Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 5 February 2012

Tinggal sikit je lg..bertahan!!

As Salam..
Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita, Nabi Muhammad S.A.W.
Salam Maulidur Rasul utk semua..
Hii... happy sangat2!! Syukur alhamdulillah.. hati girang..jiwa pun senang..apa yg diusahakan selama ni dah nampak rupa hasilnya..
Hoiii..Hoii...jgn nak buat spekulasi liar yea..aku belum pregnant lagi..ni citer lain...
Hak..hak..hak..bukan apa..kalau berita gembira jer..mesti kwn2 pikir ke situ...hhmm...

 Aku dah submit dan copy of my thesis ke pihak jabatan utk dinilai oleh examiner..heehehehehehe...terima kasihla pada semua yg bantu termasukla printer comel aku yg paling byk berjasa..siang mlm keje tanpa henti....x kisahla dari segi apa pun..tolong doakan, tolong buat correction, tolong check, tolong paham perasaan aku yg emo..semua2la..especially supervisor dan co-supervisor aku..hhmmm...
Tapi perjalanan masih panjang...belum habis lagi..cuma satu bab dalam perjalanan mengejar Msc sudah selesai...tinggal menunggu viva dan beberapa urusan kecil yang terpaksa ku paksarelakan...hhmmm...
 Lepas hantar mende alah tu..bawak mama ngan abah makan ayam penyet..nak kata lunch..x gak..sbb dah nak pukul 3 lebih...lapa mmg x hingat..bayangkan..pagi2 bangun tanpa mandi, makan dan gosok gigi, terus duduk dah proof read utk kali keberapa ntah..pastu reprint segala2 spelling mistakes, then baru bergegas mandi utk ke fac..udahnya lepas lunch gak selamat dihantar..mana sempat makan..itu pun xde org nak umpamakan usaha aku...cis!!

 Heeheheh..mama yg happy dgn nasik goreng penyetnya..oh ya..aku pegi mana2 mmg ngan parents..xde istilah kluar sorg2..either ngan Big Boss, ngan kawan2 atau parents..aku x paham camner ada certain org leh rasa malu nak kluar ngan parents depa..iskh...iskh..

 Abah dah pencen, boring dia duk rumah..memandangkan aku pon xde kenderaan la nie..mmg mama ngan abah akan slalu escort aku pi mana..bila dah selesai urusan kami pi la jenjalan..makan ke..beli barang ker..lgpun pun parents aku mmg kaki jalan..setakat nie..itu je la antara perkara mudah yg dpt aku buat utk gembirakan depa nih..

Cerita tidak habis disitu...dlm kegembiraan dan keghairahan sbb dah selamat hantar thesis copy ke jabatan..hai ini masih bersedih dgn misunderstanding yg berlaku...hati pedih dan terkilan..benda kecil yg boleh diselesaikan mudah xkan berpanjangan kalau x diperbesarkan.. apa nak buat..org atgk satu2 situasi tu dgn pandangan dan persepsi yg berbeza...utk memendekkan cerita ni..aku mengalah ..terima saja segalanya..sbb aku tau kedudukan diri..lg banyak yg aku ckp utk mempertahankan diri..nanti dicop suka bagi banyak alasan, banyak songeh plak...kang lg x abis meleret2 plak..aku terima aje, sabar je la..esp lepas dgr 'testimonial' dari org lain..lagi la rasa aku mmg kene terima aje sbb...............
DIA SEMEMANGNYA BEGITU...enuff said..

P/S: Once bitten twice shy...no more..no more..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers