Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 25 June 2013

Meowmee new home :)

As salam...

Post ini khas ditujukan utk seorang kawan..sblm ni, dia rehome 4 ekor kucing2nya sbb nak berhijrah..ceritanya disini..

So skrg semua dah selamat direhome...pemilihan adopter very strict..sbb aku pon keypoh2 jugak...kehehhe...bukan dabel standard ke hape..cumanya...kucing yg dah biasa duduk rumah belum tentu pandai adapt jika dilepaskan..x pandai independent..so berusahalah kawan ni carikkan adopter jugak..

Yang ini Meowmee..di adopt oleh kak Linda dari Gombak..sblm ni kak Linda ni rajin feed strays...so ni la first time dia nak bela secara serius indoor cats...So sehari sblm fetch si Meowmee ni..gigih la kami pi serbu petshop si Gary kat jalan klang lama..masing2 baru first time pi sana..ha..siap sesat2 bagai..tapi at last sampai gak la...

Ni dia..keperluan baru si Meowmee..mummy dia ni siap belikan Coway Lombok tu utk keselesaan si Meowmee ni...Meowmee akan dok indoor..depa ni pi keje jer kurung dlm cage...utk keselamatan...

Ni bantal baru dia..selesa..

Comel..muka notty nih...

Port peberet ni..bawah meja..lantai sejuk agaknya..suka dia melepak situ..masalahnya dia x suka pakai collar dengan loceng...payah jugak nak mencarik sbb senyappppppp jer....

Posing comel...ni pakai ler kain batik..muntah hairball..alasnya dibasuh dulu...

My fave..baring mengangkang...iLike!!

Boring2..atas cage pon bleh bantai tdo...kihkihkhi...

P/S: Tessy..jgn susah hati ok..Hopefully pic ni semua boleh ubat kerinduan you dengan Meowmee.. :)

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers