...bla...tuxedo...bla...bla...comel..bla..bla..eksotik...bla..bla...

Bosan seh ahjumma perasan ni!! Kroih...kroih...kroih....

P/S: Hidup ni ikut la resmi padi...makin berisi makin tunduk menyembah bumi...jgn suka cakap tinggi sgt..ko rasa ko cantik..ada yg lagi cantik...ko rasa ko hebat...ada yg lagi hebat....berkongsila serba sikit apa yg ada...tak perlu nak merintih2 hentak2 kaki kalau org ada seperti mana yg ko ada..xde istilah copycat atau tiru meniru...kan...


Dah sampaiiiii.....

As salam..

Hai..saje nak berkongsi...casing hp yg di order dah sampai..yehaaa...... *happy dance*

Aku order ni....ya...pedulik la org kata macam budak2 la..mcm kanak2 ribena la..pedulik....aku suka....kehehhehe...dan of kos ler..kaler pink tu wajib....

Ini kawan punyer..comel juga...

Eh..eh...interframe lagi si comel pink ni..ihik..ihik..

Yang ni bahagian blkg pulak yg kawan punyer tu..comel la pulak..sbb masa dlm pic..aku x tergoda lansung...dah sampai..comel la rupanya...

Nahh....cuci mata lagi...

 Aku suka nih!!

 Ni pon...arr...apa2 yg kucing2 or animal2 ni mmg aku suka!! homaiii...rambang mata...

 Aaww....cute!!

 This one too..cute banget!!

Haaa...nangis kan tengok...comel2..ni baru tepek pic bbrp jenis jer..nak beli?? Haa..aku beli kat sini...nama kedainya Peek a Boo i see u shope...klik je nama kedai tu..aku dah link kan siap2...harga pon berpatutan...wei..aku xdok amik komisyen ke hape sbb tolong promo tau..cuma aku rasa kalau barang baik..harusla di share2 kan..sharing is caring...kan...

Bukan hp case je..tab punya pon ada..arr..pepandai la korg scroll sendirik ek..

P/S: Perfume hunting diteruskan...
 


Tuesday, 25 June 2013

Meowmee new home :)

As salam...

Post ini khas ditujukan utk seorang kawan..sblm ni, dia rehome 4 ekor kucing2nya sbb nak berhijrah..ceritanya disini..

So skrg semua dah selamat direhome...pemilihan adopter very strict..sbb aku pon keypoh2 jugak...kehehhe...bukan dabel standard ke hape..cumanya...kucing yg dah biasa duduk rumah belum tentu pandai adapt jika dilepaskan..x pandai independent..so berusahalah kawan ni carikkan adopter jugak..

Yang ini Meowmee..di adopt oleh kak Linda dari Gombak..sblm ni kak Linda ni rajin feed strays...so ni la first time dia nak bela secara serius indoor cats...So sehari sblm fetch si Meowmee ni..gigih la kami pi serbu petshop si Gary kat jalan klang lama..masing2 baru first time pi sana..ha..siap sesat2 bagai..tapi at last sampai gak la...

Ni dia..keperluan baru si Meowmee..mummy dia ni siap belikan Coway Lombok tu utk keselesaan si Meowmee ni...Meowmee akan dok indoor..depa ni pi keje jer kurung dlm cage...utk keselamatan...

Ni bantal baru dia..selesa..

Comel..muka notty nih...

Port peberet ni..bawah meja..lantai sejuk agaknya..suka dia melepak situ..masalahnya dia x suka pakai collar dengan loceng...payah jugak nak mencarik sbb senyappppppp jer....

Posing comel...ni pakai ler kain batik..muntah hairball..alasnya dibasuh dulu...

My fave..baring mengangkang...iLike!!

Boring2..atas cage pon bleh bantai tdo...kihkihkhi...

P/S: Tessy..jgn susah hati ok..Hopefully pic ni semua boleh ubat kerinduan you dengan Meowmee.. :)

Wednesday, 19 June 2013

pandan peberet....

As  Salam...

Howwwyeahhhh...mama bawak masuk pandan lagi.....

Sniff...sniff....huargghhh..sedapnya....sniff...sniff...
Hoi Ebee..jgn over boleh..share!!

Sniff...sniff..huarggh....boleh high mcm nie...

Ok...Im done...u guys carry on...

P/S: Kihkihkihkih...


Tuesday, 18 June 2013

Tilam baru akhirnya...

As Salam....

ya Allah...Ya Allah..ya Allah...tepi la sikit..mama nak buang tilam busuk korg nih..tepi..duk sana la wei...
Ala..kitaorg tolong check jer..kot2 ada apa2 kat tilam..sblm dibuang...

Nah!! Tilam baru...happy tak?? mama dah tunaikan janji mama...kaler pepel mama beli..ok tak??

Ouhh..lembutnya tilam baru nih..wangi pulak tu...suka la...
Iyer...harap2 tiada yg muntah atau kencing atas tilam lagi ye...korg dah besar2 kan..sape kencing..mama rotan!!

uishhh..gebunya.. tq mama...

Time utk nap atas tilam baru...kroih...kroih..kroih...

P/S: Dah beli dah...dok diam2 sana...

Monday, 17 June 2013

Belajar bersyukur..episod tilam lagi

As Salam...

Momot..cuba ko tgk..budak 2 ekor tu..boleh dia baring2 atas tilam..tilam buruk tu la..eeiii.....

Kan..tilam tu buruk..busuk plak tu...geli ai taww..ni mesti mmg dtg dari keturunan busuk2 la nih..tgk kaler pon tau..busuk budak 2 ekor nih..

Hoiii...hoii....mulut tu jaga sikit..bersyukur la ada tilam ni buat alas kita lepak2..kan mama kata nanti dia nak beli yg baru..x boleh sabar ke..belajar bersyukur..kawan2 kita kat luar tu..tido tepi jalan atas simen tepi kaki lima jer tau..ko nak mcm tu???

P/S: Belajar bersyukur...

 







Nak tilam baru please. ..

As Salam...

Giant..nape tido atas lantai..sejuk tu..
Hhmm...tilam tu buruk la ma..

Eekk....tilam ni dah busuk la  mama...bluekk...

Sunkiss tido sini la...

Ehh...tadi kata tilam busuk..apsal tdo atas tilam balik ni...
Sunkiss suka tilam...beli la tilam baru ma...

Yea..tilam tu buruk dan busuk...Atoto tido sini jer la...

P/S: Mmg betul2 kene carik tilam baru..tilam lama ni busuk kenapa?? Sape yg muntah atas ni?? Sape yg kencing atas ni?? Jawab...jawab...


Sunday, 16 June 2013

Book Review: Cinta Bersaiz XXL

As Salam...
Smlm...baru abis baca buku ni...xde la tebal sgt...so lambat2 baca dlm 2-3 mesti settle..kalau yg hardcore..silap2 sehari dah habis...

Buku ni mengisahkan Adeeba Addin, seorang guru sandaran yang bersaiz XXL..tak sangka2 dipinang dek guru besarnya sendiri utk anak bujangnya yg hensem trang tang tang...si Hadiff... Buku ni gaya penulisannya santai...ada lawak2..walaupun ada kala aku rasa mcm benda yg sama diulang byk2 kali..ada masanya mcm boring pulak...tp aku pahamla..sbb buku ni mengisahkan seorang wanita XXL dicintai dek lelaki 'normal' yg kebetulannya dikejar2 dek sepupu sendiri...haa...mestilah dia rasa insecure kan..org dok pandang rendah dia sbb saiznya tu..lekeh2  sindir sbb x sepadan katanya...so bykla dialog2 si Hadiff pujuk si Deeba nih diulang2...



Kisah buku ni agak dekat dgn hati aku tau...sbb aku kan XXL jugak..pastu si Deeba ni pulak guru sandaran biasa sambung belajar DPLI...kebetulannya aku amik KPLI...cuma beza hero dlm citer ni hensem berkerjaya dan hebat bunyinya  tp Big Boss biasa2 jek..sedap kat mata aku,,,kang puji lebih korg kata aku syok sendiri puji hudband boroi aku tu kang...kehehehhehe..

Si Deeba ni sambung belajar..rupa-rupanya si Hadiff ni pulak lecturer kat situ...kerana tidak mahu dikatakan dapat masuk kerana gunakan pengaruh suami..Deeba berkeras untuk merahsiakan status suami isteri...ada la insiden2 cemburu dan salah faham...

Selesai salah faham dikolej...arr...timbul isu anak pulak..dah 2 thn kawin x hamil2...hhmmm...mulut org mana leh tutup kan...ada salah paham lagi..tp setelah selesai semua..setelah 2x keguguran yg menyebabkan Deeba rela dimadu dek Hadiff...tp tu cuma ujian...balik dari Nami Island di Korea..Deeba hamil..kembar lagi...tertutup la mulut2 puaka itu semua...kehehehheh...part ni je x sama aku ngan Deeba..sbb aku sampai la ni xde rezeki...apa nak buat...sejujurnya udah naik lali dituju soalan2 pana spasal anak..lagi2 aku ni gemuk kan..tp...arrgghh...buat bodo jek..aku dah mula belajar redha :)

Kesimpulannya..novel ni happy ending...ok ler..tp in real life...tak seindah seperti yg dicoretkan...boleh dikira bilangan lelaki yg sanggup menerima dan mencintai wanita bersaiz besar dengan ikhlas. Rata2 lebih mengejar rupa, kalau iye pon dia sanggup menerima wanita XXL ni..selalunya kita tgk mesti wanita tu lebih financially stabil, lebih bekerjaya dari si lelaki ni...hhmm...senang citer pandang harta...cuma nak tumpang hidup senang..yg lagi parah..kaut duit bini tp simpan gf lain yg lebih slim yg lebih cantik diluar...ini sudah jd perkara biasa...bertuahla kalau ada yg mempunyai ending mcm si Deeba nih...kan...

Sebelum mula buku yg lain..meh layan doyan dulu..ini doyan Kedah mari..Bella balik kampung..ditapaukan kamu doyan setupperware sorg..yela..giler ke nak bawak balik KL durian sebakul..naik bas woo....bwahahahha...TQ Bella..sedap sgt...

P/S: Arr...next!! English novel atau malay novel..hhm....Buku I Love You Stupid masih x dijumpai, pelik..mana lah hilangnya buku nie..nak kata cicir mcm tak caya, sbb buku tu tebal segabak kot...1000++ pages...bukan mende kecik2 boleh tercicir..kan..sedihla...buku tu kawan belikan..takpelah..kalau x jumpa aku beli la another copy...


Collar utk catbeng kesayangan..

As Salam..
Ni entry peram lagi..aku bz la lately...
Kan ada a few furkids yg ada masalah shedding yg hazab...setelah mendapat review yg best2..aku pun gigih la pi carik Salmon oil ni..ha ko...beli sebotol besar...almaklum anak ramai...keheheheh..so far penggunaannya ok..bulu kurang gugur..tp x tau nak ckp la..sbb aku tukar kibbles dari Blackwood ke EQ sbb EQ pon review bagus utk bulu...so x pasti which one yg sbb kan less shedding..salmon oil ke..EQ ke atau both...

Ni haa...salmon oil botol besar..rm 59.90 rasanya..ada member card PLC dia bagi lagi 5% diskaun...rembat sekali bbrp collar...dah bbrp kalai beli collar utk Atoto ngan Chahci..asyik x muat jek...ni collar si Sunkist pon dah mcm nak ketat..adoii...pastu sbb agak murah..grab la a few small collar..nak buat ganti collar sape2 yg dah buruk...

Ni ha...si Ebee..aku bagi collar gold ngerlip2 kilat..la hai..dah mcm awek kaberet la pulak...tp sesuai la..dia kan hitam...kasi yg lip lap sikit..baru glams...

Sudahnya...utk Atoto ngan Sunkist...aku try beli 2 collar utk small dogs..mmg muat la...dah anjing punyer kan...

Tu dia...Atoto dengan collar oren dia..pilih sendiri ye..jgn tak tau...aku susun collar merah and oren...dia bawak lari yg oren...aku susun lagi kali ke 2 merah dan oren tp tukar posisi..still dia pilih nak bawak lari yg oren..OK la...confirm dia suka yg oren...hambekla...

Puas hati..dpt collar kaler pilihan dia sendiri...elok pon muat masuknya...Atoto mokmok!!

Sunkist pakai yg merah...oh yea..yg blm kenal..Sunkist ni anak papa Giant...dia ni accidental babies sbb masa tu Giant belum snip...tp alhamdulillah..sihat2 jer semua...3 siblings dia kami PFA...kami bela 2 ekor..seekor lagi mati masa kecil...semua selamat...

P/S: Dasar catbeng... cat+kambeng =catbeng

Saturday, 15 June 2013

Secret Recipe di The Mines yg TERUK

As Salam...
Arr...panjang tajuk entry..ni entry lama...tp aku peram dulu..sbb kalau tulis time marah2..ntah hape2 yg aku tulis nanti...sabar.....ya sabar....

Kejadian ni berlaku di Secret Recipe yg kat The Mines tu...hhmmm....benda ni takkan berlaku kalau staff disitu lebih bersopan santun dengan customer..PR skill mmg hancur...apa punyer staff yg ko hire ni SR weii... walaupun mmg nampak mcm temporary jek..tp kene la ada budi bahasa...kan..

Masa ambil order seorang budak perempuan bertudung...masam jek muka..kita tanya x berapa nak menjawab..main angguk2 geleng2 kepala jek..bisukah???

Kebetulannya ada promo..bila kita dine in kat situ..ada dpt appertizer free..either ko pilih a plate of fried wanton ka..spring roll ka hape..so kami pilih yg spring roll tu...tp yg hantar wanton plak..kene la tanya kan..kot ini order org lain punyer...pastu dengan air yg salah hantar..lain order lain yg dpt...wajibla panggil sorg budak lelaki nih...suruh check order...dengan muka poyo boleh dia kata.."Eh..bukan saya yg ambil order.." Boleh ko ckp dgn customer mcm ni?? Arr...mmg dapat ceramah free la dari si Ah Fad...sbb kita tanya baik2 dia jawab kurang ajar kan...

So pastu..datangla staff senior ke hape dengan bill utk check order...hhmm..mmg salah key in order...dlm bill mmg appertizer tu spring roll..sbb nak kaver..dia kata wanton tu sbb dah buat dia bg je la..nnti nak hantar spring roll...haaa....sampai sudah x sampai2 spring roll tu...apa nih??

Pastuh...ada order chicken cornish...sampai sudah x sampai..sbb x di order..padahal masa check bill time salah hantar air tu..dah repeat order..pekak kah korg?? ke dah tak sabar2 nak buat closing sampai layan customer ala kadar mcm tu???

Pastu aku order ni..carbonara with beef strips ni..haaa...portion dia mmg jauh beza dgn selalu...selalu mkn sampai x abis..yg ni..3 minit licin aku bedal...sbb apa?? sbb ini bukan standard portion mcm yg selalu...malas nak rebus spaghetti ke hape ha?? kalau malas ckp dah abis kan senang..aku mkn mende lain jer...mmg x semegah tau...

Sambil kitaorg mkn tu..taula nak tutup dah tp kan masih ada customer ka...boleh depa pasang lagu kuat2 n nyanyi melalak2 kuat...bukan ke lebih baik ko ckp dengan customer yg lagi 10 minit nak tutup ke hape..lebih berhemah kan..ni kemas2 hempas kerusi...mmg nampak gaya nak halau suh balik cepat ler...kami paham ko nak tutup kedai...ckp baik2 x boleh ke...kan...teruk betul!!

Ni apa?? Ni la wanton kontroversi yg salah order ngan spring roll tu...x sedap..masin sgt hokeh!

P/S: Mmg aku dah pangkah outlet ni dan takmau pi lagi...Bila nak complaint kat outlet manager..ada kawan yg kata x guna...baik complaint kat area manager ke hape namanya..sbb outlet manager kalau kita complaint...mmg x sampai la complaint tu ke atas..yela..nak cover outlet dan kawan2 sendiri...moga2 lingkuplah SR kat situ..selagi dia x ubah perangai staff mmg lingkupla..bila dah tutup..silalah buka Seoul Garden atau Bulgogi Brothers di situ..kehehheh...btw, sblh tu mmg ada restoran Korea tp non halal...ada kerbau pendek...wuwuuwuw...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers