Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 14 July 2011

Oiiitt...Bentan ler nanti!!

As salam.

 Rutin hari2..selagi pesakit2 masih dlm tempoh berpantang..gini ler..hari2 check bekas jahit..tabur medicated talc ngan makan ubat..Alhamdulillah..Rozy atau Momot..both x takut ubat..jd xde la sesi menggelupur, cakar mencakar silat mensilat..tgk tu..bekas jahit Momot..heals perfectly..xde bengkak..elok jer..Momot pon dah mula jalan2 dgn ceria..sudah selera mkn..dan dah nak berkawan2 dgn housemate sekandang..dah nak lepak tdo ngan papa Giant mcm selalu..Momot beransur pulih..happy sgt..Big Boss hari2 tukang bagi kata2 peransang sambil dok dukung nak bagi ubat..."Momot pandai".."Momot anak baik".."Momot budak berani"..haishh..aku yg naik cair..ciri2 bapa mee kari mithali weehhhh..hehhe...

 Haaa..yg anak degil sekor ni..melawan saje..mkn ubat Ok tp...x mau dikandang..pedulik ape dgn luka jahit yg stil basah tu..dia dah ngamuk mengalahkan kene sawan..sudahnya mengalah ler ngan dia..drpd terburai balik perut anak aku tuh..Pe'el nye pulak..nak tdo tempat tinggi..atas meja TV peberet dia ni kompom la takleh..sbb tinggi..dia pon takut nak panjat kot..tp,,,boleh plak dia pilih nak tdo kat tingkat atas..gagah dia nak turun naik tangga..degil betul..aku dukung bawak turun..dia naik balik.."Heeiii..mau bentan budak ni..." sudahnya td pg tgk tempat jahit tu bengkak..hhmmm..panik2...

 Mana x bengkak..dah tau awak tu baru kuar operation..dok ler dendiam..ini tak..sibuk nak jaga anak2 dia..heeiii..dah ler anak dia tu sibuk nak nenen memanjang..mana boleh!!sudahnya..dia observe baby2..aku observe dia plak..agak2 nak extreme jer..dia aku angkat..haishh..letih la mama gini syg ooii...

 Ni lg..pantang nampak Mail..nak ngekor jer..org tu kesana sini..sibuk dia membontot..ni Mail makan..dia pun nak makan..Rozyyy..degilnya kamooo...mujur kamu lepas operate..kalau x dah lama kamu dpt penangan kat montot tau..

 Pastu..Mail nak naik atas tido..dia pon ikut naik..tangga tu bukan sikit..tangga umah aku tinggi..aku pon nyampah stp kali naik tangga..cukup sampai tingkat 3 mmg boleh sesak napas..semput...mama dia ni panggil2..jerit2..dia wat dek ajer..kepala batu ye kamu..siap jeling2 mama eh..ingat degil awak jer..degil mama ko tak tau lg..Rozzyyy....mmg batu besar ada duduk dlm...

 Padahnye..Mail yg dpt..bukan ler kene marah..tp kene kautim ngan Mail..suruh dia duk bawah..upah ngan wetfood bagai...mmg sungguh2 aku rasuah si Mail nie..so takde la Rozy sibuk nak panjat2 tangga..Mail ni plak bengang..sbb dia mmg suka tidur kat tingkat 3 atas nun..haaa..lg aku panik..dibuatnya Rozy mengikut...xpe la Mail..kang Rozy dah baik..kamu tdo la atas balik..buat masa ni meh la lepak2 ngan mama kat tilam depan TV ni yea..

Makan pujuk gak budak2 nie..selepas dah kene bebel 2-3 das..dua2 lepak bawah dpn TV..penat2 aku bentang tilam khas utk diaorg tp x mau pakai lak..bukan apa..nak elak dr dia cakar2 tikar kat bawah tu..so aku bentang 2 tilam utk budak2 baring/main..selain budak2..mama & Big Boss leh join lepak..ahahhaha..


P/S: Tak paham..apa ntah best nye dok ikut Mail Lambung tu..hhmmm..pasal parut Rozy tu..pg bengkak banyak..petang td tgk dah bengkak bah bawah jer..bah atas dah surut..syukur2..nanti nak p carik sup haruan instant..x jumpa2..kalau xde..sudahnya beli ajela ikan haruan idup kat Tesco tu... rebus utk budak2 biar luka cepat sembuh..yea..mmg ikan haruan tu mahal..tp...hhmm..aku lg syg perut anak2 aku..persetan dgn apa org lain nak kata...haa??? kata aku gila buang duit gitu..ya..ya..mmg aku gila..GILA KUCING..!!


2 comments:

  1. cepat sihat yer Mama Rozy..

    ReplyDelete
  2. Ish..ish... Sabor Rozy..Mail akan tunggu awak, dia takkan cari lain...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers