Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 15 June 2013

Secret Recipe di The Mines yg TERUK

As Salam...
Arr...panjang tajuk entry..ni entry lama...tp aku peram dulu..sbb kalau tulis time marah2..ntah hape2 yg aku tulis nanti...sabar.....ya sabar....

Kejadian ni berlaku di Secret Recipe yg kat The Mines tu...hhmmm....benda ni takkan berlaku kalau staff disitu lebih bersopan santun dengan customer..PR skill mmg hancur...apa punyer staff yg ko hire ni SR weii... walaupun mmg nampak mcm temporary jek..tp kene la ada budi bahasa...kan..

Masa ambil order seorang budak perempuan bertudung...masam jek muka..kita tanya x berapa nak menjawab..main angguk2 geleng2 kepala jek..bisukah???

Kebetulannya ada promo..bila kita dine in kat situ..ada dpt appertizer free..either ko pilih a plate of fried wanton ka..spring roll ka hape..so kami pilih yg spring roll tu...tp yg hantar wanton plak..kene la tanya kan..kot ini order org lain punyer...pastu dengan air yg salah hantar..lain order lain yg dpt...wajibla panggil sorg budak lelaki nih...suruh check order...dengan muka poyo boleh dia kata.."Eh..bukan saya yg ambil order.." Boleh ko ckp dgn customer mcm ni?? Arr...mmg dapat ceramah free la dari si Ah Fad...sbb kita tanya baik2 dia jawab kurang ajar kan...

So pastu..datangla staff senior ke hape dengan bill utk check order...hhmm..mmg salah key in order...dlm bill mmg appertizer tu spring roll..sbb nak kaver..dia kata wanton tu sbb dah buat dia bg je la..nnti nak hantar spring roll...haaa....sampai sudah x sampai2 spring roll tu...apa nih??

Pastuh...ada order chicken cornish...sampai sudah x sampai..sbb x di order..padahal masa check bill time salah hantar air tu..dah repeat order..pekak kah korg?? ke dah tak sabar2 nak buat closing sampai layan customer ala kadar mcm tu???

Pastu aku order ni..carbonara with beef strips ni..haaa...portion dia mmg jauh beza dgn selalu...selalu mkn sampai x abis..yg ni..3 minit licin aku bedal...sbb apa?? sbb ini bukan standard portion mcm yg selalu...malas nak rebus spaghetti ke hape ha?? kalau malas ckp dah abis kan senang..aku mkn mende lain jer...mmg x semegah tau...

Sambil kitaorg mkn tu..taula nak tutup dah tp kan masih ada customer ka...boleh depa pasang lagu kuat2 n nyanyi melalak2 kuat...bukan ke lebih baik ko ckp dengan customer yg lagi 10 minit nak tutup ke hape..lebih berhemah kan..ni kemas2 hempas kerusi...mmg nampak gaya nak halau suh balik cepat ler...kami paham ko nak tutup kedai...ckp baik2 x boleh ke...kan...teruk betul!!

Ni apa?? Ni la wanton kontroversi yg salah order ngan spring roll tu...x sedap..masin sgt hokeh!

P/S: Mmg aku dah pangkah outlet ni dan takmau pi lagi...Bila nak complaint kat outlet manager..ada kawan yg kata x guna...baik complaint kat area manager ke hape namanya..sbb outlet manager kalau kita complaint...mmg x sampai la complaint tu ke atas..yela..nak cover outlet dan kawan2 sendiri...moga2 lingkuplah SR kat situ..selagi dia x ubah perangai staff mmg lingkupla..bila dah tutup..silalah buka Seoul Garden atau Bulgogi Brothers di situ..kehehheh...btw, sblh tu mmg ada restoran Korea tp non halal...ada kerbau pendek...wuwuuwuw...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers