Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 2 June 2011

..R.I.S.A.U..

As salam..

Risau x sudah utk anak aku yg baru nie..masih belum sempat nak dihantar utk vaccinate & snip. Mcm dah gatal2 aje..pantang nampak Mail Lambung lalu..mula la aksi2 18sx tu..tak kuasa nak tgk...malu I :p Cuma dewormed aje yg sudah sbb mmg sentiasa simpan stok pill deworm tu kat umah..maklumla anak bulus ramai...

Hi..nama I Rozy..eja betul2..R.O.Z.Y..Rozy Tiger.. dulu I merempat dgn anak2 kat pasar..nak mkn kene rajin round, berebut2 plak tuh..tp skrg tidak lg..mama bawak I balik dgn baby2 I skali. Love at first sight ok!! Thanks to Big Boss yg help to convince mama utk bawak Rozy balik =)

Ma..garukkan ma..x pernah org garukkan Rozy sblm ni..garukla...hhmm..sedap..yes..yes..disitu..kanan sikit..atas sikit..hhmm...yes..lagi...hhmm..garuk kuat sikit..hmm..

Kenapa stop garuk??! Ada Rozy kata stop ke??! Ma..ma..garukla lg..mcm mana nak tdo ni xde org garuk....pls..

Kroohhh..kroohh..krrohhh......Thanks ma..sbb tolong garuk..  
          
One thing yg aku perasan si Rozy ni kan..mulut dia mcm slalu je basah..mula2 ingatkan minum air pastu malas nak lap tp xkan la kerap sgt..pastu time dia tdo..mesti mcm ada pool of saliva kat mulut..naik confuse..Rozy ada air liur basi ke..mcm kita2 semua tdo?? Bila 2-3 hari masih gitu..mula la naik risau..masa mula2 bawak balik sumpah aku x perasan benda nih..

Nampak tu..
Lagi..
Haa..ni siap meleleh..mmg caught in the act..x boleh blah betul..eeuuwww...... 

P/S: Ramai yg kata p vet cpt2..mmg la nak pegi..tp hati sikit reda sbb dia mkn selera..minum pun kerap..kencing & yakyak juga byk setimpal dgn amaun yg dia mkn hari2..cuma kekangan masa tu kadang2 mendesak..mmg x sempat..insyaallah Isnin depan mama bawak Rozy gi vet OK..bertahan Rozy..gambatte!!

2 comments:

  1. harap2 Rozy tak aper2..InsyaAllah..

    ReplyDelete
  2. Ee..bestnya jumpa blog kucing lagi, terus folo..
    semuga ROZY sehat dan happy2 selalu... keep on writting, ok..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers