Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 3 August 2011

Maaf mu ku terima..

As salam...
Pukul 1.30 pg..time2 ni la my furkids suka mintak mcm2..nak syg la..nak dok atas riba la..haishh..mama byk keje ler syg..lainla kalau korg leh tolong key in data nih..haishh...

Mula2..dtg si Betty..timang2 la budak mok ni kejap..dia pon duduk ler atas riba..tetiba senyap jer..eh eh budak ni kenapa..intai2..rupanya dah zzz.z..zzz...zzzzzz....selamat sampai Afrika gamaknya..

1 jam budak ni tdo..sampai naik lenguh semut2 betis..syg punya pasal..I rela..apa la sgt semut2 tu nak dibandingkan dgn keselesaan budak ni nak tdo.. =))

 Tdo mengangkang..nyenyak x ingat donia...beratnye ko Betty..

 Dah puas tdo berpangku, letak dia atas tilam..kejap jer..sudahnya dia alih tido sebelah lappy..
Heeyyy..jgn kamu panjat cakar2 lappy mama..dulu dah rosak 1 lappy..mcm mana x rosak..dia tdo atas lappy tu selamba tanpa rasa bersalah..awak dah ler mok2..terus ranap jahanam motherboard..jgn buat lg OK syg...ko ingat mama ada pokok duit ke nak beli lappy tiap2 thn..


Si Rozy..aku x layan langsung..sbb budak ni ada salah..diam2 dia pi selongkar tong sampah dapur sbb nak amik ayam percik..mkn ayam percik x salah..selongkar tong sampah tu mmg dikira jenayah kat umah nie..so..jgn kawan dia..

 Tp kucing ni kan makhluk cerdik..dia tau kita marah..mula la wat aksi2 comel..nak tarik perhatian..lompat sana gigit sini..buat muka seposen..dr naik hangin terus cool down..tambah2 bulan pose ni..hati lembut jer rasa..maybe Rozy nak mintak maaf atas jenayah yg dah dilakukan..tau pon takut kalau mama x layan Rozy..lain kali dengar kata..

 Ye ler Rozy..mama maafkan..mama tau kamu khilaf..terus timang2 syg2..baru dia diam..ingat Rozy..budak nakal kat umah ni kene pulau..so baik kamu behave Ok..

 Setelah ditimang2..baru mau dok diam2..ye la..maafmu ku terima..jgn buat lg..


Psstt..psstt...

Hiihihi..you all mkn apa sahur nie..mamabetty masak lauk daging salai masak lemak cili padi utk berbuka td..so lauk sama aje la utk sahur,,tambah2 paru sambal n ayam percik..bukan yg Rozy geledah kat tong sampah tau..ni yg baru belum kluar plastik lg..ngeeeeee...
selamat bersahur ya kwn2..


2 comments:

  1. hehe...comel je si Rozy tu nak amik hati, mmg cair lah tgk! :D

    ReplyDelete
  2. Sarilah Mama, I tak sengaja, kan Rozy..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers