Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 29 September 2011

It's a long winding road..

As Salam..

Dari minggu lepas..sana sini convo..oouuhhh..x sabarnya..harap2 dipermudahkan urusan research aku nih..

 Time tu jugakla sorg member sekelas masa Biomed dulu juga convo..lupa nak tanya dia buat Msc apa..tp yg penting sudah selesai..Alhamdulillah..nampak gambar bangunan belakang tuuu..itu DECTAR (Dewan Canselor Tun Abdul Razak)..UKM kalau convo mmg situ tempatnya..Insyaallah thn depan turn aku pula kalau semuanya berjalan lancar...mama ckp dia da boring asyik convo kat sini..nak wat mcm mana..dah kami adik beradik setia ngan UKM..silap2 nanti phd pon kat sini..UKM tetap dihati tauuu...hikhikhik.. 

 Hhmm..Isnin lepas jumpa SV, discuss pasal research ni..banyak lagi kerja nak kene buat..tambahan2 yg perlu utk mem'power'kan lg tajuk ni..tambahan SPSS yg tak pernah aku buat sblm nie..hadooii...mana plak buku SPSS ni..time2 ni plak dia menghilangkan diri..a few tambahan calculation..urrgghhh....lotih!! tp aku xkan komplen lebih2..sbb mmg ini yg aku mahu...bersusah2 dulu..

 Pastu...my SV ckp dia target mau hantar publish research ini dan a few other students bawah dia (Tasneem & Shimi, be prepared eh)..dia dah suruh survey2 journal mana nak hantar paper nih..hoh..my jaw dropped!! ahahhaha...then of course ler..namanya publish paper..kene la keje keras sikit..publish paper=extra work..hadooiii..siap nanti sblm viva ada kene pi dok bengkel kat hotel a few days..semata2 nak concentrate mende nih..owhh...takutnya!! sumpah takut!! tp ini kan experience..pasti tak kan aku lepaskan gitu ajer...in future..peluang utk apply apa2 insyaallah lebih cerah sbb kita ada publication...phd maybe? hukhukhuk..tak salah berfikiran jauh..tp...apa2 pun mari habiskan yg ni dulu..kgn sampai yg dikejar x dpt yg dikendung berciciran..

 Sooo....kene start mulai skrg..sungguh pon kene work hard..kene enjoy life juga..aku bukan robot okeh!! 
perlukah aku stop tgk citer korea?? no way!! 
perlu stop jalan2 dan tgk movie? definitely no!! 
perlukah aku stop hanging around with friends? never in million gazzilion years!! 
yg penting disini ialah TIME MANAGEMENT..and one of the biggest culprit ialah FB..x sah kalau sehari x log in..esp bila involve dgn this animal welfare thingy..rasanya x sedap kalau x baca perkembangan isu2 ni setiap hari..dah la skrg banyak sgt kes animal abuse/cruelty..haishh...whatever it is..
You can do it Anna!! go baby go!!

Tak sabar mau begini..senyum gembira..jubah konvo pink yg comel...nikmat2....oh yea Big Boss..nanti convo mama mau bunga besar..err..mau red+pink roses yg ada bear2 tuh yea..bunga2 kecik takmo tau..demand lebey..menyampah betul kat statement aku tuh..hahahha..

btw...congrats Munirah!! Sesungguhnya kejayaan kamu ni jd pembakar semangat kak Di utk terus berjuang dan berjaya mcm kamu =)

P/S: Masa convo undergrad..arwah tok sanggup turun dari S'pore semata2 nak menghadiri convo aku tuh..rindunya pada atok..Al-Fatihah..



7 comments:

  1. all the best and gud luck utk mamabetty!

    moga-moga smoga yg diimpikan menjadi kenyataan, amin...

    ReplyDelete
  2. waaa......kita pun pencinta UKM..UKM sentiasa di hati..hehe..baju kaler ni...fst yaa? adik rina pun kt ukm skang...rina dulu ftsm jah..tak smbg master lg..ongkos blum cukup..adik rina pula skang kt kejut. dia bru masuk thn 2 degree

    ReplyDelete
  3. MM & kak kim..terima kasih..amin..amin..

    anizarina..yeayy!! kita geng..bukan fst la..fskb..ubah pink tu..gugurl sungguh..ahahahaah

    ReplyDelete
  4. hahah..ha ah..lupe..fst kaler ungu..hahhaha...at least jubah korang kategori lawo lah...ftsm kaler pink gitew..haha....

    gud luck mama betty :) :)

    ReplyDelete
  5. Salam kenal & balas ziarah :)
    suka ngan kucing yer??? anyway gd luck for whatever yr doing :)

    ReplyDelete
  6. anizarina..ukm ni jubah mcm2 kaler kan..meriah youu...

    mama hawa/mama nani..terima kasih..salam perkenalan ya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers