Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 9 December 2012

Big Bad Wolf Shopping Spree!!

As Salam..
BBW dah on..tanpa berlengah..geng mak jemah yg terdiri dari cik mawar, cikgu farah howt, soyhead bangbo, ah fad, mak labu and us segera menghadirkan diri bersama beg Ikea dan credit card masing2 pada 1st day tuh..mmg nawaitu nak borong weh..tade kasian punyer borong semua kaki2 buku nih..hikhik..

Ni la antara ahli jemaah yg hadir...sbb tau mmg jem giler..kami pi mkn nasik arab dulu..pukul 1pg baru bergerak ke Mines..hhmm..jem jugek..tp redah je la!! 
Bahana x puas meround..3rd day ie pg td, kami pi lagi..this time x layan kol 1pg sbb dah tau ramai kan..kami pi kol 5 pg..iye..korg x salah baca..pukul 5 pagi..konon2 nak pi 4 pg..tp bleh terbabas tdo..hukhuk..
Mmg masa tu sangat la lengang..spend a few hrs jek sbb dah tau apa nak beli..pukul 8 dah gerak balik umah..Puas hati mak..buku idaman dalam genggaman!!

Bila balik..mcm biasa..anak2 ada yg jadi QC officer..check mama beli apa..ngee...

Sekali imbas hasil tangkapan selepas 2x ke BBW..sprend less than rm500 for all these books..giler x giler ah...ok..mari kita tgk dengan lebih detail yea..

 Aha...my fav..biographies and memoirs..nice catch!! Dpt buku Angelina Jolie, Nicole Kidman, Fatima Bhutto (anak Benazir Bhutto), Kurt Cobain dan tak lupa William & Catherine (anak princess of Wales, the late Lady Diana Spencer). Kalau kat MPH atau Kinokuniya ni..mau dah beratus2 weh..
Ada buku Lady Gaga, ingatkan biography, nak la aku beli n baca apsal la minah ni senget sgt..rupanya bukan..cuma pics sajer penuh sebuku..x jadik la beli..pics dia kan semua pelik dan hampir bogel..ngeri dan geli okeh! 
Ada terselit 2 buku masak2..kat sana buku Nigella, Jamie Olliver etc sume byk..tp itu nak grab masa last day..tunggu harga turun lagi..now they sell it for rm30..aku nak beli time harga jatuh sampai rm5..giler cheapskate!! hehehhe

 Ini..my fav authors yg berjaya dirembat...payah gak nak jumpa..takpe la..rezeki aku takat ni jer..ada certain tu old title tp aku beli jugak even dah pernah baca..sbb masa tu baca pinjam org punyer..ini for my collection..

 Yg ni my so called self help / reference / motivational reading..whole body massage tu berguna sgt..sbb dia pictorial..so mmg big boss la kene jadik mangsa..
My fav kat sini ada 2..satu tu tajuk "Do I Have To Think Like A Man? How To Think Like A Lady And Still Get The Man "..Giler panjang tajuknya!!
Another one, "Beautiful Brain, Beautiful You"..tak sabar nak baca..actually, tak tau mana satu nak baca dulu..
Manage to spot 1 Chicken Soup For the Soul Series, A Tribute To Mum..tu jer la pon..sedihnya..nak sgt carik tp x jumpa yg lain yg best..jumpa utk nurses la..nascar drivers la..pekejadahnya kan..
Yg Guide To Motherhood tu..aku pon x tau apa motif beli...hhmmm....

Other novels..tak amik byk..sbb nak borong masa last day of BBW..hehehhehehe

Dah penat book hunting..kami mkn sarapan sebelum balik..6pg baru semua gerak balik umah masing2...ngeee...

P/S: Ini mmg event tahunan...masa ni la pon nak beli buku for the whole year..sgt2 jimat sebenarnya..mmgla nampak byk kan sampai rm500 tp kalau kita calculate betul2 guna harga asal..rasanya tak mampu kot nak beli....TQ utk Ah fad yg setia queue di cashier..oh yea kawan2..jgn buang receipt..boleh tolak income tax...hehhehe
Pic credit: Soyhead oppa


1 comment:

  1. wah akak!! dah lame sy nak beli buku pasal kucing!! rugi tak dapat nak pergi..nak try taon depan lak.. :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers