Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 28 June 2011

Ist Boyfriend = Atek2

As salam..

Smlm..Atek@Mail Lambung balik..tengkuknya ada darah..hhmm..xde lain..ni kes gaduh..Atek..oh Atek..buat mama risau tau...

Handsome tak Atek2 ni.. boleh jd geng ngan Abg Madan tak kak kim??
Dulu..kucing cuma seekor je..Si Betty Mok2 tu la..selepas adiknya Nell terlepas..mati ke hidup..x tau apa kesahnya..sedih..nak raya plak tu hilangnya..so mmg raya xde makna la sgt utk aku thn tu sbb dok risau anak hilang..

Pasal Atek ni..masa tu baru pindah Karunmas.. satu malam..kitaorg lepas makan..sibuk kemas meja cuci pinggan kat dapur..tiba2 dgr suare kitten nangis2..masa tu..pintu sliding bukak..hall xde org..kosong..mula2 abaikan aje bunyik tu..dlm hati..suara dr TV kot..tp lama n kuat plak..so terus la kluar dr dapur nak carik mana suara tu..tiba2..nampak seekor kitten..busuk jgn cakap ler..comot..heeiii..mmg x comel sungguh ler masa tuh..dia dok nangis2 depan TV..ntah bila zaman dia masuk..panik ler kami laki bini..dukung dia..p luar rumah..kosong..xde lansung mak kucing atau sibling si kitten nie..garu2 kepala ler jugak..mana dtg ni..apa2 hal..bg mkn dulu...cian budak nie..
Sebelum tu..ada ckp ngan hubby..teringin nak kucing jantan sbb x pernah bela..slalu dpt girl aje..check tgk..Hah!! jantan rupanya kitten ni.."Kita bela ye bang kucing ni?" " OK, kesian dia kan.." Hahaha..masa tu rasa laki aku ler yg paling baik dlm donia (mmg pun..sape tak syg laki woo...ngeeee)

Ni ler Atek2..lepas dah bersih mandi semua..comelkan..bulu mcm kembang..tp bila dah besar..DSH rupanya..xpe..panjang pendek bukan hal..yg penting mama syg Atek!!
Nasib kat umah ada cage kecik..dulunye Betty pakai..skrg x mo dah dok cage..so amik ler bg si Atek2 guna..Mula2 mmg marah2 je Betty..selama ni dia kenal adik dia si Nell yg dah ilang tu..takut gak..tp Atek2 nampaknya nekad nak main ngan Betty..dah aku xdok kucing lain kan..ditampar..dtg balik... di sembur..dtg balik..sudahnya give up la Betty..mana2 pegi..mengikut jer si Atek2..maybe dia anggap Betty mak angkat dia kot..

Kak Mok..nak ikut..nak gi mana..?? ~ Sibuk ah..pergi2..x suka tau main ngan budak2 hingusan..~

Kak Mok..jom ler main wrestling..jom la.. ~ Tak payah..sekali ku ketis..terabur tulang rusuk ko..~

Ada satu hari..kucing betina dtg belakang umah..mengiau2..si Atek2 p jenguk..aku pon join ler tgk..hhmm..kucing kaler putih kelabu..disyakki mak kandung Atek2..dia panggil Atek2 balik kot..heeyyy..mana boleh..dah buang anak pastu nak amik balik ker..tp Big Boss kata maybe anak dia sesat termasuk umah kitaorg mlm tu..haaa..takkan nak pulang balik..dah bela bbrp minggu..dah sayang..so ckp la ngan mak kucing tu..aku nak adopt anak dia..aku suh di jaga anak2 yg lain kalau ada..ehh..bijak makhluk ciptaan Allah nie..dia ngiau 2-3 kali pastu dia pergi..maybe dia kata Ok ler tuh..fuuhh..selamat..Atek2 aku yg punyer.. =))

Tak dpt main ngan kak Mok xpelah..tdo ngan kak Mok pon jd ler..xpe..tdo kat montot pon xpe..

Urrghh...x muat nak tdo...montot kak Mok besau sgt..

Sekejap jer masa berputar..Atek dah besar..dah anak teruna!! (teruna kerr..) Lepas dia besar..dah pandai nak ada feeling2 ngan awek2..dia dah xmo jd indoor cat..nak wat camner..lepaskan aje la dia main kat luar..tp slalu pesan.."Atek..dah jalan2..balik tau..Atek balik mkn & tdo kat umah.. jgn x balik tau..nanti mama risau..dgr ckp mama nih.." Mcm paham2 je apa yg aku pesan..hari2 balik..kurang sikit risau hati..tapi biasala..ada masa balik bercalar..ada masa luka..jalan tempang2..adat membela outdoor cat gitu la..standby aje minyak gamat berbotol2 kat umah..

Pandai skodeng mama mandi..pandai bukak pintu..bahaya budak nih!!
Pernah nak cuba kawinkan Atek2 ngan Moochin (RIP), si calico yg cantik manis yg putih gebu tu..tak menjadik..masing2 dah ada pilihan hati sendiri..tak mainla arrange marriage katanya..Rupanya..Moochin suka ngan Giant..selamat kawin..6 dah anaknya..si Atek2 ada girlfren..stray cat area2 sini gak..haishh..

Atek2 yg garang..penjaga merangkap bonzer  Jln Karunmas 3, Tmn Desa Karunmas..apa2 masalah..sila carik Atek2..dia ADUN Balakong..

Dah penat keliling taman & menerima aduan rakyat..balik umah..mkn & zz..z.z.z.zz...zz..

Muka jer nampak garang gengster (Mail Lambung)..tp kalau dgn Giant..takut dia..dgr kucing kat luar bergaduh..kelam kabut dia lari naik tingkat atas..apa daa...Muka legend..hati cute..Big Boss slalu kata..Atek2 ni muka dia mcm nak nangis jer, muka panik memanjang...hahahahha..

Dlm muka mcm nak nangis..dgn baby2 suka eksen..tunjuk garang..padahal...penakut..tgk tu..dia marah baby2 tp dia yg takut..tinge dah berlipat kebelakang..si Bokashi tgk selamba jer..malas nak layan si abg yg ada kecelaruan emosi agaknya..

Rasanya..dah cukupla Atek2 membohjan kat luar..insyaallah ada rezeki..nak join Snip Programme SPCA-DBKL..sunatkan dia biar kurang sikit nakalnya..alang2 dah jd outdoor..mama sunatkan la ikut program utk outdoor..save sikit $$$ mama..aku x kisah kalau nak di snip telinganya sikit..sbb dia mmg duduk kat luar..beli collar loceng bagai..bukan sekali dua..berkali2..ilang saje..ntah dia gadai ke..bagi kat girlfren ke..ntah la..jgn kata mama pilih kasih yea..sbb antar Rozy & Momot sunat kat HVC..


P/S: time garang berapi2 = Mail Lambung..
time baik penakut = Atek2

3 comments:

  1. ehehe..atek2 nak kena sunat laa..takper..pastu tu melekat laa kat umah hendaknya..takder laa balik bawak luka..hik2

    ReplyDelete
  2. Hi, Atek... Meh sini, gang ngan abg madan. Kita bersatu, kasi goyang ini dunia... he, he..

    ReplyDelete
  3. hehe...nnti lepas Atek2 cunat jadi lah dia pemuda budiman ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers