Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 11 October 2011

AMARAN!! Entry yg sgt panjang : KTAJ Jumble Sale

As Salam..

Hari ni MB yg hapdet blog...kanak2 ribena..sila ke tepi..
Betty buat entry lain kali yea..
Bokashi..ko jgn sibuk nak skodeng wall Moshi kat FB..
Rozy..sudah2 tgk Angry Bird kat You Tube..
Tepi..tepi..ketepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......

Last weekend..MB ngan Big Boss bz tau..sbb kami duty untuk KTAJ punyer jumble sale..penat woo..kaki berdenyut toksah ckp..panas...TAPI..MB jumpa byk kawan2 baru ngan kawan2 lama..kwn2 yg dan berbulan2 dok gelak2 borak2 kat FB..baru hari tu mampu bersua muka..ternyata ia mmg satu pengalaman yg best..berkawan biar seribu youuuuuuuuu...

SABTU - 8 OCT - 1st DAY

Pagi2 dah bangun..sempat online kejap..tengok kwn2 lain dah bangun ke belum..hahahaha.. sebenarnya..nervous pon ada..sbb yg betul2 dah pernah jumpa cuma Sri si mummy Moshi tu jer..ahh..redah je la..aku nak berkawan2 je kan..

Singgah bekpes kat McD Tmn Dagang then bergerak ke Rumah Api..benda pertama yg aku nampak..2 lelaki tgh panjat2 gantung banner..hah..sah itu Pak Ngah & Zeezam..mana gurls?? panik sudaa...

Rupanya ada..sibuk sort tshirt kat bah dlm...jumpa la aku ngan Ecah & Mia..even baru jumpa pertama kali..kemesraan itu jelas..gelak2..gurau2..mmg xde stress la...suka!! Mula la aktiviti menyusun itu dan ini..etc..kata nak bukak booth kann..

Satu persatu customer dtg..rata2 mmg member KTAJ atau member2 animal/cat lovers/bloggers yg dtg memberi support..Hot stuff masa tu..of kos ler KTAJ merchandise..apa2 hal..dah sambar dulu car sticker & tshirt...hehehhe...Mmg ramai yg dtg..dpt jumpa cik Lola (tomei dak nie), cik Marie (hahha..ni mama si Syg yg sedang sarat mengandung dirumah tatak), cikgu Faraliza, Sharz (mama Moja), Shah, kak Hanie dan lain2...x dptla aku nak list kan semuanya..masa jumpa klakar pon ada..yela..ada yg kenal nick/blog tp x kenal muka..boleh berteka teki lagi..hahahhah...tp berbaloi sgt..

Penat mmg penat..sbb xdok kerusi..berdiri sampai ptg mcm salesgirl..nyut..nyut..kakiku berdenyut....pastu xdok kipas..mmg bucuk arr..sbb berpeluh...last2 pinjam kerusi kedai mamak sebelah..mamak tu pon rasanya x mampu nak menolak sbb mmg dr pagi sampai ptg..kitaorg byk berhabis mkn kat kedai dia..

Yg tak boleh lupa: 
cuppies si mya..apakah??!! 
kene kencing ngan si Shah Dolores..ciss!! hahahah Zeezam makan 3 bungkus nasik dagang n kerabu..mmg hebat..sesuai utk dibawa ke sesi2 mkn ala2 buffet..

AHAD - 9 Oct - 2nd DAY

Hhmmm..hari tu MB dtg lambat sikit..settle kan hal pape patut dulu..tgh hari baru gerak ke Rumah Api..wahhh!! lg ramai puak2 KTAJ..kencang!!

This time..keadaan lebih terkawal..kerusi dari kedai mamak telah dipinjam dari awal..kipas juga ada setelah dikidnap dari rumah tatak..makanan..toksah kata..mmg full satu meja..sbb..ada B syg Pot..nasi lemaknya..karipap2 cinta nya (sedap sgt sbb karipap pusing..rangup!!)..Mya bawak spaghetti (sedap okeh, x lokek daging n cendawan)..kudap2 kerepek ngan prune pon ada..prune?? motif?? sbg pelawas..sape bawak?? Pak Ngah..ahhahahah..
Sales hari last ni a bit slow sbb byk saiz tshirt dah habis..tapi suasana extra meriah..dah kalo ada B..paham2 je la kan..ada je cerita..mmg senak perut..

Kawan baru hari ni..Huwaina, Thalhah..yg lain x ingat sorry..hehehhe..nama dah confuse..

Tak boleh lupa: 
Nasik lemak aku dibaham Zeezam!! ganti balik!! woooowowoowowowo..

Big Boss ngan Sri (mummy Moshi) sedang menggayakan baju rasmi KTAJ..cadangan penambahbaikan..next time buat kaler lain ok gak..ataupon design lain..limited edition punyer..

wargs kerja dan geng di hari pertama..kalau dah jumpa mmg gini ahhh..best!!

warga kerja di hari ke2..geng lain plak yg mai..giler best!!

Big Boss aka bonzer dan Sri aka cashier terbaik sedang mengira profit for the day..

Ekpresi muka Big Boss dah menunjukkan betapa byknya sales pada hari tu..Alhamdulillah..syukur2!!

Ni..doggie namanya Naki..antara resident di Rumah Api tu..papa dia belikan Hello Kitty utk dia..bukan main dia tayang kat semua..hahaha..lawak la ko Naki..


P/S: Byk feedback dan idea2 baru dr pengunjung2 utk KTAJ new merchadise..tq utk buah fikiran korang..


5 comments:

  1. ehehe..lucu tgk Naki..(semput Kakak baca) ;p

    ReplyDelete
  2. hahahah...mmg lawak lar si Naki tuh :D

    tapi..tapi...kite sgt jeleeesssssssssssssssssssssssss hokay

    huhh nyampah!

    ReplyDelete
  3. eh eh..korg suka Naki yea..mmg lawak weh..xdok sape berjaya amik Hello Kitty dia tu..mmg dia tayang abis kat sume org..Pak Ngah yg senior tu pon dia x bg can..hahahhaha
    MM..ko nyampah sbb x dpt dtg kan..kan..kan..doa2 la kami buat event kat Johor pulek!!

    ReplyDelete
  4. mama bokashiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    waaaaa ko letak pic aku yg x lawo tu kenapa? awawawawawawawa sungguh memalukan ku.. esok next time bulu mata gune yg merak tu la.. hahahahaha

    best oooooo ko nyer storiesss
    sri kenanga sufi

    ReplyDelete
  5. mummy moshi...ko sentiasa vouge..dont worry!! heheheh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers