Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 18 October 2011

Panggil aku Makcik Serabut..Serabut togeh!! Serabuk peruk!!

As Salam..

Hurrmm...3.39am..ntah kenapa hari nie..mood utk buat keje seakan mati..padahal kerja yg menunggu sudah menimbun..kalau disusun..kalah KLCC..

Ku sangka dengan beristirehat sebentar..mampu menghilangkan kekusutan..hhmm...hampeh..x berhasil..
SV sudah pesan sejak hujung bulan lepas..bab 1 hingga 3 bolehla disubmit awal..utk elakkan kekecohan  dikemudian hari..alahai..mmg betul apa yg dia kata..tapi aku plak yg serabut..
serabut togeh..serabuk peruk..

Analisis SPSS masih ada yg tergantung...Bland-Altman Plot dah berjaya dibuat tp belum pasti betul ke tidak..nampak gaya appointment perlu dibuat dengan Pn Statistik..kerana email aku xde respond langsung dari dia..huh!! leceh!!

 Pn.Kangaroo..apa rahsia sentiasa awet muda..jelita..??
Ouhh..saya xde masalah serabut togeh..serabuk peruk!!

 Dan oh yea..saya bukan Pn Kangaroo..saya Incik Kangaroo..see..my ball2 down there..<--- motif gambar nie?? hhmm..dengki dgn incik kangaroo yg tdo dgn happynya itew..aku juga mau tdo!!

 Nak tak nak..kerja2 itu perlu aku bereskan..Nak konvo ke tak nak?? <--- itu je la ayat motivasi diri...xde ruang utk aku mengeluh..
sbb ini mmg apa yg aku nak..
yg aku idam2kan..
yg aku igau2kan sebelum nie.. 

Aku bagi masa minggu ni..utk siapkan Bab 2..dan aku target nak buat appointment dengan SV dan Pn Statistik minggu depan....harap2 depa free..sbb aku free cuma Isnin & Selasa..Rabu Khamis..x free ah..ada tuisyen...abis diskaun pun..Jumaatla..itu pon aku kalau bleh nak elak..takmo arr rushing2 balik Ampang lepas tuisyen..kesian Big Boss ulang alik ngantor aku..
 Motif gambar nie??? 
Hohohoho..inilah perasaan aku dulu sebelum dapat cuti belajar ni..
setiap hari Isnin mesti menyeret2kan diri ke tempat kerja...takpon buat perangai takmo gi skolah sendiri..terpaksa la Big Boss antar..apa tandanya?? keseronokkan bekerja sudah hilang..daripada aku terus bekerja tanpa ikhlas dihati..baik aku angkat kaki..takut2 nanti affect kerja aku yg selama ini cemerlang, gemilang dan terbilang..

Ada gak yg pedas2 mulut melaser aku..katanya aku belum cukup kuat dan tabah nak jadi pendidik..tak kurang juga kata aku nie jenis berkira..hhmmm..aku x kisah korg nak caka apa..sbb aku xde masa dan xde minat nak jadi kaki bodek..kaki jilat montot mcm korg..dan aku pon x berminat dgn perangai kroni..berpuak2..bajet howt etc...dan tak kurang juga si talam 2 muka dan kaki tikam belakang...owhh..sungguh wa x minat beb..

mmg spesis2 ni byk2 dimana2 tempat kerja..mmg kene hadap..tp bila ada lubuk2 yg boleh kita angkat kaki..buat apa nak tunggu sana lama2 kan..sudah penat jadi si rajin yang asyik kene ikut perintah sbb diri ini mentimun, x kuasa nak beradu tenaga dengan si durian tembaga..
 yg malas kekal malas goyang kaki..bila si rajin buat salah sikit..besar sungguh penalti ko beri..tp bila si malas buat2 baik sebesar suku zarah..baca betul2..buat2 baik ye...kesalahan dia yg sebesar gajah terus x nampak..malas la gini..sbb tu..bila dpt HLP ni..bersyukur tak terhingga aku..lari dari azab + dpt upgrade diri aku at the same time..kalau mintak nak tukar sekolah..bila taun la nak dapat..

 Satu lg berita sedih..rumah idaman..i mean rumah corner lot sebelah umah aku skrg ni..yg aku mimpi2 nak beli..RUPANYA DAH ADA BUYER!! Cis bedebah cisbege betul!! 
kebetulan Big Boss terjumpa bakal owner tu...nampak gaya xdok rezeki nak dok umah corner..

Hilang terus idea nak simen & pasang tiles keliling umah...
Hilang sudah harapan nak buat rumah kucing di kawasan lapang tu..
Punah sudah impian nak tgk sunrise and sunset di balcony tepi umah tu...
Rumah skrg harga makin naik..perlu tindakan cepat kalau nak beli umah..selain isu harga..aku pon x maula sampai dah pencen utang rumah tak habis2 bayar..so faktor umur dan tempoh pembayaran turut main peranan kat situ..

nak beli under PRIMA Programme..tak layak plak..sbb aku bukan kerja Putrajaya..
lgpon..hhmmm...aku mencarik landed house..sbb kucing2 kesayangan itu harusss ada kemana aku pindah...lg satu.. apartment under PRIMA tu kecik la.. bukan belagak tp untuk aku yg ada byk  pengikut2 berekor ni x sesuai...aku mesti carik landed house jugak2!! dan haruslah bukan townhouse..tak pekenan la aku..atas bawah org lain2..kira mcm beli apt 2 tingkat sebenarnya..xpon tumah teres setingkat..

Tapi dimana?? 
Aku suka area Balakong, Alam Damai, BTHO, Kajang, Bangi..kalau tgk list tu..semua mmg kawasan2 yg harga rumahnya sangat cekik darah..nak beli rumah jauh2..kesian Big Boss nak ulang alik ke Bkt Jalil..aku kene pikirkan dia..sbb aku ni cikgu..mana2 ada sekolah..kan..hhmm..pikir positif ajela..
Sudah makin serabut...nampak gaya kene buat trip ke TF lagi..dlm seminggu ntah brape kali dah gi sana..nak wat camno..itu je yg buat aku bahagia dikala duka sengsara..elehh...sengsara la sangat...!!

Sudah..makcik serabut ni mau sambung editing work utk Bab 2..
Daaa....

8 comments:

  1. amboii sesi meluahkan prasaan nmpaknya hehe...

    sabau yer..Allah bersama org-org yg sabar :)

    smoga segala cita-cita dan impian mamabetty akan tercapai, amin...

    ReplyDelete
  2. Serabut togeh ye makcik!!! Rileks der.. InsyaALLAH rezeki tu ade kat mana2.. Kalo nak beli umah PRIMA.. akan dtg area Bandar Tun Razak lak.. Hehehehe... Tapi better beli landed house.. sbb anak berbulus ramai..

    ReplyDelete
  3. MM..yele..sesi luahan perasaan..biasalah..pg2 syahdu ni..ahhahaha

    cik Esah...aku tensen nie..mau beli tumah arr..segera!!

    ReplyDelete
  4. semput Kakak baca..ehehe..moga ilang serabutnya yer..:)

    ReplyDelete
  5. Uh.... dah macam cerpen lah pulak...tp takper, suker boleh baca, tak suker boleh blah.,kan mamabetty..?

    ReplyDelete
  6. happy with our life now,our past is only a memory, life must go on...at least we hv an experience dealing with negative people, it's make us more mature person

    ReplyDelete
  7. tatak..semput ker..meh kasi ingaler vacuum..mau??? ahhahaha

    kak Kim..bila lagi nak baca cerpen hebat MB..kan..kan..hahhaha

    Aida..u got ur points there babe..

    ReplyDelete
  8. Ehem2..cik Diyana...tang BTHO tu selow sket...terjah kemaen laju lagi..ngahahahhah..
    motif? kerana aku penghuni BTHO.. :P wekwek.. meh la join d club dok area sini beb..best woo (sebenarnye tak la best mane)

    Mya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers