Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 18 March 2012

Mail Lambung dah tak gelandangan lagik..

Assalammualaikum...

Semenjak Mail dah selamat masuk jawi (Thanks to KTAJ/Scratch sbb buat program speutering kat KKS)..hari2 balik rumah..without fail you...lega hati aku..xdela aku terjenguk2 mcm slalu..mencarik2 dia..sbb yg balik slalu sekor jer..si makcik Peya tu..

Kalau dulu..mana sibuk nak round kawasan perumahan, tu belum bergaduh2 ngan taiko berebut kawasan..dan berebut awek2 cun kawasan sekitar.....garang toksah ckp..Big Boss je yg berani dukung2 dia..aku stakat pat atas kepala dia jer..padahal pernah bela indoor kejap tu..
Pantang tgk stray yg tumpang mkn kat depan umah..habih dihambatnya...pening memikirkan anak teruna sekor nie..

Tu la dia..hensem kan...port skrg..kalau tak duduk atas batu gate depan..dia lepak tdo dalam letter box..
Iyaa..LETTERBOX...korg x salah baca..letterboxnya besau..dia bleh muat dlm tu..ko mampu?? Nak amik surat tgk dia sedap dok mimpi dlm tuu...Ahahhahhaa...

Badan dah berisi..kalau x..kerempeng kurus kedengkik jek..
Luka2 gaduh pon dah tak ada..
Kalau x..hilang 3 hari..balik2 tgk..jalan berdengkut2..xpun ada luka la hape..nak bawak vet?? jgn harap...hilang sokmo..aku lumurkan minyak gamat jer..
Skrg yg tinggal..cuma pet kutu2 belaan dia jer..dan bbrp bahagian yg aku perasan ada mcm kurap2 sikit..ala..stray cat..biasalah..tp xde hal..ada ubatnya..

Insyaallah next weekend nak bawak pi vet..cucuk ubat kurap, vaccine skali..aku dah siap beli collar loceng utk dia...so org leh tau..kucing ni bertuan,,jgn suka suki nak marah/pukul..
Bab collar tu...x tau brape hari bertahan sblm hilang....wanna bet?? hehehhehe...

 
Tak sangka..kitten yg selamba masuk umah..nangis2 sbb sesat dan kelaparan dulu... yg aku bottlefed mcm jaga anak kecik dulu dah besar..dulu dia di babysit si kak mok Betty..sbb tu panggil adik..skrg dah jadik abg2..dah hensem..

Kami bela dalam nak dekat setahun sblm dilepaskan sbg outdoor..sbb dia dah pandai memancut dan sibuk nak berbini..masa tuh aku x terdedah dgn bab2 neuter meneuter ni sgt...kak mok tu pon kebetulan dah siap neuter sbb adopt dari SPCA..aku xdok kucing beli..sume kutip2 jer..


P/S: Moga kamu sihat2 aje ye Mail..outdoor ke..indoor ke..mama ngan Big Boss x pernah beza2kan tau..sume kami sayang sama rata..

3 comments:

  1. handsome la Mail Lambung. cam Misty kite

    ReplyDelete
  2. Amboi Mail, dah baik yer.. lepas ini pakai kopiah gi duk surau, yer... ckp thanks to mama...

    ReplyDelete
  3. nak puji Mail hensem jugak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers