Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 4 October 2011

Cake Pink MamaBetty..thanks to Pdah the baker!!

As Salam..

Ah ha..korg nampak pink cake iteww...official cake for www.mamabettys.blogspot.com..hehhehehe
sebenarnya mintak buttercake biasa jek...tp dpt2..dah kaler pink..ada bunga 6 kuntum...hikhik..suka..

Kalo korg dok area bangi, nilai, putrajaya..pastu nak mkn kek..nak order cake..leh order kak kawan MB nih..Nama dia cikgu pidah...ini bukan rapidah sepakraga segaraga yg 3 Abdul P.Ramlee tu taw..ni pdah lain..taiping mariii....dia mmg buat cake punye org....tempahan kek kawin la..cuppies la..triffle la..ice cream kek la..malas aku nak list sume...tp mmg sume dia buat..kalau dia x busy mmg jarang dia turn down order..

Kalau nak tgk hasil kerja..leh tgk and lepak2 blog dia kat http://idascooking.blogspot.com/
Harga pon x mahal..bersesuaian...boleh la discuss pattern ke, kaler ke hape..ko nak pattern dinosaur, tenuk, insyaallah dia bleh usahakan (pepandai je aku kan..ahahhaha...)
tp sygnya..baru2 ni dia buat ape ntah ngan kamera dia..habis sume gambar2 kek baru dah terdelete..dah x boleh upload gambar2 latest yg hebat2 tuh..rugi!!..moral of the story..jgn tangguh upload gambar kek2 tu lain kali..

Maafkan aku kak pdah akan kerakusan ku semasa memotong kek mu iteww..terus comot2..mana x nye..si Bokashi dok berpaut kat sluar masa tu..sibuk nak nengok kek jugak..haishhh...
Aku nyer ni dlm ada lapis jem... =))

Oh yea..selain tu..dia pon ada bukak kelas utk deco2 cake nih..sape berminat dgn mende2 kerastangan kraftangan deko2 cake/cuppies gini..leh la attend..kelas private you...bbrp org je satu sesi..so sape yg malu2..mmg x pandai or x pernah sentuh cream ke hape..xde hal ler.. leh tanya banyak2 and buat praktikal..bukan mcm certain class yg dtg beramai2..belum tentu boleh buat..ntah terlayan kita ke tidak..yela..dah beramai2....yg pasti..utk beginner mmg sesuai la..


P/S: Eh..korg jgn ingat dia bayar aku plak promote cake2 dia..aku ni kawan dia yg merangkap kastemer juga..bila malas nak bake sendiri..aku merayu2 la kat dia utk bake for me..gila malas skrg..x sempat pon iye...busybee tauuuu...buzz..buzz...

3 comments:

  1. kite suka makan jer blajo blajo ni malas HAHAHAHA...

    ReplyDelete
  2. mmg sedap kak kim...nak2 plak kalo dah sejuk pastuh mkn ngan es krem...hahhah

    MM..kak ada gak blajo2 tp mmg la ni bz..tp kalau org lain yg buatkan mmg lagi sedap arr..sbb kita goyang kaki..ahahahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers