Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 1 January 2013

01.01.2013

As Salam...

Haaiiii....kita bersiaran lagi..entry pertama pada tahun baru..semangat la kononnya..padahal dah bersawang2 berkulat2 blog ni kan....kesian blog..kalau dia reti nak merintih mesti dah berbakul2 dia nangis...aarrrr...apa aku merepek nih??? haiyoooo....

Tatkala menulis ni...aku dgn bestnya telah menyumbat tinge dgn earphone Hello Kitty biru aku tuh..dan juga telah memenuhkan playlist dgn segala tok nenek lahu korea yg ada dlm simpanan...Owwhhh...tenang nye jiwa..biarla aku enjoy seketika sblm mula masuk ke alam2 hectic dgn hiruk pikuk dunia esok setelah hampir 2 bulan pi balik keje dgn mode light n easy.....Aduh....bila nak cuti sekolah lagi nih?? Kehehheheh...

Seperti yg aku pernah ckp sblm2 nie...aku dgt2 berharap thn 2013 nie lebih baik..nice and kinder dari thn 2012...yela..thn lepas...byk anak2 bulus yg sakit..byk juga yg cross rainbow bridge..iye..mmg semuanya ketentuan Allah...sapelah aku nak menidakkannya...mudah2an thn ni semuanya sihat2 sejahtera..tak larat la nak sedih2...bagi mereka2 yg bermulut2 puka dok kata.."Alah....kucing jer..apa hal ko nak sedih2 berkabung berMC bagai.." silalah berempati dgn aku jika ko x mampu utk bersimpati..kan...please la.. jgn nak keji sgt hokehh....

Pastu...kalau dtg je thn baru kan..x abis2 dgn soalan cepuk emas..."Ehhh...apa azam thn baru???" Alahai....azam thn lepas aku ada yg pon sepertinya tak lepas2...aku rasa..x perlu nak tunggu thn baru la kalau nak pasang azam pon...kan...Aku senang jer.. berubah dan bertindakla ikut keperluan... kalau ada keinginan semua bleh jadi...yg impossible pon jadik possible...what ur mind can conceive, u can achieve...katanyer...tp kan...hhmm...dlm fikiran aku...nak kurus!! nak kurus!! tak kurus2 jugak..apakah??!! hhmmm... x cukup berusaha la tuh.. haihh...fed up la... Sudah!! takmo pikir ah...kang tensi plak...namo...namo...huhuuhuh...

Org lain gigihla menempuh jem bersesak2 nak celebrate new yr..Hish..x lalu la aku...sudahnya..kami decide utk duduk2 dan opkos ler mkn2 saje di rumah pakcik Ronald McDonald ni haa..a small gathering with ppl that i love..chewahhh... Abis je kelas tuition tuh...bergegas la aku ke mekdi tuh..hoh!! penuh!! Nasib baik sempat grab port baik punyer...dah sampai takkan nak duduk terkulat2 plak kan..so mari kita mulakan dgn bismillah dan seterusnya omnyomm..nyomm...nyomm..pastu...buurrpppppp....Alhamdulillah....kehehhehe...

Kalau tgk pic FB maupun blog..balik2 muka tuh..muka tuh..dan muka tuh lagi...Eehhh..nak wat lagu mana..inila antara closest fren2 yg ada...aku nih ada bbrp bunch of close fren utk diff circle of frens tau..mereka yg di arena perguruan..ada la a few yg rapat..even though tak jumpa dah nak dekat setahun..tp masih amik tau, sempatla meng'like' pic bagai, menjadik silent reader blog and change a few sms..jauh di mata dekat di hati.. mereka di kalangan animal lover plak..begitu juga..cumanya kerap jumpa sbb urusan2 Scratch..lgpun, ramai yg masih single (but not available..kehehheheh)..so nak kluar2 tu senang sikit..takde terikat dgn anak atau urusan2 kekeluargaan..yg dah kahwin plak rata2 dtg dgn pasangan masing2 atas urusan yg sama...senang kan, sbb tu la i loikeee...heheheh :)


Borak punyer borak..ckp punye ckp..cerita punyer cerita...ehh...eh..dah pukul 4 pagi la..marilah bekpes berjemaah!!!...Hambek ko..meng omnyomm..nyomm...nyoommm lagik!! Cam biasa..azan subuh jer...baru masing2 angkat punggung nak balik..kalau tak..berulang ke toilet atau berulang ke kaunter sajer,order x abis2...ada jek nak disumbat dlm mulut....hazab betul...hahahhahaha...

P/S: Semangat kerja membuak...aku tak kira..thn ni mesti kluar pi vacation kat mana2 pon jadikla....thn 2012 sgt busy..tak kemana2 aku..bosan..bosan...Mudah2an perancangannya berhasil..please la..I need a break!! Oh ya..pic kredit to bangsoyapitpit...


2 comments:

  1. haihh..akak..cmne nak krus cmtuu..klu da mkn byk gituuu...kne disiplin n kuat semangat klu nk kurus ni...bkn sng nk lawan diri sndiri..ehehe..chaiyokk!!! Itulah, xsmestinya tnggu tahun baru, baru nak berazam bagai..bile2x pon boleh berubahh..btul2x..!! :)

    ReplyDelete
  2. Zikir Sambung note.. note .. note..note..note

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers