Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 7 February 2012

Voucher buku beli apa??

As Salam...

Hhmm..Jumaat lepas baru selamat mengperabih voucher buku..kalau dari 1st sem gini kan bagus...xpelah..rezeki takat ini jer..harap2 diteruskan utk thn2 akan datang..rezeki utk adik2 junior..


 RM200!! Syukur alhamdulillah...
So...apa yg aku beli???

 Aku beli nie...hakhakhak...ni pon buku ilmiah hoccay...!!
Ilmu kedapuran... =))
Ni dalamnya ada byk resepi simple..kadang2 resepi tu dah tau tp xpelah..menarik kalau nak dibuat rujukan segera..ala2 nota2 segera sblm masuk exam hall..kihkihkih... ini harga RM39.90..berbaloi dgn ketebalan dan kualiti kertasnya..full colour youuuuuuu....


 Ni plak..cubaan utk membaca Malay novel utk kesekian kalinya..last skali baca novel camni masa form 2 kot...Both x baca lagi..motif beli buku nie walaupon ada best seller yg lain..tajuknya menarik hati.. "Cinta Si Kucing Parsi'..hoh!! nampak perkataan kucing terus sambar...yg satu lagi tu..'Tiada Dua"..tajuk yg aku bleh terima sbb yg lain2 punye tajuk macam geli2 plak aku tengok..cintaku cintamu la..milik siapa hati ini la..rinduku bla bla bla.. etc..geli ketiak dowh!! 
Adakah buku ini buku ilmiah?? 
Ya..mengajar ilmu hidup yg penuh liku ranjau onak dan duri...hambekk..


 Haaa..daripada tajuk..xdok sape brani tanya ilmiah ke tidak buku nih...kan..kan..bagus buku ni.. RM38.00..
Segala jenis solat sunat ada..diterangkan kebaikan/fadhilatnya dan hadis2 yg menyebut pasal solat2 nie...semoga dgn adanya buku nie..rajin la sikit nak buat solat sunat..InsyaAllah...


 Buku kecik comel..pocket book gitu.. 

 2 buku Bio..persediaan utk masuk kerja semula.. Ya Allah..mintak2 la posting baru nanti stil dpt ngajar Bio..sbb dah rindu sgt2 nak mark Bio SPM mcm dulu2...


Ni lagi haa..menambah info...suka!! suka!! tapi buku ustaz Sarhan tu ada satu tu jer..lagi 2 talde..kene continue book hunt lagi..tp pakai duit sendiri ler..sbb voucher dah abis...wuwuuwuwu..



 Aha..ni buku paling aku sayang..lama dah aim nak beli nie..lupa harga brape..tpi dari tajuknya aje dah tau betapa bergunanya buku ni..mula2 ingat nak beli buku "Law of Attraction' pastu pikir2..buku ni dah merangkumi skali topic tu..beli yg ni aje arr..bagus tau..how to attract those yg kita nak and repel those yg kita xmau..huhuhu..penting ni...Ilmu nak hidup dlm kalangan org yg pelbagai perangai dan songeh!
Akhir kata..aku sangat suka buku..jgnkan RM200..nak bgi voucher RM2k pon aku bleh habiskan dlm masa sehari..ini pon masa beli terlebih dalam 18 hengget..tp ok la..apa yg aku nak sume dpt..

P/S: Waiting for next Big Bad Wolf sale..lg giler..1 buku bleh turun sampai RM5, tak kira tebal nipis, paperback ke hardcover ke or genre...fuhh!!!

2 comments:

  1. sgt2 menarik, ana, kupon aku dh habis. Ada buku2 best xsempat nk beli. Buku2 tu bagus nk naik semangat kita, suka sgt2...enjoy yr reading, beb

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers