Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 4 January 2012

RIP Betty..Masih terlalu baru..Aku perlu masa..

As Salam..
Pagi yang mendung..mendamaikan..hari ni budak2 dah start skola..

Mcm biasa pagi2..bg breakfast pada furkids..bukak tin wetfood..
..."Cepat sume turun...mama ada Quit ni..cpt turun sape nak makan..lekas!!''
Dengarla bunyi loceng berlari2 ke dapur...Rozy..Bokashi..Lulu..
Eh..kenapa korang 3 ekor aje?? Kak mok mana?? cepat panggil dia mkn...kalau lambat nanti abis..

Astagfirullahalzim..aku lupa..kak mok dah xde..

Betty...Betty...mama kerinduan..mama rindu Betty...sob..sob..sob..air mata mengalir deras..
Furkids yang lain seolah2 tahu aku dalam kesedihan...
Ya Allah..sob..sob..

Bila Rozy buat perangai tarik2 langsir..mulut ni mcm dah kene set..automatic akan jerit..
"Rozyyy....ko jahat yer...mama panggil kak mok nanti suruh lempang  ko nak??!!"

Ya Allah..aku lupa...Betty dah aman disana..Tuhan..betapa besarnya pengaruh kasih sayang yang Kau berikan...semua yang berlaku masih terlalu baru...
Kerinduan memuncak lagi..air mata mengalir2...aku lemah Ya Allah...sob..sob..

Betty dah 15 thn..atas faktor usianya..aku dah lama bersedia utk hadapi kemungkinan2 mcm nie..
tapi aku x sangka kehilangannya akan rasa sesakit ini..
apa2 saja dlm rumah mengingatkan aku pada Betty..
Kipas peberet Betty..
Pinggan khas Betty..
Collar Betty..
Baju Betty...
Scratching pole Betty...
Carrier Betty..
Towel Betty..
Medical card Betty..
Vitamin Betty..
Ubat2 Betty..
Istimewanya Betty..x dpt ditandingi yg lain2..dia kucing yg pertama aku bela setelah bertahun2 bagi makan stray cat..
Kucing pertama yg abah approve utk dibela walau abh tak minat kucing..
Kucing pertama yg berjaya ubah mama kepada cat lover walaupun mama takut kucing..
Ya Allah..kuatkan la semangat aku..
Aku dalam kerinduan yg teramat sangat..

Terbayang2 kelibat dia jalan2 dalam umah..asah2 kuku kat tempat feberet..kais2 littertray..
Terdengar2 dia mengiow2 bila nak sesuatu, bila dia panggil2 kita..
Teringat2 bila dia datang gesel2 mintak dimanja, mintak disyg2..

Maafkan aku Ya Allah sbb menjadi terlalu lemah..aku redha Kau ambil dia..
Tapi aku hanya manusia biasa..
Rasa sedih dan rindu masih menebal..
Aku perlu waktu utk lepaskan semua..

Betty..kamu dah selamat dan bahagia bersama Penciptamu di sana..kamu dah cantik..kamu dah x sakit lagi..maafkan mama kalau ada kekurangan selama mama jaga kamu..First time mama nampak Betty kat SPCA..mama tau Betty akan jadi baby yg istimewa utk mama..Kalau kamu jumpa Moochin ngan Nell kat sana..kirimkan salam sayang mama utk mereka..Bergembira la dgn adik2 kamu kat sana ya, InsyaAllah ada rezeki nanti kita jumpa..Mama, papa ngan adik2 kat sini semua rindu Betty..
Betty...Betty..sobb..sob..






RIP sayang..mama rindu...rindu sgt2..


12 comments:

  1. RIP Betty.... Salam Takziah, sbr ye mama betty :(

    ReplyDelete
  2. RIP betty...sedig je baca post ni..harap mama betty tabah ya.

    ReplyDelete
  3. tq kawan..aku masih cuba walaupun susah..the grief is unbearable.. T_T

    ReplyDelete
  4. sedih sangat :((

    tabahkan hati yer mama...mungkin ini yg terbaik utk Betty, Betty dah tak sakit lagi..Betty dah aman di sana..dan tentunya Betty sangat berterima kasih utk mama kerana mendapat kehidupan yg gembira sepanjang hidup bersama mama

    RIP Betty sayang...

    ReplyDelete
  5. Sorry for your lost babe..

    Dear Betty,
    Semoga Allah akan terus melindungi kamu and the rest of your friends up there..and dont forget to pray for the safety of others kat bawah ni ye sayang..

    With love,
    Aunty Mya

    ReplyDelete
  6. Jangan bersedih ya sahabat,

    Yang pasti Betty mendoakan kesejahteraan kamu juga kerana telah menjaga dia dengan baik dan penuh kasih sayang.

    ReplyDelete
  7. RIP Betty deary...so sad reading this post about Betty's passing. Your mama truly miss u much. can't hold the tears when look at your cute pics....Aman kamu di sana. be Strong Mama Betty. sorry for the loss

    ReplyDelete
  8. Sabar yer..Betty dah aman di sana..

    ReplyDelete
  9. RIP Betty,

    YaAllah, sedey sgt baca kisah akak..terigt waktu KW kehilangan hachi..rasa sakit sgt kan..akak, sabar la ye.. insyaAllah, masa akan pulihkan semuanye..akak kene kuat utk anak2 yg lain..

    *hug from us*

    ReplyDelete
  10. takziah...sedih sgt bc entri ni..sy turut menitiskan air mata...sgh!dia aman di sana...kamu bersbr lah yer...

    ReplyDelete
  11. Allah lbh sayang kn dia kak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers