Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 3 March 2012

Entahkan jadi, entahkan tidak...

As Salam...
Tahun ini..saya mahu:
 Mau oven baru..oven lama sudah hukum buang..dah lama rasanya x buat baking project..kalau nak guna oven kene pi umah mama..ala..leceh betul la..x perlu oven besar atau hebat..kita save itu itu umah baru..nak oven kecik2 saja..untung buat main2 dan lepas gian memasak..esp western food yg byk guna oven, nak bake cuppies juga..not to forget tarts, pie etc..

 Dah nak masuk keje dah..jadi rasanya perlu baju baru juga..kunun2 nya semangat baru la..perlu beli kain ela utk buat baju kurung, utk yg tak tau..baju rasmi guru Malaysia Melayu ni baju kurung, kebaya..x bleh pakai sluar/skirt macam tmpat lain..kalau pakai skirt panjang pun kene cover2 ngan blouse yg sesuai supaya x nampak sgt mcm skirt..seluar lagi x bleh..so misi mencari kain ela perlu!

 Yang diidam2kan..mudah2an ada rezeki utk beli umah sendiri thn nie..asyik x jadi saje..ada je halangan, mmg belum rezeki kot..aku x perlu rumah besar2 grand ada swimming pool bagai..x perlu la..cukupla umah bersaiz comel utk aku ngan Big Boss + budak bucuk 10 ekor tu..kalau ada rezeki anak..cukupla utk besarkan anak2..satu keluarga kecil yg bahagia..

 Bila dah ada umah..selain mementingkan saiz dapur, ruang utk anak2 bulus juga perlu diambil kira..kalau dah umah sendiri, mesti nak bersofa bagai kan..so anak2 perlu ada ruangnya sendiri...maknanya, kalau nak spend time, depa x masuk ruang hall kami, tp kami yg masuk bilik depa..sebaik2nya xmo pintu..pakai sliding door atau kaca...boleh see through..bila ada ruang sendiri x perlu bercage2 lagi...janji x gaduh...

 Kalau dapat..mau rasanya carik pengganti Moochin, mau calico juga macam Moochin, DSH/DLH x penting..kutip dimana juga x penting, janji yg berkenan di jiwa..

 Last but not least...teringin mau ke Korea...Big Boss kata kalau lose weight sampai 60kg baru dia nak bawak pi sana..giler ah!! Nampak gaya kene kumpul duit sendiri la...apa nak buat nasib badan..xnak bawak, ckp je la..x payah berkias2!!

P/S: Entahkan jadi..entahkan tidak..untung betul org yg dpt jodoh org kaya..harta dunia apa nak sume dpt, antara nak guna ke jalan betul atau x aje..

2 comments:

  1. sahut la cabaran bigboss tu.skali dapat mesti dia terkedu. :P

    ReplyDelete
  2. Hehehe.. Entah kan jadi.. entahkan tidak.. InsyaALLAH.. 2 perkara pertama tu insyaALLAH.. yang selebihnya.. doa2 kan la menjadi.. mana tau rezeki.. banglo org nk bagi.. ekeke

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers