Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 23 December 2014

Teh & tasya tunang + Mini Sejadah murah2

As salam...

Satu lg entry peram tempoyak..

Bulan 11 lepas..sorg lagi adik big bos selamat bertunang..thn depa lansungnya...alhamdulillah..dengan bakal biras yg ni pon dah boleh kamceng..so aku mmg suka sgt2 la :)

Tahniah ler teh ngan tasya...mudah2an lancar semua persediaan utk majlis bulan mac nanti...nampak pic kat bawah tu...haaa...itu la biras2 ku semua...ada sorg xde dlm pic sbb x ikut..semua senget2 belaka..hahahahah...yg tudung biru tu pun majlisnya tahun depan..bulan mei..nampak gaya bengkok kepenatan lerr..ada 2 majlis kawin dlm tahun yg sama..selang 2 bulan jek tuh...haaaa...memikirkannya pon dah penat..kehehe...

Abis je kenduri tunang tu...kelam kabut pulak..siapkan door gift, utk kenduri akikah anak buah aku dan kazen big boss...gigih la melipat2 mini sejadah ni2...bukan calang2 lipat..kene lipat bentuk kipas..nangisss....so..aku import ler bakal biras ai untutk memeriahkan sesi lipat2 sejadah ni...tgk..tgk..kitaorg boleh kamceng tauu..

Yg ni utk akikah si baby hanis, dahhh...ko jgn ngada2 nak kipas lipas bagai..mama lipatkan comel2 mcm bantal ni udah yea sayang..

Ni la baby hanis di apit abah ngan mummy nyer...masa kenduri akikah dia..ada birthday party jugak...besar dah anak mama nih...dah setahun  dia...tiba2 kang dah anak dara..ehh..pastu tiba2 dah nak kawen...awww...i feel so old lah!!

Mini sejadah ni dpt murah jugak..pt harga rm2.50 sekeping...tempat lain paling murah rm3..ok la kan...utk kenduri kawin paham2 je la..bukan nak beli sekeping dua..nak beli beratus kadang2 beribu keping...ikut bape banyak jemputan kita kan...sape nak beli boleh la bgtau, nanti aku bg contact number hoccay...org ni boleh pos laju atau courier kalau order...lokasi di kundang..kebetulannya aku dekat ngan kundang, so aku pi pick up aje..jimat duit pos...




Penangan paper fan!!

As Salam..

Ni namanya entry peram pekasam...kehehehhehe....

Masa kazen big boss kawen..kami2 ni diminta buat photobooth..errr...asalny mmg aku x kreatif dan x reti..zaman aku kawin mana ada mende alah semua ni..tp belasah ke la..request dr pengantin... 
Pikir punye pikir..yg mudah buh paperfan sajork..modal x mahal..pakai kertas jek..daripada ko nak print banner mahai2 takpon beli ntah langsir jurai2 ke hape kan...

So..selepas dah setuju nak buat bahan yang kos rendah...aku pon mula lah melipat2 mende alah ni...kalau kertas biasa x susah..kalau kene kertas keras..lenguh juga jari2 nih...cuma x naik muscle2 jek nih..sesambil tgk tv, sesambil tgk kdrama, tangan aku menggentel mende ni ler..buat siap2..then baru cantum2 kan...

Dah siap..cantum2kan ler...bahagian yg kat tgh tu ikut suka..kalau bunga kan ada bulat tgh2 nya kan..so either ko nak bubuh kertas yang dipotong bentuk bulat atau ko nak bubuh paperfan saiz kecik kat tgh pon boleh..ikut suka masing2..oohh...abaikan tilam masam tu..tu tilam lepak2 kucing namanya..

Aku pilih utk bubuh kertas sajork...stack mcm2 atas tu kang berat plak..risau runtuh plak nanti bila dah di lekat atau stapler..

Keje x kemas sgt..tp bolehla utk org bertaraf novice..kan..kan..kan..

 Nahhh...ni hasilnya :)
Cun tak?? Cun tak?? Hoii..ckpla cun..nak patah tangan aku melipat tu weiii...kaler ijau n pepel tu mmg ikut tema baju pengantin..cantik baju depa nih..sape sangka kombinasi warna nie mmg cantik...dulu aku naive jugak..kaler pelik2 je tolak..skrg ni senang aje..aku tgk kombinasi warna pada kain saree..kalau ok..maknanya ok jugakla kalau dibuat baju kurung atau jubah atau apa2 aje la...kain saree kan very colourful..kan...

ok..ni pic interframe gedik dgn kazen ai..err..kazen big boss..alah..kazen dia kazen aku jugekk...btw, ni props kecik2 tu pon aku buat jugak...kehehehhe...

P?S: Penat juga bikin mende nie tp it was fun..alhamdulillah menjadi..



Jambu..jambu...

As Salam..

Haiii....lama nye x bersiaran..kehehehhe...musim2 hujan ni..murah rezeki..pokok jambu depan umah berbuah...seperti biasa buahnya banyak...x larat nak makan...org mintak ku bagi aje..siap bg beg plastik...amikla..rezeki korang....

Ni haa...jambu air...kali ni besar2 buahnya..tp nasib2 la..kadang2 ada ulat dah buat sarang dlm tu...almaklum manis...sungguh mcm tu...byk yg ok yang dapat kami makan sampai sengkak perut...

See..told ya..mmg banyak...yg jatuh2 bukan sbb x kutip..tapi sbb ala2 fragile buahnya..kene ujan...berlonggok yang gugur..kene langgar dengan lori tong sampah (pokok ni temetot je)..selonggok lagi jatuh....burung main lompat2 ke..burung gado atas tu..luruh lagi...udahnya aku sapu je semua buahnya ke pangkal pokok..bikin baja :p

Semalam jadik farmville lagi...seplastik besau ku bawak pi opis..rezeki kawan2 opis..sblm tu..dah hantar ke ampang...ada yg dah dipetik dek kawan2 yg datang bertandang kat umah sabtu lepas...

Hah..masih ada lagi..sape nak mai dtg pi kutip sendiri..ai tak sampai n dah tak larat...keheheh..

P/S: Banyak pahala org yang tanam ni..kami tumpang makan jer...sbb masa pindah umah ni..pokok ni dah mmg sudah berbuah...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers