Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 20 August 2011

Kamu kene ikut peraturan kalau nak ikut balik kampung..!!

As salam...
Masalah mana nak letak 10 ekor kucing masa raya selesai...
Alhamdulillah...syukur2...

Family Papa Giant iaitu Sunkiss, Momot termasuk Fei Mau ngan Anna Lulu, total 5 ekor akan tinggal kat umah..stay dlm banglo besar mcm biasa..aku x risau sbb depa dah biasa..janji makanan, air and litter tray penuh dan bersih..sbb depa dah besar2..pandai bawak diri..kejenye pon mkn tdo ajer..masa pi Hong Kong ari tuh pon aku tinggal je depa ni..bagus kan..ni anak masuk ajar namanya..hehhehe..

Outdoor cat aku..si Mail Lambung ngan Peya akan tinggal kat luar..macm biasa tinggalkan mknn & air banyak2 kat depan sliding door..depa ni independent..aku x risau..

Kak Mok ie Betty kene hantar boarding..sbb dia indoor..pastu kadang2 dtg senile dia tu..kencing & yak2 merata..aku x marah..dia dah tua..so mcm biasa hantar ke Honey Vet Clinic utk boarding..dia selesa kat sana..vet pon dia dah kenal..

Tinggal la Rozy Tiger ngan Bokashi..kan kami baru kutip dia..x pernah tinggalkan lama2 dlm umah lg even though kami nak didik dia jd indoor cat..bincang punya bincang..Big Boss kata bawak balik kampung je la..sbb Rozy perangai baik..hhmm..so kene packing cage la balik kampung thn nie..yeayyy!!!

Peraturan Utk Balik Kampung
Attn: Rozy Tiger & Bokashi

 Kita balik naik kete..bukan naik kuda yea..so ada bbrp peraturan yg perlu dipatuhi..so kamu sila turun dr kuda iteww...

 Kita balik naik kete..kamu pernah sekali je naik kete kan...nak balik kampung jauh sikit..kene ada persedian utk kamu..mula2 potong kuku dan sikat bulu..supaya kete x kotor dan calar balar dek kuku kamu..

 Mama akan bawa kamu dlm carrier..so sila kluar dr beg baju itu yea..tp kalau kamu baik..mama akan bg can korang duduk luar carrier..so bolehla kamu nak luruskan badan..stretch ke hape..dok lama2 dlm carrier takut kamu x selesa..cian anak2 mama nie..

 Bila dah kluar carrier..sila jgn nak panjat2, sibuk nak dok celah ketiak atau mengempeng dgn Big Boss..dia nak bawak kete..kamu sila behave dan bawa diri dok dendiam..nanti mama bawak toys & bekal catnip utk kamu..

 Kamu dilarang buat jelir2 lidah atau buat muka2 pelik kat driver kete sebelah masa kat highway..takut dia terkejut..terbabas plak....senyum2 aje sudah..

 Tunjuk middle finger pon tak bleh..amboi..kecik2 dah pandai mencarut yea..mentang2 la Rozy Tiger...nak lambai2 xpe...sila behave..

 Yang penting..mlm sblm balik kampung..mama puasakan kamu..kalau tak sibuk nanti nak kencing la, nak yak la...takkan mama nak bawak littertray kamu dlm kete...sampai kampung nanti mama terus bg mkn..jgn risau...

 Sampai kat kampung..jgn buat perangai buruk nak selongkar2 tong sampah...so kamu dok dalam cage yea..tp nanti mama bawak harness kot2 kamu nak jenjalan..mama tak leh lepaskan kamu..takut kamu lari masuk kebun ikut monyet ke biawak..mana mama nak carik kamu pastuh..

 Kamu juga dilarang dari membuli anak2 buah yg masih kecil masa kat sana..awas kamu yea..

Yang penting..sila buat muka comel dah tuntut duit raya dari pakcik2 dan opah kamu...boleh guna utk beli kibbles kamu jugak...mama duit dah abis..ahahahah...


3 comments:

  1. errrr....boleh bukak servis boarding kat rumah cikgu nih...hhahhaha....
    saya nk kna bawak balik kampung..

    ReplyDelete
  2. hahahhhah...

    Roxy Tiger sila patuh arahan mama kamu yerk...karang kalau kena tinggal padan muka :D

    ReplyDelete
  3. haha, x thn 2 mnx duet rya byk2...ingt 2 rozy, mnx kasi byk, bley blnja mummy anis same nnt...ekeke

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers