Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 5 November 2012

Sudah dpt..kompom dpt..belum tentu dpt..

As Salam...

Haaaaii..hari Isnin...xde Monday blues..cuma skrg ni musim hujan..so aku pon kadang rasa nak terlelap dlm opis ni ha...
Kalau tgkkan tajuk entry..sudah dpt..kompom dpt..belum tentu dpt..apakah??

Sudah dapat....
Alhamdulillah..dengan izin Yg Maha Esa, berkat usaha, doa dan kesabaran org2 kuat sekeliling ie parents, Big Boss etc..selamat dah aku konvo hari tu..syukur sgt..hiccups sepanjang perjalanan nak dptkan segulung ijazah tu bukan mudah...byk kene korban..korban wang ringgit..korban masa..korban tdo..korban tv..korban la apa2 yg berkaitan...

Tujuan sambung MSc tu xde kene mengena dgn niat nak riak ke hape..cuma mmg personal goal aku..nak cuba gapai setakat yg termampu..mudah2an ada jalan utk ke PhD pula...Utk kwn2 yg sama2 grad termasuk ex-students yg grad diploma atau 1st degree..tahniah ya!! Kita usaha lagi utk next cert plak..


Yang bestnya...sorang kawan geng animal rescue turut grad pada hari sama..cumanya aku sidang 6 (petang), dia sidang 5 (pagi)..Jelesi tak tgk jubah konvo kaler fink??? hohoohohoh..I suka tauuu....Cik Mawar kita punye jubah kaler lain..sbb fac lain2..last but not least..UKM ttp di hati...

Mama dah tanya masa tu..nanti nak amik PhD kat mana? UKM? UPM? UM? Gulpp!!! Aku hanya mampu buat muka blur2 pastu tersenyih mcm kerang busuk.. Insyaallah yer ma..doakan anakmu ini...Teringat arwah atok..masa grad kat UKM dulu..masa degree..arwah tok dtg jauh2 dari Spore..sbb nak tgk cucu pertama dia amik ijazah..giler tak terharu..sangatttt!! sangattt terharu hokeh.. Cousin2 juga turun..mudah2an apa yg along dpt hari ni..buat pembakar semangat yg lain2 utk sambung belajar..anak dan suami bukan alasan..kan..tapi..kene la mintak izin dulu..keberkatan itu penting...

Kompom dapat....
Alaa..bukan apa..aku dok tertunggu2 cerita nie..lambat betul..I'm counting the days..seriously!! Bukunya sume dah abis baca, mmg best tapi..still menunggu movienya...I cant wait!! Oh yea..TQ ye Big Boss sbb selalu tanpa jemu melayan karenah wife mu ini yg mcm org giler kalau pi bookshop..sume nak beli..Yg ni..beli!! Yg tu..beli!! Keheheheh...



Belum tentu dapat....
Haaa..sila jgn buat spekulasi...aku bukan nak beli kete..belum lagi...No..No..No..
Cumanya..tiba2 aku rasa Honda City biru ni sangattttttttttttttttt la comel....bahaya tau kalau dah suka2 sgt nih....hehehehehhe...
Dah la kaler biru..nampak sgt aku sedang merindui Gen2 biru aku tuh kan..tula..dulu gatai2 pi cat kaler fink..tapi..hhhmmm...I suka fink jugak...hhmm..kompleks sgt tau jiwa aku nih... Ikutkan tamak haloba..nak kete fink satu..kete biru satu..tp apa kan daya..Sultan Brunei atau pun mana2 dato, mahupun Tan Sri x ada yg bau2 bacang dgn aku...bukan jugak aku nih anak millionaire yg harta berkoyan2...tapi...tak salah berangan kan...bukan kene bayar pon....untung2 jadik kenyataan...Rezeki terpijak Allah nak bagi..sape tau...

Cun kan?!! Ikut hati..mmg nak ku sambar kete nih..tapi..rasanya kene buat budgetting betul2 kalau nak tukar kete...byk expenses lain yg perlu didulukan.. Sesambil tu..saje la aku tanya oppa..pasal fuel consumption kete ni..dia kan ada City sebijik....katanya agak hazab jugek...katanya lagi..Vios lebih jimat petrol..akan tetapi..Vios lama yg cantik..Vios baru ni sepertinya kurenggggggggg sikit...sama la mcm Hyundai Coupe lama..yg pattern baru x sexy lansung..Bila nak beli kete..fuel la salah satu isu nak ditimbang2..lain la kalau kete aku nih pakai air suling atau air kencing...kan...tu belum nak renew apa2 yg patut everytime birthday dia...hadoooiii...

P/S: Meroyan di kala hujan...ini la rupanya..




3 comments:

  1. VIOS!! merasa la aku nak menumpang nanti VIOS.. boleh ambil saya di serdang takkkkk? bwahahahahahaha.

    ReplyDelete
  2. wah..wahh...wah..tahniah...rina dulu masa degree pun pakai jubah pink itew..hehe :)

    ReplyDelete
  3. ana, congrats , smga murah rezeki ko lps ni, cuba ko berangan benda ko nak , Insya ALLAH dpt

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers