Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 2 June 2013

Bye Bye Pumpkin

As Salam...

Rabu lepas...kami mendapat berita sedih..sahabat kami mendapat ujian yg perit..bila seekor lagi anak bulusnya pergi...kali ini Pumpkin..aka...Pak Din...
Wahai sahabat...ku ucapkan takziah buatmu...harapnya kamu tabah...
Pemergian yg tersayang x pernah mudah...x kiralah dijaga 1 minggu, 1 bulan...apatah lagi bila dah mkn bertahun...
Ketiadaannya pasti terasa...ternampak2 kelibatnya di mana2..di dapur..di depan tv...fav spot tido nya..oohh....pasti air mata kan mengalir laju..tak tertanggung rasanya...

Ingat pesan kawan2 yg lain..walaupun pedih..dia pergi di rumah, bersama keluarga yg menyanyanginya...dia bukan dicucuk2 di vet, bukan ditingglkan boarding di mana2..beruntungnya dia...
Usianya dah tua, nyata sepertinya dia memberi ruang utk kamu berbakti pada yg lain..seperti mana kamu selamatkan dia dulu...kan..

Mana dpt nama Pak Din...hhmm..ni bahana pekak badak ler...apa ntah mummynya panggil tp kami2 dengar mcm Pak Din...hhmm...melekat terus...

Comelkan...Pumpkin mmg dah berusia..x sihat sgt...ada masa nya dia mcm lupa2 sikit..telinga pon x berapa nak dengar..betapa sabarnya mummy daddy dia jaga..we never thought pemergiannya secepat ini...baru cadang nak visit dia Saturday...Rabu dia dah pergi dulu...gonna miss u la Pumpkin.. :(

Aku & Big Boss ada soft spot utk Pumpkin..ini anjing pertama yg kami x takut and comfortable with..yela..dok trauma kene kejar sokmo..jalan kaki kene kejar..naik moto kene kejar...naik kereta pon kene kejar...apakah???!! Dia ni friendly sgt...dia dtg..cium2 bau..terus letak paws dia atas peha aku then duduk diam2..big boss pon sama dia amik hati mcm tu...dgn budak2 pon baik, x main ganas..haihh...rindunya..

Bersemadi dengan tenang ia di sini..


P/S: Bye Bye Pak Din...Terima kasihla Pumpkin sbb bagi kitaorg confident nak dekat dengan doggies..bila kita terlibat dengan animal rescue community, anjing dan kucing mmg x dpt nak elak..so takkan nak takut dgn anjing forever...kan...salam syg selalu dari mamabetty sekeluarga...


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers