Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 28 October 2011

Masalah ke'bulu'an melampau selesai...

As Salam..

 Maa...oh ma...nape kak mok ni..moody jer..ajak main pandan pon x nak..

 Kak mok..jgn la marah2 Bokashi..kak mok kan dah cantik..tgk kaki ngan montot tu..sexy betul ma tgk..

 Hah!! Sexy ma ckp??!! Ma ni rabun ke hape?? Montot togel mcm ni sexy ker?? Ni sume mama punye pasal..suh Dr Nurul shave montot betty..bulu tu berharga tau!! mahkota utk kucing jelita mcm Betty nih..wuuuwuuuuwuuuu...

 Tgk ni gambar kamu sblm nie..bulu bergumpal2..huduh tau tak!! mama nak sikat, kamu x bg..sampai tapak2 kaki penuh bulu..pastu jalan mcm pakai rollerblade..slide sana slide sini..rimas ma tgk tau..mama nanti dicop x pandai jaga anak bahana bulu gumpal kamu tu..kamu x kesian ke..padahal kamu tu setiap kali nak disikat bukan main susah..marah2 mcm kene sawan..tu belum poop kamu yg melekat kat bulu montot..satu hal plak nak kejar kamu ngan wet wipes stp kali kamu pas yak..bla..bla..bla... (sesi luahan perasaan mama)

 Ni baru mama nampak bentuk kaki kamu..kalau x bulat je mcm drumstick turkey..nampak cerah sikit perut kamu tu..mcm ni la cantik..

Huh!! togel2 mcm ni cantik ker?? Ppffttt!!!
Pedulik apa kamu x suka..mama suka..janji kamu tu bersih..kalau x bau kepam jer..nak cium pon x selera..tau!!


P/S: Budak degil mmg kene paksa rela..kan...

I'm so much more than just a TEACHER!


ENUFF SAID...




Thursday, 27 October 2011

Fear Factor Sup Lidah??

As Salam..

Baru balik..ada sessi mkn2 sempena birthday abah mertua..so Big Boss open table..blanja adik beradik makan..xdela pi tempat best2 sgt pon..tp sangat sesuai dgn cuaca skrg..ptg/mlm kan slalu ujan..sejuk2 ni..yg bestnya pekena sup panas..so berbondong2la kitaorg ke Ani Sup Utara... Lokasi terdekat..branch di Bandar Tun Hussien Onn..

 Hehehhe..senyum lebar..ngape..sbb dah abiskan semangkuk sup daging..sedap..x payah nasik2..mee bihun ke hapa..slurrpppp...licin..

Rasa nak tambah..tgk2 ada satu mangkuk lg sup daging yg x dimakan..dok tanya2..maybe terorder extra..cantik arr!! apa lg..bedal la..
masa makan tu..dah rasa lain dah..apsal sup ni x se'power' sup yg mangkuk sblm nie..dgg pon potong besau2..lembut jer..ahh..bedal je la..dah sampai separuh baru sedar...Ya Allah..apa yg aku mkn nie!!! 
|
|
|
|
|
|
|
V
 Aku dah masuk Fear Factor rupanya..aku mkn sup lidah lembu!!  Mooooo.......

 Aku tertipu dgn mangkuk sup ni lah!!

Mmg adik Big Boss ada order sup lidah..pastu x sampai2..so dia order lg satu...rupanya dah lama sampai..dok depan aku..waiter tu salah bagi..salah waiter tu la..masa ditanya ni sup apa..dia kata sup daging,,so aku balun  la..rupanya sup lidah!! x pernah seumur idop mkn sup lidah..mmg rasa mcm daging tp lembut dan ada bau sikit..tp x ler kuat mcm bau perut, hati atau paru..xpela..at least kalau org tanya..aku dah ada experience.. Moooo....

 Huh..utk menghilangkan tensen bahana termakan sup lidah,.aku capai 1 slice birthday cake..nasib baik cake tu sedap..ala2 SR Chocolate Indulgence..dan jgn lupa..air epal asam boi 2 gelas aku teguk..sebab nak ilangkan rasa lidah tu..tak abis pon sup lidah tu..sbb dok terbayang encik lembu dok jelir2 lidah kat aku...eeiiuuwww... Moooooooooo......

Sebagai penutup..kitaorg singgah TF BTHO..ala..opposite je..smlm dah beli..lokasi sama..2 hari berturut2 bdal TF...kopak wehh....tp nak wat camno..dah suka...kan..

P/S: sgt suka dgn family gathering..ahad ni ada lagi...umah adik ipar plak...ala..adik ipar yg aku mkn sup lidah dia tu la..ahahahhaha...


Wednesday, 26 October 2011

Update terbaru Fei Mau..

As Salam..
Azab presentation dah tamat smlm..entry pertama..harusla update pasal si Fei Mau..

 Emau masa baru sampai umah baru..cuak..cuak..dah le dia ni mmg penakot sikit..hehhehe

 Siap duduk sembunyi blkg kotak for 1 hr..ele..brape lama dia tahan dok situ..umpan wetfood trus kluar..hahhaha..dasar kuat mkn kamu nih..

 Emau mula adapt dirumah baru..tgk tu..'furniture' umah Emau semua merah..merah mak ngah!! bekas air makan n tpilet semua sedondon..i loike!! *missing his ekor kontot even more..pandai mama ayen snap pic ni*

 Boys will be boys..fav DIY toy..mari main tarik2 towel..gatai la kamu ni Emau..

Boys will be boys..membaca komik Sin Chan utk bed time stories??

 Sampai Kedah (mamanya bawak balik kampung) si Emau tdo bersungguh2..letih drive ke??

 Kroih..kroih..nyenyak tdo..indicator yg Emau selesa..sbb kucing yg dlm ketakutan dan feel insecure takkan tdo..apatah lagi tdo telentang menganga mcm tu..syukur..syukur..kamu pandai adapt ye Emau..

 Tdo lagi..haishh...

 Main dgn abg2nya di kampung..

Happy..Emau sgt well behaved..


P/S: Harap Emau sihat2 aje..Thanks Ayen!!


Tuesday, 25 October 2011

BZ BEE...

As Salam..

Me bz..xde masa nak update even hati meronta nak tulis entry byk2..
Pg nanti ada presentation at 9am..sumpah nervous...

Harap2 xde soklan2 membunuh masa tuh..
X boleh nak tdo..sbb takut sgt..ntah hape ntah aku nih..dah settle nanti baru sambung tulis entry..
 Ni singgah blog kejap jer..sapu2 sawang..
Daaa...


Saturday, 22 October 2011

50% off utk 2nd TWISTER breakfast di KFC

As Salam..

Makan lagi yuk!!






P/S: Breakfast esok..jom!! Encik KFC, sila taja breakfast saya esok..


Friday, 21 October 2011

Aku mohon..doakan bayi ini...

As Salam..

Aku dpt dari email dan FB seorang teman..hati tersentuh..
Spare a few minutes..korg baca..dan doakan..mudahan2 baby ni segera sihat..kesian aku pada baby ni..juga pada parents nya..doakan dia kawan2..mudah2an dia sembuh!!

Baby NurHannah

Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.

Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.

Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan.

Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.

Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan.kaki pula bersimen.

Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya  rozex_3056@yahoo.com.my
 
Disini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.

Solat Hajat

1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak'ataini lillaahi ta'aala.
2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.
3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.


P/S: Berat mata memandang berat lagi bahu yg  memikul..harap si ibu tabah..doaku utk anakmu..


Tuesday, 18 October 2011

Bye Bye Fei mau Pt.2 T_T

As Salam..

Dah kol 2.45 ni...slps siap2..gerak ler ke TF Seri Bangi..janjinya dengan Ain kol 3..harap2 xde jem..

 Sblm kuar umah..double cek balik barang2 Emau..medical cardnya..tak lupa 2 tin Quit flavor peberet dia..masa ni..mata da berkaca2..aku tahan..

 Mama...mama jgnla nangis..kita cuma nak hantar Emau pi rumah baru..umah baru dia kat Kedah tue kan selesa..dia bakal dpt 2 abg baru..mama jgn sedih..kalau nak ikut Rozie lg sedih tau..tp tgk..Rozie OK jer..
Yela..yela.. *sambil sapu ingos kat ekor Rozie..* ahahahah

 Dalam kete..Emau diam saje..mcm biasa..Emau mana pernah bising2..yg besing mulut bertih tu kan Bokashi..dia duduk relax..bila panggil dia ngiau menjawab...

 Dlm perjalanan..
motif amik gambar kaki..??? Aku dah nebes arr time nie..kalau amik gambar muka lg x leh blah..mata dah panas berkaca2..Big Boss wat lawak masa tuh sbb nak ceriakan aku pon aku rasa nak tampor2 jer..

 Sampai2..baru sedar hp tertinggal kat umah..hah sudah!! sbb kalut sgt siapkan barang Emau la nie..nasib baik si Ain dah sampai awal..ingat nak lepak kat TF..tp pastu ujan plak..Big Boss pun kata nak gerak awal..so terbatal la niat ke TF..

Emau masa first time di dokong mama Ain nye..hhmm..kuku dah kuar..nebes la tu..x pernah jumpa..tp stil berpaut..mudah mesra la budak ni..kurang sikit risau aku..Jgn x tau..Ain ni ialah org yg ke 7 merisik dan meminang si Emau..yg 6 lain..satu persatu ku reject..x sesuai di jiwa dan pandangan aku..aku mau yg terbaik utk Emau..sudahnya Ain yg dpt..xpela..aku tau Ain mmg pet lover..sbb Ain ni sekelas ngan aku kat UKM nih..

Ada satu tu..contact aku tru email..nak adopt Emau..dia tau pon mll blog la gak..sbb aku x pernah iklan for adoption pon..korg tau ape motif nak adopt Emau..sbb nak diletakkan dlm bangsal stor blkg umah..utk tangkap tikus!! WTF??! aku taula kucing mmg tangkap tikus tapiiiiiiiii...kalau kebetulan takpe..kalau mmg niat nak dijadikan penjaga stor..jgn harap aku nak bagi..aku bela siap letak dlm umah..masa kecik tdo ngan aku & Big Boss..sedap2 ko nak letak dlm bangsal stor ye..hakptuihhh!!!

 Kaki comel yg bakal ku rindu ..hhmmm..sudah mula kurindui...

Balik dari menghantar Emau..ujan turun lebat..sepertinya reflect hujan dlm hati yg berlaku pd aku masa tuh..
Ternyata..susah nak nak say goodbye pd benda yg kita dah jaga lama..sbb dah jatuh syg..tapi aku kene kuat..niat nak bantu stray kan..nak rawat dan foster then put for adoption..so x leh nak emosi sgt..Ptg tu Big Boss bawak p beli barang dapur..padahal dah beli dah last week..saja dia nak hiburkan aku..sbb dia tau aku mmg giler pi supermarket... :))

P/S: Fei Mau ttp dihati...mama serahkan kamu pd tangan yg betul..mama percaya mama Ain akan jaga Emau baik2..dah sampai Kedah nanti..baik2 berkawan dgn 2 abg baru tu yeah..skali skali kirimla khabar berita n pic terbaru Emau..mama teringin nak tgk Emau jd hero yg hensem besar nanti..owhh..hero ekot kontot ku...


Panggil aku Makcik Serabut..Serabut togeh!! Serabuk peruk!!

As Salam..

Hurrmm...3.39am..ntah kenapa hari nie..mood utk buat keje seakan mati..padahal kerja yg menunggu sudah menimbun..kalau disusun..kalah KLCC..

Ku sangka dengan beristirehat sebentar..mampu menghilangkan kekusutan..hhmm...hampeh..x berhasil..
SV sudah pesan sejak hujung bulan lepas..bab 1 hingga 3 bolehla disubmit awal..utk elakkan kekecohan  dikemudian hari..alahai..mmg betul apa yg dia kata..tapi aku plak yg serabut..
serabut togeh..serabuk peruk..

Analisis SPSS masih ada yg tergantung...Bland-Altman Plot dah berjaya dibuat tp belum pasti betul ke tidak..nampak gaya appointment perlu dibuat dengan Pn Statistik..kerana email aku xde respond langsung dari dia..huh!! leceh!!

 Pn.Kangaroo..apa rahsia sentiasa awet muda..jelita..??
Ouhh..saya xde masalah serabut togeh..serabuk peruk!!

 Dan oh yea..saya bukan Pn Kangaroo..saya Incik Kangaroo..see..my ball2 down there..<--- motif gambar nie?? hhmm..dengki dgn incik kangaroo yg tdo dgn happynya itew..aku juga mau tdo!!

 Nak tak nak..kerja2 itu perlu aku bereskan..Nak konvo ke tak nak?? <--- itu je la ayat motivasi diri...xde ruang utk aku mengeluh..
sbb ini mmg apa yg aku nak..
yg aku idam2kan..
yg aku igau2kan sebelum nie.. 

Aku bagi masa minggu ni..utk siapkan Bab 2..dan aku target nak buat appointment dengan SV dan Pn Statistik minggu depan....harap2 depa free..sbb aku free cuma Isnin & Selasa..Rabu Khamis..x free ah..ada tuisyen...abis diskaun pun..Jumaatla..itu pon aku kalau bleh nak elak..takmo arr rushing2 balik Ampang lepas tuisyen..kesian Big Boss ulang alik ngantor aku..
 Motif gambar nie??? 
Hohohoho..inilah perasaan aku dulu sebelum dapat cuti belajar ni..
setiap hari Isnin mesti menyeret2kan diri ke tempat kerja...takpon buat perangai takmo gi skolah sendiri..terpaksa la Big Boss antar..apa tandanya?? keseronokkan bekerja sudah hilang..daripada aku terus bekerja tanpa ikhlas dihati..baik aku angkat kaki..takut2 nanti affect kerja aku yg selama ini cemerlang, gemilang dan terbilang..

Ada gak yg pedas2 mulut melaser aku..katanya aku belum cukup kuat dan tabah nak jadi pendidik..tak kurang juga kata aku nie jenis berkira..hhmmm..aku x kisah korg nak caka apa..sbb aku xde masa dan xde minat nak jadi kaki bodek..kaki jilat montot mcm korg..dan aku pon x berminat dgn perangai kroni..berpuak2..bajet howt etc...dan tak kurang juga si talam 2 muka dan kaki tikam belakang...owhh..sungguh wa x minat beb..

mmg spesis2 ni byk2 dimana2 tempat kerja..mmg kene hadap..tp bila ada lubuk2 yg boleh kita angkat kaki..buat apa nak tunggu sana lama2 kan..sudah penat jadi si rajin yang asyik kene ikut perintah sbb diri ini mentimun, x kuasa nak beradu tenaga dengan si durian tembaga..
 yg malas kekal malas goyang kaki..bila si rajin buat salah sikit..besar sungguh penalti ko beri..tp bila si malas buat2 baik sebesar suku zarah..baca betul2..buat2 baik ye...kesalahan dia yg sebesar gajah terus x nampak..malas la gini..sbb tu..bila dpt HLP ni..bersyukur tak terhingga aku..lari dari azab + dpt upgrade diri aku at the same time..kalau mintak nak tukar sekolah..bila taun la nak dapat..

 Satu lg berita sedih..rumah idaman..i mean rumah corner lot sebelah umah aku skrg ni..yg aku mimpi2 nak beli..RUPANYA DAH ADA BUYER!! Cis bedebah cisbege betul!! 
kebetulan Big Boss terjumpa bakal owner tu...nampak gaya xdok rezeki nak dok umah corner..

Hilang terus idea nak simen & pasang tiles keliling umah...
Hilang sudah harapan nak buat rumah kucing di kawasan lapang tu..
Punah sudah impian nak tgk sunrise and sunset di balcony tepi umah tu...
Rumah skrg harga makin naik..perlu tindakan cepat kalau nak beli umah..selain isu harga..aku pon x maula sampai dah pencen utang rumah tak habis2 bayar..so faktor umur dan tempoh pembayaran turut main peranan kat situ..

nak beli under PRIMA Programme..tak layak plak..sbb aku bukan kerja Putrajaya..
lgpon..hhmmm...aku mencarik landed house..sbb kucing2 kesayangan itu harusss ada kemana aku pindah...lg satu.. apartment under PRIMA tu kecik la.. bukan belagak tp untuk aku yg ada byk  pengikut2 berekor ni x sesuai...aku mesti carik landed house jugak2!! dan haruslah bukan townhouse..tak pekenan la aku..atas bawah org lain2..kira mcm beli apt 2 tingkat sebenarnya..xpon tumah teres setingkat..

Tapi dimana?? 
Aku suka area Balakong, Alam Damai, BTHO, Kajang, Bangi..kalau tgk list tu..semua mmg kawasan2 yg harga rumahnya sangat cekik darah..nak beli rumah jauh2..kesian Big Boss nak ulang alik ke Bkt Jalil..aku kene pikirkan dia..sbb aku ni cikgu..mana2 ada sekolah..kan..hhmm..pikir positif ajela..
Sudah makin serabut...nampak gaya kene buat trip ke TF lagi..dlm seminggu ntah brape kali dah gi sana..nak wat camno..itu je yg buat aku bahagia dikala duka sengsara..elehh...sengsara la sangat...!!

Sudah..makcik serabut ni mau sambung editing work utk Bab 2..
Daaa....

Monday, 17 October 2011

Bye Bye Fei Mau Pt.1 T_T

As salam....

Hari Ahad, smlm la kan....hari yg sedih sgt utk MB sekeluarga..sedih sbb telah menyerahkan Fei Mau si budak baik pd adopternya, Cik Ain..

Bukan sedih sbb x suka..sedih kerana terpaksa berpisah dgn budak tomel ekor tontot ni..pd masa yg sama gembira..sbb MB tau dia akan dijaga dan dimanja sebaik yg MB bela dia selama 6 bulan nie...

Emau..oh Emau..baru satu hari mama sudah rindu..pagi ni bangun bagi makan budak2..kira la..1,2,3, 4..hhmm...4 saja..selalunya 5..sbb Emau dah pindah..sob...sob...

 Pada hari Sabtu..siap2 MB mandikan Emau..sikat dia..potong kukunya...dalam buat2 tu..ada la pesan2 dgn dia supaya jgn nakal..dgr kata mama Ain dan jangan buat perkara bukan2..dia pon sepertinya tau dia nak dihantar pergi ke rumah baru..mengikut saja apa yang aku buat..diam je duduk atas riba.. T_T kamu mmg anak yg baik Emau..

Hari Ahad..janjinya pukul 3..dlm nak siap2 tu..cempung dia masuk dalam carrier..diam saja..lansung x bising..hati mama makin sayu..

 MB pesan pada kak mok ngan mama Rozie..pegila tegur2, sayang2 Emau..Emau dah nak pindah tu..nanti x jumpa dah..sepertinya mereka faham..mula2 Betty si kak mok yg pergi jumpa Emau..slalunya Betty marah2..this time elok dia cium2 Emau..

Then followed by mama Rozy..dia juga nampaknya relax..maybe dia tahu ini yg terbaik..yela..mama Rozy dpt susukan anak2nya solid 4 bulan..depa ni stop menyusu selepas mama Rozy aku hantar sunat.. sempat aku mintak maaf pada Rozy sbb bagi anak dia pada org...mmgla Rozy tu kucing..tp aku rasa perlu aku bgtau dia sbb dan siapa bakal adopt anak dia...walaupun ada yg kata aku lebih2..hhmm..biarlah..aku x luak pon..

 Then..dtg plak budak gomok ni..
Eh..Emau..nak gi mana nie?? mama nak bawak pi inject kat vet eh??
Tak la..Emau nak dihantar boarding skool kat Kedah...

 Hah..boarding skool..apsal mama x hantar aku sekali..apa tak pandai ke Bokashi nie..??
Hhmm...ko tu dari bulan lepas sifir 3 pon xlepas..camner nak masuk boarding skool..Emau skrg ni..sambil tdo boleh baca sifir 8 tau..ko ado???

 X payah la pi boarding skool..jap eh..Bokashi bukak kan carrier ni..pastu leh le Emau lari...meng'escape'kan dirimuuu..hahahahah...
Tak payah la susah2..kalau sifir 3 tak hafal2..nak harapkan ko bukak carrier ni..lagi aku x caye..hhmm......ada nak kirim apa2 ke?

 Hhhmm..kalau mcm tu..Bokashi nak kirim laksa Kedah yea..laksa nak kuah pekat2..ikan kasi banyak eh..pastu nak kirim buah pelam...haaa..pastu...nak..bla..bla..bla...

 Ahh..banyak sangat kirimnya..dah..meh salam meh..cium..sikit..Bokashi jaga mama ngan Big Boss tau...apa2 pm Emau kat pesbuk eh..jgn asyik nak pesbuk ngan Moshi jer..

Maa..cepat la sikit...nanti lambat plak nak jumpa mama Ain..


Bersambung......................

 

Thursday, 13 October 2011

Mengigau...

As Salam...

Si adik tdo nyenyak..selepas dapat garuk2...
si tukang garuk dpt apa?? dpt lenguh...!! zzzz...zz...kroih..kroih..zzzz...zzz..kroh...kroh...

 Slps beberapa min..dia bertukar tempat..port baru di montot mama Rozy..

 Lokasi x strategik..montot mama Rozy bucuk..tukar posisi dan lokasi lagi..

 X tau dia mimpi ape..siap kunyah2 alas keyboard lappy..

 Hhmm..makin menjadi kunyah2..tapi mata masih tutup..adik mimpi ape syg....mimpi mama bg wetfood kaa...??

 X cukup dgn kunyah..dia tarik pulak...

 Dan tarik lagi...

Sambung tdo balik..zz...zz..zzz...kroh..kroh..zzz..zzz..kroh..kroh...


P/S: Adik..lain kali tdo basuh kaki dulu yea..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers