Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 20 December 2012

Pergi jahanam dgn tabung koperasi ko!

As Salam...

Hhhmm...awal bulan hari tu...kami turun ke Penang...bukan holiday...no...no..no..
Tapi sbb ikut Kelab Kucing Malaysia..kami bukak booth, buat charity sales untuk collect fund for the strays...so..memandangkan xdok sedara mara di sana...kene la carik penginapan...nak tdo hotel..mcm membazir sbb most of the time kami di luar..balik utk mandi, letak beg dan tdo bbrp jam jek...so..amik homestay je la..lagipun nak jimat..sbb lodging ni di sponser KTAJ. Tujuan utama datang sbb nak carik fund, so takkan nak ketuk KTAJ utk 5 star hotel plak kan..ini pon dah lebih dari bersyukur...afterall kami dtg dgn misi...kan....huuhuhuh...

Sudahnya..kami amikla homestay yg berdekatan dgn tempat event... Masa dtg tu jumpa la owner dia sume..mmg OK, xde masalah...memandangkan ini apartment berbayar yg ada parking sendiri dan lot utk visitors..kami pon register la kete termasuk kete kwn sorg lg yg belum sampai..apa2 hal, owner dah register kan, senang sikit nak parking..x kisahla kene register pon..bukan stakat no plat, nak warna kete bagai..takpe..layan kan aje...janji kete selamat dlm kawasan apt..

 Ni la umah tu..ok la..selesa..bersih..biasa2 jek..

Ni plak..description dia..mmg OK la kan..

Hah..ni nak masuk part yg tak best...

Bila kawan sorg tu dah sampai..kami keluar mkn, then nak balik la ke bilik, sok nak bukak booth, kene rest nih...aku ngan Big Boss terusla naik ke parking atas (parking atas tu mmg owner beli, siap da no umah), yg parking visitor plak, tempat yg di allocatekan ialah dibawah, betul2 depan pondok pak guard..

Masa nak tunggu depa nih...eehhh...awat lama sgt...aku intai dari tempat lift...oohh...depa tgh unloading barang...dah bape minit..x naik2 jugak..aku intai lagi..ehhhh...apsal depa masuk balik barang then kluar kete dari gate..ahhh..sudah!!

Bila call member tu..kene halau katanya..haaa..sape pulak yg halau...??? Pastu org yg halau tu siap pesan suh kami yg dah siap naik parking atas ni utk turun dan kene bawak kluar kete..kalau bukan owner, tak boleh parking dalam..kene parking luar...aku buat dek, terus naik umah sbb nak amik no hp owner, nak call la bgtau pasal nih..hah..tiba2 depan pintu umah ada sorg resident merangkap guard tegur big boss, dia ckp ada org nak jumpa kat bawah, kene turun bawah...lahai..aku risau bertumbuk je laki aku tuh..laki aku call owner, tp owner xleh dtg on the spot pulak sbb dia xde dlm island masa tuh..dia kluar berjalan...sudahnya, nak elak konflik, dia suh ikut jer ckp org yg halau tuh.

Udahnya Big Boss pon turun..nak settlekan hal ni..ko tau sape yg menghalau tuh...hhmmm...Pengerusi blok gamaknya...haaa..masa dgn budak2 pompuan..bukan main kasar dia ckp, nada tinggi saje..big boss turun terus ckp baik2...so dia merepek la pasal pernah ada kecurian la hape..thats why hanya org yg ada pass je bleh masuk, xde pass xleh masuk..big boss ckp la yg owner sendiri dah registerkan kete kami2 nih..ooohh..x boleh jugak...kalau dah register kereta stil kene mintak kelulusan  Kertua Pengerusi Blok iaitu dia la, setakat register belum layak nak bawak masuk kete...hek eleh!! Siap suh tgk carta depan lift, muka dia atas sekali..sbb dia pengerusi...kerek betul apek ni!! Siap dgn pakcik guard tu skali kene marah ngan apek jahanam nih..kesian..dah ler pakcik tu dah tua..dimarah2 mcm tu...staff baru plak lg...kesian pakcik tu tau..

So big boss ni borak2 la ngan apek kerek nie...dia pon baru tau yg kami xde dok hadap sgt nak masuk apt dia nih, apatah lagi nak merompak resident2 kat situ..Wehh...ada muka perompak ke kami nih???!! Sila pakai spek tebal sikit la apek!! Kami ni sewa dengan owner, bukan free, berbayar hokeh, nak dok sana 2 mlm...hhmm...bila dgr berbayar..ada ker dia kata..oohh..mcm tu owner kene la contribute sikit dlm tabung kooperasi sini sbb dia sudah kasi sewa unit dia pada org....hek eleh...pi jahanam dgn tabung koop ko!! Boleh pikir pasal duit plak time mcm nih..Ko dah nyusahkan org pukul 2 pg x ingat! Pastu ada jugak dia tepuk2 bahu big boss dan kata 'jgn mara arrr'...hhmm..takut kene lesing ler tuh..udahnya, utk mlm tu kami alihkan kete ke luar, sbb takut kereta diapa2kan...yela...kalau dikerjakan kete aku tuh..camno nak balik KL!!  huhuhuuh...Padahal...parking atas tu..owner dah beli..bukan parking free atau booking bulan2 tau..udah beli lot parking tu..

Kawan2 aku ada cerita, masa apek ketua blok ni dok halau2 depa suh kluar, kebetulannya ada satu kete masuk nak parking...dan kereta itu ADA PASS, so by right dia bleh masuk la kan..tp kene stop dan soal siasat jugak dgn apek gila nih...motif??? sbb apek tu tak kenal dia? siap tanya nama siapa, no umah brape...yelaa...dia kan pengerusi kat situ, bajet kenal semua...puihh!! Pastu budak tu ckp la, owner umah ni bapak dia..patutnya ko understood la pass tu pass bapak dia tp yg guna anak dia kan...biasa la kan..tp yg x boleh tahan, apek gila ni siap tanya budak tu BRAPE NO KEAHLIAN KOPERASI? Hoii..ini mmg nyata giler...hahhhahha..wajibla budak tu tak tau kan..so dia pon hangin la jugak ngan apek sewel nih..Yela..kalau aku..mana lah aku nak tau no koperasi kah, no kwsp kah yg bapak aku punyer...setakat no henpon ada la..kalau ada no IC pon dah cukup baik kan...kan...kann..

Owner kata, ini first time jadik mcm nih...sblm ni dia sewakan pada org lain OK jer..haa..mmg nak jadikan ceritalah ni..time2 kami plak apek tu nak buat ala2 spot check...hhmmm....

P/S: Tobat dah..takmo dok situ lg, dan tak hingin nak rekemen homestay ni pada org..sorry la ye En Hisyam, rumah tu mmg OK, tp mmg kami xleh blah dgn Pengerusi blok yg super hawau nih...kami dah tawar hati...


4 comments:

  1. oooo ni ka ceritanya..siannya ampaaa!da la penatt nk rehatt kena plak hadap manusia2 camni..ptffff betui la!!!
    xpa..next time mai..xyah dok tmpt2 camtu da ek..

    ReplyDelete
  2. Tahun depan memang apek tu kene gulingla tuuuuu...

    ReplyDelete
  3. eeii..merepeknyer perangai cmtuu..klu sy da bengkek dahh..maw begadoh jadinyer..

    ReplyDelete
  4. ishh.. nasib baik xkena sekeh apek tu kan.. die tau korang orang luar, berani la ckp mcm tu.. cuba cakap utagha sikit, sure die xberani. ish!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers