Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 18 February 2012

Letihnya...

As Salam...

Uurgghhh...letihnya...baru balik dari hantar benda kat umah SV..letihnya...letihnya..letihnyaaa!!!

Selepas viva hari tu..kene la buat correction apa2 yg patut sblm submit thesis yg perfect binding tu...pastu kalau dah OK semua leh la submit thesis copies ke jabatan 27th Feb ni...pd kawan2 x perlu submit paper utk journal..tamatla perjalanan mereka kat situ..dah relax..dah merdeka...tahniah ler..

Tapi nampak gaya utk aku belum lagi...kene pergi manuscript witting workshop..this coming 23rd rasanya..gggrrrrr....
Alahai..kalau pergi saja2 cuci mata kutip ilmu xpe..tapi ni sblm pergi kene prepare la manuscript tu utk diedit dan proofread kat sana..nampak gaya..aku belum boleh tutup buku..kene mengadap mende alah ni lagi lerr..ya tuhan..penatnya..rasa nak pengsan..tunggang langgang kejap hidup sbb research ni tp nak wat camner..itu mmg requirementnya...

Kene jadi optimist la..xde ruginya kalau berjaya submit paper kat journal..itu point dikira kalau kita interview mana2 esp kalau melibatkan biasiswa utk sambung belajar...eerrr...phd ler kot...hhmm..larat ke aku?? sanggup ke aku??? hhmm...mudah2an ada rezeki...

Ada suara2 berok sinis yg kata..hhmm....sambung belajar tinggi2 tp x ke mana pon..sbb keje cikgu kan..ingin aku tekankan disini..tujuan aku belajar xde kene mengena dgn $$$, ini mmg impian dan aim aku iaitu mesti ada MSc sebelum 35thn..lebih kepada self satisfaction, my own long term goal...alhamdulillah..nampak gaya mcm bleh capai je target tu..Insyaallah..
Phd?? hhhmm..ikut plan mesti start before 40..larat ke...?? kihkihkih...

 Lama dah aku idam2 nak tgk tv tanpa rasa bersalah dan berdosa..camner nk tgk tv kalau kita tau masih ada keje tetunggak..mmg x syok arr..harap2 pas dah settle urusan2..pas dah abis workshop tu..leh la aku tgk tv dgn aman..mmg dah ada berderet2 drama korea..siap dah download full episode..tinggal nak tengok jer...nak tgk tanpa gangguan..back to back..hambek...biar sampai kematu montot...

Selain tu..ada bertimbun2 buku yg diborong masa Big Bad Wolf Book Sale ngan buku dari voucher 1 Malaysia yg masih belum sempat dibaca..cuit2 gitu jer..sbb kalau sekali dah start..mmg aku x pandang keje lain..penangan buku/novel jgn main2..lagik2 kalau buku yg ada volume/series...
Sabar ye buku2 ku sayang...pasni dah abis sume ni nanti I akan belek you hari2..without fail..ngeeeee..

 Harap2 urusan2 ku yg padat sendat di bulan Feb ni berjalan lancar...dah tak boleh toleh belakang..x boleh malas2...masa berjalan..kene habiskan cepat!! habiskan!!

P/S: Esok nak kasi mandi Bokashi ngan makcik perasaan dive, Rozy aka dukun Induk...kihkihkih..nak release tension..btw, x sabar nak tunggu Ahad..nak amik Boo Yong!! Nak snip terus boybit dia..kihkihkih..






2 comments:

  1. gudluck...mak anis dlu buat master msa kitorg sedg membesar, tp alhamdulillah, berjaya jugak...hehe, mak pon cikgu jugak...

    ReplyDelete
  2. Caiyuk caiyuk... Kite pn nk sambung belajar gak tp x tau bile hmmmmm....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers