Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 8 September 2011

Bye2 Ball2...

As Salam

Balik dr kampung..bukak FB..kecoh pasal PETKNODE..alhamdulillah mujur x hantar kak mok kat sana..terima kasih dr nurul dr HVC sbb ingatkan utk isi borang boardingcepat2 takut penuh..tak lupa pada Big Boss sbb dr awal menentang Betty ke Petknode sbb dia kata x sedap hati..berat je rasa nak ke sana..ada hikmah rupanya..syukur ya Allah..

Bergegas..siap2..nak ambik kak mok..dah janji nak fetch dia hari ni..sampai2 je..hhmmm..kak mok tgh relax..siap tdo atas penimbang HVC..Betty..ko mmg kaki tdo...baek punyer dia landing atas penimbang tuh...hikhik..kerinduan yg amat sgt..tapi cover2..takkan aku nak peluk cium nangis hiba plak depan dr nurul ngan dr joe..sampai umah..mmg aku gomol2 dia..rindu!!

Selain tu..sempat aku p vaccine si Rozy Tiger ngan Bokashi..Rozy kan awek gengster..dr nurul cucuk dia relax...buat dunno jer..tp bila part si Bokashi nak di cucuk..haishh..mcm kene rasuk..tetiba garang x semena2..apa nie...x paham..padahal kat umah punye la manja x tau nak ckp...

Bincang2 punye bincang..kasi zass terusla..berat dan umur pun dah sesuai..lgpun nampak Bokashi mcm dah practice2 nak pancut2..sblm dia pandai..aku kasi zass dulu..remove itu ball2 jantan..then vaccine skali..

Nak zass pun amik masa..ngape??  anak aku kebal..cucuk ubat bius..dah muntah 2x masih x mamai..dr siap tutup lampu..tutup cage nak kasi dia relax..hhmm..x jalan...dia duduk tegak mata stil membulat..so dr cucuk lg skali..kasi pengsan mcm nak spay kucing betina..baru dia rebah..itu pun sempat menendang2 masa tgh operate ball2 dia tuh..nak kata sakit..dia dah mmg dah pengsan..musykil aku kejap..mmg kamu kebal ler Bokashi!! Ilmu apa kamu pakai?? meh khabar kat mama...

 Ni ler rupa budak kebal pas sampai umah..dia muntah2 lg kat umah..pastu tdo..effect ubat x abis lg kot..cian anak mama..mama buat utk kebaikan kamu jugak..

 Monyok..xde semangat..diam aje dia atas hammock tu..slalu pantang org lalu lalang depan cage dia..bising mulut dia menegur org mcm bertih goreng..masih mamai ler tu...

 Dlm healing proses..hari2 mama bubuh bedak Agnesia tu..biar ball2 kamu cepat kering..dia tau dia pas buang ball2..pesakit la konon tu..manja sgt..x leh nak buat kerja..dia tdo kat tgn..tdo depan lappy..tdo atas lappy...duhai la anak...

 Kadang2 mintak pangku..mintak garuk2 perut..ngengada kamu yer..tp sbb kamu pesakit..pastu kamu berani masa cunat..mama layankan aje pe'el kamu nih..

 Tgk..yg tinggal kantung ball2 aje..dah kering dah..Bokashi pon dah aktif balik..tp perangai berubah saaaangat ketara..dah jd pondan baik..cepatnya!!

 Tgk tu..tdo pon x payah guna cage..dia dah pandai independent..boleh tdo sendiri..kalau dulu..nak tdo dia akan pekik memekak satu rumah..sbb x tahan kami masukkan dlm cage..skrg tidak lagi!! yes!!

 Dah pandai carik aktiviti sendiri..dah x nakal kacau org atau kak mok..instead dia juga dah claim kipas tu dia punye..hah..sudah..berebut kipas ngan kak mok..dah ler kak mok tu gila ratu kipas kat umah nie..semua kipas dia punye...brape banyak kipas mama kene beli daa...

 Perangai juga makin senonoh..manja berlebih2an dr sebelum dibuang ball2 nya tu..harap kamu sihat..membesar dgn baik sepanjang dibawah jagaan mama ok syg!!

Oh..sbb Bokashi stil below 1 yr..kene repeat  jab la utk vaccine..ujung bulan pegi lagi untuk 2nd jab..then vaccine only once a year..dpt free majalah petster..tq HVC

P/S: Mmg rezeki dipertemukan dgn Rozy..dpt kami sama2 tumpang kasih ngan anak2 dia..depa pon terbela..happy kot sbb dpt owner..pasni turn Fei Mau plak..oh yea..ada update pasal Fei Mau kejap lg..x sangka Fei Mau masih begitu..tungguuuu....

4 comments:

  1. dah lepas satu ekor g zass...kite nie ade 5ekor menunggu nak tipiskan poket kite nie...belom cmpur benda2 lain lagi...hukhuk.. =((

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah da selamat

    mujur tak jd salah sorang mangsa peknode, tak dpt nak bayangkan :(

    ReplyDelete
  3. HVC tu ape?

    ReplyDelete
  4. HVC = honey vet clinic..kat bangi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers