Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 12 March 2012

4 legged, furry + 2 legged, furless = MY KIDS

Assalammualikum....

Aku rasa..pic kat bawah tu sangatttt lah comel...

Jika aku dikurniakan zuriat suatu hari nanti yg ntah bila akan kunjung tiba...
Aku suka kalau kucing2 aku x kisah kalau dikunyah2 tingenya, dicium2 mukanya, dikuda2kan badannya dek anak aku tuh nanti...

 

Aku pun mmg xkan sekat anak2 aku main ngan kucing..dah aku pon suka menggomol2 kucing..camner??
Takdela aku nak jd mcm certain ibu yg pada hemat aku sangat ler poyo..takut asthma la, kudis la..meluat okeh!! 
Ini kan kucing rumah, bersih...lgpon bukan 24hrs kucing tu mengadap anak kan..
 Selain tu, it's good..to built their immune system tau tak..chances are..kurang dpt allergy berbanding budak yg tak pernah exposed pada allergen bulu kucing.. 

Yg penting..mesti breastfeeding..jgn nak harapkan lembu jek dok susukan anak ko yea...jgn jadi ibu pemalas..bz bukan alasan yg valid lg skrg..eps dgn bermacam2 pattern/jenis pump..yg aku pon x pasti brape harge atau pon rupa bentuknya..cara penggunaan lg la aku fail..yela..aku mana pernah guna lagi...kehkehkeh

 P/S: My cats & my kids (insyaallah), they go hand in hand...both sama2 pntg utk aku..ada yg kata anak lg penting..ya..betul..tp in my case, cats pon my kids juga..enuff said.



2 comments:

  1. Yer.... setuju.

    saya treat kucing belaan saya macam anak sendiri walaupun saya belum ada anak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah bila ada ank yg betul..nasib sicomel2 xkan berubah..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers