Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 26 December 2012

Misi Mak Jemah : Sugarscarf & Syazara

As Salam...
Jumaat lepas...pi jenjalan dgn geng mak jemah..hohohoh..hari Jumaat..rehat panjang..sempat pi Shah Alam dan balik on time..semua gara2 tudung...wuwuuwuwuw...

Ketua rombongan mak jemah..tak lain tak bukan..kak Ina...ko sebut jer nak pi kedai tudung mana..dia tunjuk jalan...semua kedai tudung kat seksyen 7 tu dia dah redah...brutal makcik nih!

Aku nih kan..asalnya x mo pi tau..siap kata nak tdo lagi masa break tu...pastu....hhmm...terjebak jua...hahahahha...pastu bila sampai seksyen 7 tuh....tercangak bangak tgk super banyak kedai tudung kat situ.....ko sebut je nama2 kedai online...sume ada kat sana..ko pilih2 jers.... berderet kat sana...
First tempat pi kat Sugarscarf tu la...sbb depa nih mmg nak terjah kat situ


Yg ni..hasil tangkapan..kebetulannya Sugarscarf ada diskaun...terjebak sudaa...hekhek... Tapi xde la beli tudung mahal2 yg bertingkat 3 tingkat 5 bagai tu...aku suka simple2 sajer..x perlu la nak kelihatan mcm krismas tree sangat hokeh!!


 Ni la sale yg dikejar2 kan tuh...arrrr....rabak...rabak...


Geng mak jemah memilih tudung...weeiiii..kalau iye pon suka..tak payah la cium2 tudung tu..hahahahhahah...


Haaa...yg baju kaler mustard tu la ownernya...bakal mommy :)

Ini link utk website Sugarscarf , yg ni plak link utk FB nya...Lokasinya di 12A, JALAN PLUMBUM Q7/Q, SEKSYEN 7, 40000 Shah Alam, Malaysia..betul2 opposite kedai yg kosong tu..

Udah puas kat situ...gerak plak..ke Syazara...sblm tu singgah butik Ostajah..ehh..salah..Ustazah..kat sini sesuai utk mereka yg suka carik tudung labuh tapi dengan pattern dan fesyen terkini...sama mcm Syazara jugak..sape kata bertudung besar x boleh jadik fasionable..salah tu...
Masa kat sana, aku tgk jer...sbb tudungnya wayyyyyyy too big for me ler...tp percayalah..corak kain mmg terkini..ko nak apa?? polkadot, jalur2, bertingkat2..sume adaaaa...


Haaa..yg ni masa kat Syazara...tudung pink yg konon2 ala2 sedondon dgn beg dia..udahnya aku yg rembat!! kuikuikui..
Ala..tudung biasa jek ni..tp soft awning..suka ler jugak..mudah utk ku campak2 dlm mesin basuh..kurang pe'elnya berbanding tudung awning keras yg slalu tuh..aku ni x rajin sangat..brape byk dah tudung yg awning nya patah, bengkok, senget..mcm2 kes ada...terpijak, terpenyek, terduduk, terhempap...hhmm....skrg ni ni blajar pakai tudung saiz L..sbb saiz M kalau dpt yg labuh sikit..ok la..kalau dpt yg pendek tak cukup inci...hah..masalah ..mcm mana nak cover nasik lemak aku yg 2 ketul  ni...nasik lemak ayam plak tuh..lain la kalau nasik lemak cinonet yg sehengget dua kupang tu..kita kene tutup bahagian dada kan..hehehheh

Masa dtg ni...ownernya ada....namanya Sara..first time la jumpa, x sempay plak nak snap pic sesame.....sblm ni beli online jer..mmg dah jadik customer dia sejak dia belum kahwin n beli ada kedai lagik....dgn adik kembarnya plak..aku rajin beli contact lense...hikhikhik..
Link website Syazara click di sini.. link FB nya pula di sini...  Lokasi butiknya di No 43A,Jalan Plumbum P 7/P,Seksyen 7,40000 Shah Alam, no tel : 03-55242479

P/S: Benda baek mesti mau sharing maa..hekhekhek..moga suksess biz korg ek..so far, yg kami beli x pernah mengecewakan..sbb bagus..kami rekemen pd kawan2 lain jugak :)

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers