Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 14 November 2012

Kalau bukan rezeki..

As Salam...

Huk..huk..huk...sedih!! sedih!! tragis!! sadis!!
Apa kes??
Hhmm..xdela kes besar mana..cuma..sedih..sbb keinginan dah tinggal harapan..harapan bakal jadi kenangan...wuwuwuuwuwu...
Kenapa sedih?? Sbb rumah idaman yg nak dibeli sudah disauk org...x de rezeki nampaknya...dah le aku dah pekenan sungguh2..udah mimpi2 bagai..wuwuwuuwu.. Sblm ni..umah dah ada buyer..tp loan x lepas..so agent tu contact ler kami balik..tinggal nak deal jek..rupa2nya owner plak dah deal dgn member dia..kes carik buyer sendiri..aku ni mll agent..jd harapannya skrg..harap2 loan org ni x lulus juga mcm org sebelumnya..hohohohooh..jahat!! Tp apa nak buat..i want THAT house..THAT PARTICULAR HOUSE...wuwuwuuw...
Big Boss ckp mesti ada hikmah..tak pon ujian..hhmm..ye ler...
So..marilah mensurvey rumah lagi..tapi perasaanya sudah separuh hati..mood baik..marilah mari..

Oh yea..esok awal Muharam..jgn lupa doa tahunan kita ya..ni aku tepek sekali..utk rujukan bersama..
Doa Akhir Tahun - sesudah solat asar
Selepas dibaca doa akhir tahun, syaitan berkata, "Telah amanahlah anak Adam ini daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan".
Doa Awal Tahun - sesudah solat maghrib
Ibnu Abbas berkata: "Siapa yang membaca doa ini pada 1 Muharam, Allah mewakilkan dua malikat memeliharanya pada tahun itu".
Selepas doa(awal tahun) dibaca, berkatalah syaitan, "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku mengoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa itu, Allah mengampunkannya setahun".
P/S: Ada sorg kawan kata..dia x reti nak baca doa nih..hafal pon idak (ehh..mcm la aku hafal..nama pun baca setahun skali kan...), pastu ada ustaz ni kata..baca dlm bahasa Melayu pon boleh..Allah tu maha Bijaksana..apa bahasa pon Allah buleh paham..so kalau x reti bahasa Arab x bermakna x boleh berdoa..mentang2la kalau baca doa dlm bahasa Arab tu sedap bunyiknya kan..tp kalau salah baca..kang dah lain pulak maksudnya..ye tak iye jugak kan..patuhi saja adab berdoa..bahasa apa pon buleh...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers