Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 25 July 2011

Betty..oh Betty...

As salam..
Selesai pertarungan bola sepak Msia vs Spore..Harimau Malaya tewas pada Singa  Selatan dgn 5-3, aauuummmmmm  auummmmmm...singa mengaum..mencicit harimau lari balik Msia..takpe2..28hb kita repeat yea..

Continue dgn sepaktakraw Msia vs Spore..kita menang 3-0..hahhahaha..libas!! libas!!

Tapi.. pertarungan sebenar baru sahaja habis ptg smlm..pertarungan yg buat mama naik hangin and Big Boss rasa nak patah pinggang..pertarungan apa?? Bertarung memandikan Betty & budak2 asrama..Pertarungan jd bertambah hebat dan gawat bila budak2 ni semua bawak skali tentera2 kerdilnya iaitu KUTU..aarrgghhh..mana mama tak naik hantu tension..

 Wajah penuh dgn ekspresi x puas hati..tgk tu..siap belagak lg..protes tak mau tgk kamera...hhmm..ada mama kesah??!! Ini semua gara2 dipaksa mandi..mcm mana x paksa..follower kutu nye saaaaaaaaaangattt banyak..dah berkampung2..dah berpesta2 kutu tuh..dah ler awak tu bulu lebat...bulu ekor lebat..bulu ketiak lebat...

Haiishh..x leh jadik...menunggu masa je nak bawak p vet..sementara tu..mandikan dulu dgn sabun kutu berkuasa power..nanti nak belikan flea collar tu kat makcik nih..

 Budak2 asrama juga tidak terkecuali..yg paling banyak followers kutu ialah Bokashi..maklumla..member bulu panjang skit..kesiannya anak2 mama nih..nanti kita pi vet yea..tunggu kete pink mama siap..xpon kita pinjam kete ayah cu yea..kpd acik..ready je la..anytime kak akan sound utk pinjam kete..hehehe

Lepas mandi..tu yg tergedik2 nak outing tu..tp tidaakkk..mama dah tak larat..mama sudah collapse selepas mengerjakan korang berempat..korg wat ler muka comel ke..jerit2 ke..nangis2 ker..semua x akan dilayan..kalau mama mandikan semua skali 10 ekor..mau rasanya korg je la dok luar biar mama yg masuk dok dlm kandang...hhmmm...

Lepas kene mandi..wajibla majuk ngan bonda dia ni kan..so tdo pon kat ujung2 tilam..tempat Big Boss lepak2..ye ler..mama slalu lepak tilam yg belah kiri..konon2 x mau mama nampak..nak tdo separas dgn tilam..tp mana boleh..Betty kan buncit..baru2 ni timbang..8kg dah makcik nie..heeiii..ni kalau pi HVC ni mau kene babab montot ngan Dr Nurul..hari tu masa Betty 6kg dah kene sound..Betty kene diet..skrg bukan makin susut..lg naik berat dia ada.. obese sudaa...

 Tapi...Betty mana leh berjauhan dgn kipas kesayangan dia tuh..hahahha..sikit2 dia naik kepala atas tilam..pastu sikit2 dia ngesot (hahhahha..mcm citer hantu suster ngesot yg indon tuh..) pi kat kipas..siap landing tdo pegang kipas..gasak ler ko berebut kipas ngan Big Boss..Big Boss slalu komplen..kalau Betty dok depan kipas..angin x rasa sgt..sbb makcik gemok ni blocking..ahahhahahaha

 Hhmmm..apa la sgt nikmat tdo kalau stakat dpt angin jer..mesti mau naik atas tilam kan..hhmmm..Big Boss tertido2 kat bawah dpn tv sbb teman mama wat keje thesis ni..senyap2 mamanye pon perhatikan makcik gomok nih..

Sikit2 dia panjat tilam..sampai dia dpt port selesa dia..yg tak tahan tu..Big Boss tolak dia ke tepi..dia diam kejap..pastu dtg balik..sudahnya Big Boss x larat dah nak bersaing ngan makcik 8kg ni..dia yg ngalah tdo separuh badan kat lantai..ehehehhe..pandai kamu yer Betty..

Masa tu mama dah touching2 gak sbb Betty tak mau dekat ngan mama..kan dia protes bahana kene mandi..sudahnya si Rozy yg dtg pujuk2 hati..pepagi buta kol 3 mcm tu..dia dtg..main2 gigit2 pencil case..waaaa....dia buat muka comel..mintak garuk2..hishhh..cair ler mama..mmg comel la kamu ni Rozy...baik perangai plak tu..mmg sesuai kalau dijadikan menantu...ngeeeeeeeee...


4 comments:

  1. hehe...nampak sgt muka tak puas hati tu :D

    ReplyDelete
  2. kan..siap jeling2 lg...haisshhh..juling baru tau..hihiih

    ReplyDelete
  3. Maner member tak bengang, lepas mandi pakai baju tu balik.. he, he...

    ReplyDelete
  4. ahahahhaa..ye ler..kang mama tempah kebaya labuh utk betty..ready made xde size maaa...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers