Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 1 August 2011

Bulan pose ni kamu diet ok?

 As salam..


 Betty..ni last kamu makan tghari..start esok mkn pg n petang + mlm..tgh hari x payah makan..kamu pose ye..diet sket..
~ Heh??!! Apa kes?? Mana tahan.. Betty slalu lunch kan 2 kali hari2.. ~


 Mcm mana tak mok2..pas mkn tdo.. ma risau tau..awak tu skrg grooming bulu sendiri pon dah jelir2 lidah..mengah..itu belum ma suruh marathon lagi..dah..meh sini..mama nak ukur dada ngan perut kamu..nak tgk muat tak pet tshirt tu..leh buat baju raya..
~ Hadoii..baru nak syok2 landing dah kene panggil..dengki la mama nih.. ~

 Tgk tu..xde saiz baju kamu ni Betty..kalau kamu x mau diet..nampaknya sama ada kamu berkemban batik atau pakai jubah je ler..nak??!!
~ Errkk... ~

 Rozy..mama ckp bulan pose sok kita kene diet tau, ma kata takut xde baju raya nanti..xde saiz..
~ Err..bukan ko sorg aje ke..kitaorg takde masalh ni....Rozy dah tempah dah kebaya ketat kain kipas..tudung ct pon dah order..kaler hijo lg... ahhahahaha..nasib ler ko.. ~

 Baby2..mama ckp sok kamu pon kene pose..kene diet..
~ Ehh..mana ada..mama kata sape2 yg overweight jer..kami semua berat normal..dah siap dah baju mickey mouse sorag satu..nampaknya kak mok sorg ler kene pose..miahahhahahah... jgn lupa bangun sahur tau...kihihihih... ~


 Mama tu mcm ler slim sgt...Kenapa Betty aje yg kene pose..kene sahur...kene diet...why?? why??
~ Sbb apa kamu kata?? Sbb mama suruh la!! ~


Di kesempatan ini..MamaBetty, Big Boss & anak2 bulus semua nak ucapkan selamat menjalani ibadah pose kepada semua umat Islam esp reader blog ni..Semoga kita dipermudahkan dlm mengharungi ujian bulan Ramadhan..

Time pegi bazaar Ramadhan tu..kekang2 la sikit nafsu..xpayah la borong makanan dr ujung ke ujung..bukannya larat nak perabih pon time buka nanti..membazir jer..itu kan amalan syaitonnn..setan betul dah kene ikat..x payah ler kita plak nak jd setan bulan2 pose ni yea...daaa...i nak masak sahur.. =))



2 comments:

  1. ahahahah...pandai si Betty, dia yg kena diet dia pi kabor kat semua org soh diet :D

    selamat berpuasa juga utk mamaBetty :)

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa untuk betty!!! hikhik!! =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers