Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 30 July 2011

Bunuh kucing cuma kena denda RM400..byk cantik muka kau??!!!

As salam...

Astagfirullahalazimmm...astaghfirullahalazimmm...
Sebelum tulis apa2..baik aku beristifar & bawak mengucap byk2 dulu..hati tgh panass...

Photo credit to Adem & cats..

Hhhmmm..ni la muka amoi laghanat pengkid mental case yg kene denda HANYA RM400 selepas dgn sengaja pukul dan bunuh anak kucing... cukup ke sekadar denda..??? Denda ni lansung x mendatangkan keinsafan/penyesalan utk org2 mcm nie..tu muka sedih pon aku bajet sbb nak tagih simpati public..

Mintak maap ler..terus terang..stakat RM400..sebelah mata dia boleh bayar..itu pon sbb masa dia sedap mendera kucing tu ada kene rakam ngan cctv..kalau x..ada korg rasa si laghanat ni nak buat muka sedih gini...aku xleh terima alasan masalah peribadi ker..masalah peribody ke..sbb aku rasa stp org yg lahir itu datang dgn package akal waras dan sifat simpati..unless ler kalau ko tuh mmg dilahirkan mental retarded..dan acara pukul memukul kucing itu berlaku atas pilihan diri dia sendiri..xde sape yg paksa..terang2 kucing tu lansung tak kacau/usik/pergi dekat2 dgn dia...heeyyyy...panas ati aku!!! 

Huh..kalau ler aku ada contact kaki pukul mcm dlm KL Gengster..lama dah lunyai malaun ni..

Astagfirullahalzimmm...Astagfirullahalazimmm...Astaghfirullahalazimmm...

 Aku x mampu nak upload vid si malaun tu..tak sampai hati..gambar ni je la aku paste..kalau nak tgk gak silalah ke wall FB aku..type kat Google or Youtube juga boleh...

Hati aku sakit..masa dia hayun payung kat kitten tu..aku boleh bayangkan sakitnya..hujung payung kan tajam..siap hayun mcm main hoki..terus x gerak2 kitten tu..pastu dia pijak2 lg..mmg celaka kejam2..Mak kucing tu ulang alik nak selamatkan anak2 dia tp dia pon takut kene bantai dgn payung jugak...Ya Allah..kejamnya...masa tgk vid tu mmg x tahan..depan pc aku teresak2..Ya Allah..SANGAT KEJAM..anak sedara dajjal ke hape dia nih..!!!!

 Luahan hati aku utk si malaun tu.. Ko tunggu je balasan tuhan..ko siap aje..



 Ini luahan hati Betty & adik2nya..



Best kan wording & gambar tu..sebenarnya itu badge..special project dari Furkids Loving Community to raise fund for Kucing Terbiar & Anjing Jalanan.  Hasil jualan setiap badge..RM2 akan masuk dlam Kucing Terbiar Anjing Jalanan punyer fund..

Bulan pose dah makin dekat..meh la bersedekah..nak sedekah kat org kene tgk2 gak..silap2 terkena dgn pengemis palsu..tukar ler angin..kita tolong si comel2 makhluk kesayangan nabi nih.. korang main game kat arcade pon kadang2 sampai 10 hengget..badge ni baru 4 hengget..pahala pon ko dpt..kan..kan..

Size = 38mm - RM4 each 
5pcs = RM20 including postage
10pcs = RM40 including postage

Ada banyak design..sesuai la dgn tujuannya..semua memperjuangkan hak2 animal..selain tu..also to create awareness tentang kepentingan spay/neuter pd pet.. kalau berminat leh contact/pm Zeezam kat FBnya..design boleh campur..pilihla ikut suka dan citarasa masing2..


 I love my fat cat...Betty..fatty Betty..ngeee...

 Cantik kan..tergoda kan.. beli kan..ahahha

 Ini personal favourite..

 Ini juga..



 So...apa lg..order la cepat..jgn berlengah2 lg..

Bila fund ada banyak $$$..mcm2 kita boleh buat..kalau ada emergency case nak tolong sape2/mana2 strays yg memerlukan..tak perlulah lagi buat derma kilat..sbb ada mulut2 puaka yg bising2 kalau sikit2 nak mintak donation..

Kesimpulannya..agak2 ko kedekut taik idung masin..x payah la derma..dan x payah banyak bunyik juga..kitaorg x hadap ler $$$ ko..ramai lg insan2 kat luar tu yg sudi nak membantu..cuma kadang2 message x sampai pd depa2 nih.. Pd yg nak bantu tp financial problem plak..takpe..just help us to spread the words..itu pon dah memadai..nawaitu korg tu yg penting..

P/S: Mau mintak Betty blanja mamanya badge.."Betty...nak duitt...mama nak beli badge.." 

3 comments:

  1. mmg tak puas ati dgn denda ni..geram..tak tgk pun video tu..tak sanggup..takper.ader balasan dia di sana nanti..

    ReplyDelete
  2. sbb dah tgk video tu la yg marah meluap2 nih..haishhh..kejam..

    ReplyDelete
  3. kejam org seksa kucing ni..hiss2....bg rotan sampai siat kulit org dera kucing ni...:(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers