Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 16 June 2013

Collar utk catbeng kesayangan..

As Salam..
Ni entry peram lagi..aku bz la lately...
Kan ada a few furkids yg ada masalah shedding yg hazab...setelah mendapat review yg best2..aku pun gigih la pi carik Salmon oil ni..ha ko...beli sebotol besar...almaklum anak ramai...keheheheh..so far penggunaannya ok..bulu kurang gugur..tp x tau nak ckp la..sbb aku tukar kibbles dari Blackwood ke EQ sbb EQ pon review bagus utk bulu...so x pasti which one yg sbb kan less shedding..salmon oil ke..EQ ke atau both...

Ni haa...salmon oil botol besar..rm 59.90 rasanya..ada member card PLC dia bagi lagi 5% diskaun...rembat sekali bbrp collar...dah bbrp kalai beli collar utk Atoto ngan Chahci..asyik x muat jek...ni collar si Sunkist pon dah mcm nak ketat..adoii...pastu sbb agak murah..grab la a few small collar..nak buat ganti collar sape2 yg dah buruk...

Ni ha...si Ebee..aku bagi collar gold ngerlip2 kilat..la hai..dah mcm awek kaberet la pulak...tp sesuai la..dia kan hitam...kasi yg lip lap sikit..baru glams...

Sudahnya...utk Atoto ngan Sunkist...aku try beli 2 collar utk small dogs..mmg muat la...dah anjing punyer kan...

Tu dia...Atoto dengan collar oren dia..pilih sendiri ye..jgn tak tau...aku susun collar merah and oren...dia bawak lari yg oren...aku susun lagi kali ke 2 merah dan oren tp tukar posisi..still dia pilih nak bawak lari yg oren..OK la...confirm dia suka yg oren...hambekla...

Puas hati..dpt collar kaler pilihan dia sendiri...elok pon muat masuknya...Atoto mokmok!!

Sunkist pakai yg merah...oh yea..yg blm kenal..Sunkist ni anak papa Giant...dia ni accidental babies sbb masa tu Giant belum snip...tp alhamdulillah..sihat2 jer semua...3 siblings dia kami PFA...kami bela 2 ekor..seekor lagi mati masa kecil...semua selamat...

P/S: Dasar catbeng... cat+kambeng =catbeng

1 comment:

  1. anak2 kita ni mmg spesis catbeng kotttt... kat umah tu pun tiga2 membesar bagai johan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers