Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 18 July 2011

Pink @ Biru?? Tapi saya mau pink..PINK!!

As salam...

 Pukul 2.30 pg..teman Big Boss tgk bola..lapar..dgn segera aku goreng karipap pusing yg mmg peberet..bukan aku buat..bukan juga beli instant..tp pemberian mak Big Boss..hhmm..dia mmg hebat kalau buat kuih karipap ngan kuih koci..sape tak kenal kak Normah Tmn Bkt Belimbing..sedap sgt..nanti bila buat lg..mak bg ler lagi yea mak..menantu mak ni malas nak wat sendiri..masak lain takpe..tp bab kuih2 aku mmg surrender...yg korg nampak cuma 3 biji..hakikatnya 9 biji yg aku goreng..ditambah dgn air teh sejuk fresh dr fridge..mmg terangkat!!

Sabtu hari tu..Big Boss gi tgk si Bebe..hhmmm..dah ada rupa kereta kan..sblm ni rupa kerepek pon adoo..teruk giler kemeknya..cerita Bebe di sini.. aku x ikut..ngantuk sbb tidur kol 4 pg mengerjakan data2 research..so Big Boss  ditemani sepupunya..si Shafiq..maceh yea Tepet..ko bawak laki aku pi tgk kete..slalu kalau si teh x bz mmg kami ajak dia...

Tgk Bebe tu..dah masuk pintu baru..tayar n sport rim juga dah tukar..maybe nak buat finishing dulu sebelum cat then wayering.. Alhamdulillah..happy sangat..ilang kejap idea dan ingatan nak beli viva..ehehhee...viva?? ape tu viva?? kuih ka?? ahahhaha..

 Bahagian depan juga dah masuk bonet baru..itu tayar Pirelli kata Big Boss..tayar jenis mahal..semua 4 pakai tayar yg sama..bunga tebal giler..laaa..mana aku tau tayar mahal ke tak..aku ngangguk aje..yg pntg bertayar..kalau tak mcm mana nak jalan...

 Best part ni..tiba2 Big Boss called..tanya "Kita nak masuk kaler sama ke atau syg nak tukar kaler pink??" Wuuiihhh...berbunga2 hati aku xleh nak kata..sebelum ni dah diusulkan..dia kata tak lawa..tak comel..tak payah..sbb nak kene tambah $$$ lagi...so aku give up sudaaa..pasrah je la..janji Bebe OK semula...tp bila dah ditanya gitu..hhmmm..of course la aku jawab pink..bodoh la kalau aku menolak kan...member dah offer...maceh bang..maceh sgt2..mmg kau telah berjaya menggembirakan hati surimu ini.. *wink wink*

Ok..so mulalah agenda memilih warna pink idaman..pink byk tone..byk jenis..boleh pening..drpd secerah2 selembut2 pink sampai ke shocking pink yg boleh buat org sakit mata tak pon nyaris2 dpt heart attack.. kalau tgk gambar kat atas tu kaler pinknye mmg peberet aku tp bila disesuaikan dgn kete..rasa pelik ada..mcm kereta mainan pun ada..hhmm..x mau la pink yg itu..x cun..pd mata ku la..marah lak owner nye nanti..

 Yang pink kat atas ni plak, dia bikin belang2 ala kete racing..ada pink sikit (slalu org guna kaler itam), pastu ada putih2 kat bonet ke, bumbung ke..hhmmm..cantik jugak..walaupun aku wanita ganas (sambil kepal2 penumpuk) tp aku masih ada ciri lemah lembut (duduk bersimpuh sambil cubit2 tudung)..so reject jugak ler..x pekenan dimata dan jiwa..cancel!!
Pink yg bawah tu cantik gak..lembut..mcm kaler ala2 Getz ataupun Jazz..tp mata aku tgk lembut sgt..xde ciri2 garang..arrgghhh..reject la gak..

 Setelah di pikir2..ditimbang2..pink myvi mungkin sesuai..kaler yg asalnya tone magenta..ala2 pink purple..lupa dah namanya..kalau tgk kaler kat atas tu x tau la yg mana cun..yg atas kot..yg gelap sikit..sudahnya dr pening2 kepala..cakap je kat org cat tu..nak kaler pink myvi..settle masalah kan...harap2nya bila dah siap nanti cun melecun..mmg warna dan kereta idaman sejak azali..huhuhu.....haaaa..ada gak yg tdo dlm kereta nih...bila dah cun gini..hhmm..Kia Forte sila duduk diluar yea..Gen2 pink kesayangan mama dok bawah porch..ihik ihik..

 Nasib baik jiwa masih waras..sbb mata dah agak bersinar2 bila tgk interior yg pink finishing ni..huhuhu..comelnya..kalau aku minta interior yg asal ke pink..mau berdarah/bernanah Big Boss..kluar air mata hingus segala..tp xpela..aku skip saja..bila pink gini leceh juga nak jaga..x payahla..aku cuci kete pon mintak Big Boss hantarkan ke kedai..x rajin aku nak menyental mengulit kerete mcm sesetgh org..

Maaa..cantik kete pink mama..Lulu pon suka..sesuai utk cute sexy ladies mcm kita ni kan ma..hehehe..

P/S: Tak sabar tunggu kete siap..dan oh ya..lepas saje amik kereta bila dah siap nanti..destinasi pertama tentunya kedai aksesori kete..lambatnye..cepat la cat apek!! lambat2 sgt buat nanti I pijak lu punya muka!!


5 comments:

  1. kan!! sungguh gugurl kaler iteww =)

    ReplyDelete
  2. saya suka itam..itam manis..ahaha ;p

    ReplyDelete
  3. masalhnye kete takdok kaler itam manis..sume itam pekat likat..ehehhehe

    ReplyDelete
  4. peh ..pink siot!...mmg girlie habis ko ni...bg aku lawa color tu...sesuai dgn ko..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers