Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 17 October 2011

Bye Bye Fei Mau Pt.1 T_T

As salam....

Hari Ahad, smlm la kan....hari yg sedih sgt utk MB sekeluarga..sedih sbb telah menyerahkan Fei Mau si budak baik pd adopternya, Cik Ain..

Bukan sedih sbb x suka..sedih kerana terpaksa berpisah dgn budak tomel ekor tontot ni..pd masa yg sama gembira..sbb MB tau dia akan dijaga dan dimanja sebaik yg MB bela dia selama 6 bulan nie...

Emau..oh Emau..baru satu hari mama sudah rindu..pagi ni bangun bagi makan budak2..kira la..1,2,3, 4..hhmm...4 saja..selalunya 5..sbb Emau dah pindah..sob...sob...

 Pada hari Sabtu..siap2 MB mandikan Emau..sikat dia..potong kukunya...dalam buat2 tu..ada la pesan2 dgn dia supaya jgn nakal..dgr kata mama Ain dan jangan buat perkara bukan2..dia pon sepertinya tau dia nak dihantar pergi ke rumah baru..mengikut saja apa yang aku buat..diam je duduk atas riba.. T_T kamu mmg anak yg baik Emau..

Hari Ahad..janjinya pukul 3..dlm nak siap2 tu..cempung dia masuk dalam carrier..diam saja..lansung x bising..hati mama makin sayu..

 MB pesan pada kak mok ngan mama Rozie..pegila tegur2, sayang2 Emau..Emau dah nak pindah tu..nanti x jumpa dah..sepertinya mereka faham..mula2 Betty si kak mok yg pergi jumpa Emau..slalunya Betty marah2..this time elok dia cium2 Emau..

Then followed by mama Rozy..dia juga nampaknya relax..maybe dia tahu ini yg terbaik..yela..mama Rozy dpt susukan anak2nya solid 4 bulan..depa ni stop menyusu selepas mama Rozy aku hantar sunat.. sempat aku mintak maaf pada Rozy sbb bagi anak dia pada org...mmgla Rozy tu kucing..tp aku rasa perlu aku bgtau dia sbb dan siapa bakal adopt anak dia...walaupun ada yg kata aku lebih2..hhmm..biarlah..aku x luak pon..

 Then..dtg plak budak gomok ni..
Eh..Emau..nak gi mana nie?? mama nak bawak pi inject kat vet eh??
Tak la..Emau nak dihantar boarding skool kat Kedah...

 Hah..boarding skool..apsal mama x hantar aku sekali..apa tak pandai ke Bokashi nie..??
Hhmm...ko tu dari bulan lepas sifir 3 pon xlepas..camner nak masuk boarding skool..Emau skrg ni..sambil tdo boleh baca sifir 8 tau..ko ado???

 X payah la pi boarding skool..jap eh..Bokashi bukak kan carrier ni..pastu leh le Emau lari...meng'escape'kan dirimuuu..hahahahah...
Tak payah la susah2..kalau sifir 3 tak hafal2..nak harapkan ko bukak carrier ni..lagi aku x caye..hhmm......ada nak kirim apa2 ke?

 Hhhmm..kalau mcm tu..Bokashi nak kirim laksa Kedah yea..laksa nak kuah pekat2..ikan kasi banyak eh..pastu nak kirim buah pelam...haaa..pastu...nak..bla..bla..bla...

 Ahh..banyak sangat kirimnya..dah..meh salam meh..cium..sikit..Bokashi jaga mama ngan Big Boss tau...apa2 pm Emau kat pesbuk eh..jgn asyik nak pesbuk ngan Moshi jer..

Maa..cepat la sikit...nanti lambat plak nak jumpa mama Ain..


Bersambung......................

 

3 comments:

  1. cerita memule tu tak mampu untuk buat aku gelak dgn cerita seterusnya....sedih la :'(


    Mya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers