Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 3 December 2012

Aku Terima Nikahnya..wuwuwuwuuwu..

As Salam..
Haiiii...hari tu..kene pi kursus kat Port Dickson..bila malam..bosan..so aku ngan si Zana layan la citer ni mlm2..gigih tgk online ko! hahahahha...
Aku bg summary la..utk mereka2 yg x sempat tgk..ada juga yg kata x suka tgk citer Melayu..arr..itu ko punye pasal...btw, aku pon tgk online jers..at least better late than never kan..

 Citer ni mengisahkan Arlisa (Nora Danish) yg berpasangan dengan Johan (Adi Putra). Perkahwinan bahagia, suka sama suka, direstui keluarga..mmg bahagia giler la awal2...tp satu hari Johan kene langgar masa berjogging..sudahnya hilang ingatan...ingatan dia hanya setakat umur berapa thn ntah, mak ayah kawan2 dia semua dia ingat tp dia mmg xde memori lansung pasal si Arlisa nih, sbb memori terbaru ie memori setelah bertemu Arlisa dah dah hilang...so dia sepertinya mmg x pernah jumpa dan bercinta dgn Arlisa..apatah lagi dah kahwin...dia x dpt terima dia dah kawin..Siap ckp ngan bapaknya dia xleh nak serumah ngan Arlisa..sbb rasa mcm dia tgh berkhalwat (Ehh..ada le laki baik camni??? Musykil..)

Si Arlisa ni pon panik la..gila ko x panik..laki ko sendiri dah tak kenal ko..kan...so dia berusaha la..bawak laki dia balik umah..bawak pi kedai tmpat dia first met..tempat dia dilamar, bawak bercuti..tp x jalan..makin menyampah si Johan ni ngan Arlisa..kesian weh! Nak tambah perisa lagi..Si Johan ni elok plak layan si bestfren Arlisa..si Suria (pelakon baru..nama dia Mon apa ntah)..Si Suria ni xde apa2..tp sbb dah mcm nie..naik jeles la si isteri..kesian Arlisa..Lastnya dah x tahan, dah give up, dah abis usaha..Arlisa mintak dia dilepaskan...Si Johan sengih2..siap kata.."Owh..akhirnya awak mengalah juga ye..." Arlisa jawab ler dgn linangan air mata.." Arlisa x pernah mengalah, tp abg yg x mahu berjuang..." Pastu dia salam cium tangan laki dia..dan blah..tinggalkan si Johan terkebil2...Start dari sini..aku dah mcm blur2 sikit..

Finally, bila Arlisa dah xde..sepertinya Johan rasa kosong..ntah kenapa bila melukis..dia lukis gambar Arlisa..both suami isteri bersoa pada tuhan mintak diberi petunjuk dan jalan keluar utk masalah depa nih...dengan kuasa Tuhan, tiba2 jek satu hari..si Johan ni sakit kepala dan memori dia pasal Arlisa berderu2 dtg..siap x sempat makan ubat terbaring bagai..aku ingatkan Johan kene heart attack pastu mati ke hape!! Hahahaha....So bergegas la Johan carik Arlisa..dan berbaik...

Hmm...ada bbrp perkara yg mcm x logik la..ala..x payah detail sgt..after all ini cerita rekaan semata2 kan...cumanya..ada scene yg tunjuk Johan melamar Arlisa guna video dlm iPad..kalau aku la jd Arlisa..awal2 lagik aku dah tunjuk kat Johan mende alah tu..tunjuk pic kawin, video kawin..kan..tp xpela..nama pon cerita..kehehhehehe...Hhmm...satu lagi..aku rasa..Nora Danish x berapa sesuai berlakon cerita sedih2..dia lebih comel berlakon cerita ceria2...dlm citer nie banyak scene dia kene nangis..tp mcm x masuk la..kaku...mungkin taste aku je yg suka tgk dia cerita happy2..

P/S: Movie marathon mode is ON!! :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers