Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 14 September 2011

Aja aja hwaiting! Ganbatte!

As Salam..

Hhmm..
Ini bukan sesi luah perasaan..tp rasanya mau jelaskan saje mana2 yg samar..samar bayangan sungguh la..

Pasal entry lepas yg melibatkan Keep Slim...yg Betty tulis tu..ada la kwn2 yg pm tanya adakah aku berjaya kurus (wth!), brape fee kat sana, apa yg dibuat dek amoi2 Keep Slim tu kat aku, kene bogel ke tak masa kat sana..adooiii..x lalu sungguh nak jawab..sungguh aku x bisa..sampai kapan pun x bisa..hahahha..

Keep Slim package tu dah beli lama..cuma x abis kan je..so skrg nak continue balik..brape harga?? of kos riban2..mana2 slimming centre harga mmg sume gitu..takde treatment yg harga RM29.90 unless promosi utk tarik pelanggan..cam biasa..skali ko dah masuk dgn voucer promosi tu mmg ko kene dgr la ceramah panjang konsultant tu nak jual barang..rasa2 xde duit, or stakat nak turutkan 5kg je, or gatal2 nak try..x payah masuk..ko buang masa..lain la kalau ko mmg byk duit..atau mmg dah niat nak beli package2 tu xpe..

Gi sana bukan juga niat nak kurus slim melim mcm JLo atau mana2 Miss Universe..sbb ada yg kluarkan statement "Aku x pernah nampak ko kurus pon..gemuk je forever"...wahh...mcm cibai mulut ko yerk manusia!! ..
pastu kata..."Ko asyik masak jer..camna ko nak diet..mkn jer"..ko mmg menempah maut weh, kurang ajar!!

 Sejujurnya...niat aku hanya utk kurangkan berat badan sbb masalah hormon and a few other problem yg x mau aku bincangkan disini..so ia utk memudahkan proses percubaan aku utk dptkan zuriat..harus kau jelas tentang itu sblm ko kluarkan statement sampah ko tu yea..terguris hati aku..huh! Enuff dgn statement2 gampang tu..mencik!!

 Kalau aku dengar lg suara2 sumbang ko..aku hantar aci2 Madras ni pi hentam sama lu..mau??

 Sesungguhnya ajal maut jodoh zuriat itu semua ketentuan Allah..apa aku boleh buat?? doa dan usaha keras utk dptkannya..ternyata rezeki zuriat aku x semurah pasangan2 lain yg cepat dpt baby..apa nak buat..stp org dugaannya Allah bg tak sama..maybe lebih yg kita nampak..tp ada kurangnya dibahagian lain yg kita x tau...Big Boss juga x bising..dia cool aje..dia x mau aku stress..tq sgt2 sbb memahami..

Oh ya..skrg dah start final sem..exited sungguh..tp of kos ler..keje melambak..takpe..bersusah2 dahulu..skrg masih stuck dgn data analysis..yea..yea..aku tau dah lama dok sibuk wat data analysis..tp nak wat mcm mana..dari awal SV dah bgtau..research yg ni involve byk SPSS..mmg sungguh byk!! tp xpela..aku dah xmo buat lab work..even lab work senang..x payah apply ethics..aku mau cuba mende baru..since my Biomed days..labwork memanjang..tukar angin ahh..mudah2an dipermudah segala..aku nak grad thn depan..x mau extend ah!! mau grad!! mau grad!!

 Sesungguhnya aku mmg berusaha menyiapkan tugasan ku itu..permudahkanla..mata..sila beri kerjasama..jgn asyik nak tdo jer..tp mcm mana x tdo..furkids sume tdo keliling kita time wat keje..sudahnya mama nya also zzz..zzz..zz..zz..

 BERUSAHA ANA!!





4 comments:

  1. hehe, gudluck...betty bole mama betty pon msti bole...chaiyok2!

    ReplyDelete
  2. chaiyok chaiyok!!

    smoga mama betty sukses dan cepat dapat baby, amin....

    ReplyDelete
  3. Biarlah mereka nak cakap aper.... mereka saja nak hilangkan fokus kita, nak ganggu ketenteraman yg kita ada.... just do it. All the best to you, sis....

    ReplyDelete
  4. bravo..ana..teruskan usaha murni anda, pedulikan kata2 org...Insya ALLAH, jika niat kita baik, ALLAH mudahkan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers